Jump to content

bendjamin

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bendjamin objavio

  1. Pozdrav! Da li je moguće sklopiti Ugovor o radu na neodređeno uz uvjet da radnik treba odraditi npr. 5 godina tj. da ukoliko jednostrano otkaže ugovor prije isteka 5 godina treba obeštetiti poslodavca. Prije su su takvi ugovori mogli sklopiti sa stipendistima pojedinih tvrtki kod kojih je student nakon završenog faksa i sklapanja ugovora o radu trebao odraditi određeni br. godina ili vratiti stipendiju.
  2. A ako je suprug jamac onda nemogu...jesam li dobro shvatila?
  3. To znači da mogu naplačivati i od supruga i od mene istovremeno?
  4. Ovrhovoditelj se nije mogao naplatiti sa moje plaće kao dužnika i preko Fine, te su spustili ovrhu na Finu mom suprugu kao jamcu. Ovrhu sa Fine za mene su povukli tada. Sada kada je moguće sa moje plaće obustaviti dio primanja, da li ovrhovoditelj treba povući ovrhu sa Fine i sa mirovine mog supruga.
  5. Nisam nasljednik. Stan je u vlasništvu HŽ-a.
  6. Molim pomoć. Da li HEP smije obustaviti isporuku struje nakon što sam podnjela zahtijev za prijenos ufovora na mene kao zaštićenog najmoprimca radi toga što postoji dugovanje bivšeg korisnika stana koji je preminuo. Od tada nisu slali račune te mene sada terete za neovlašteno korištenje i isključili su mi struju.
  7. Poštovani molim vas za odgovor na putanje da li se stan u vlasništvu HŽ Infrastrukture smatra državnim vlasništvom s obzirom da je navedena tvrtka državna? Da li će se i na mene kao zaštićenog najmoprimca odnositi zakon po kojem se najamnina uvećava svake godine 1,2 puta? 

    1. drot13

      drot13

      Postavio si pitanje u svom profilu, tu ti to nitko neće vidjeti, pa je najbolje da pitaš na srodnoj temi ili otvoriš novu.

  8. Pitanjce... na e-građani otkrila sam da sam bila prijavljena godinama na 7 sati iako jr ugovor bio na puno radno vrijeme. Da li ima smisla da tražim da se to promjeni radi danas sutra obračuna staža za mirovinu?
  9. Banka mi je radi ne mogućnosti naplate kredita blokirala račun u Fini. Taj dug je prodala Bkapitalu i o tome me obavijestila. Blokada i dalje od strane banke stoji na Fini iako su oni sebe logično namirili. S obzirom da nisam više dužna banci već drugoj pravnoj osobi da li se treba poduzeti nešto da se ta blokada skine s Fine. Što mi je za činiti?
  10. Banka je blokirala moj račun radi ne mogućnosti otplate kredita. Kako je moj račun blokiran i prije ,njihovo potraživanje je bilo '' u redu čekanja'' i radi toga je Banka prodala kreditni plasman Eos matrex-u. Da li to znači da Banka treba povući ovršni nalog sa FINE s obzirom da su se naplatili od Eos matrexa? Molim savjet i eventualno uputu što poduzeti. 

    1. drot13

      drot13

      Pitaš u svom profilu gdje ti to nitko neće vidjeti. Najbolje da pitaš u nekoj srodnoj temi na forumu...

  11. Poštovani vlasnik sam j.d.. Imam jednog uposlenog djelatnika koji treba ići na GO. Ja radim u drugoj firmi u punom radnom vremenu i u isto vrijeme sam na GO. Da li ja mogu mijenjati svog djelatnika iako nisam prijavljen u svojoj firmi već sam samo direktor? Da li da se prijavim na ta 3 tjedna u svojoj firmi i ako da na koji način?
  12. Imam problem koji nije trebao biti problem.Prodan je auto prije 6 mjeseci i dogovoreno da će novi vlasnik isti prenijeti na sebe odmah po kupnji. Isti to nije učinio i sad je pokrenut postupak za zabranu otuđenja nad tim vozilom radi ovrhe. Registracija je istekla i ne može ga sada prenijeti na sebe a ne znam da li ja mogu produljiti registraciju na svoje ime pa da prijenos napravi kasnije kad raspetljamo situaciju.Predao sam prijedlog obustave zabrane otuđenja na sud ali ne znam kako i kada će isti donijeti novo rješenje i u čiju korist. Kako postupiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija