Jump to content

dejan1987

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sigurno postoji u sudskoj praksi neki način dokazivanja troškova režija. Recimo, ako su četiri člana u kućanstvu, svatko je odgovoran za 1/4 režija. Drugog načina nema jer je jedno brojilo. A kada nastupa zastara, nakon koliko vremena?
  2. Sad se već taj iznos kreće oko 6-7 tisuća kuna, tako da i nije baš za baciti, a s obzirom da osoba ima još najduže 60 dana pravo stanovanja na ovoj lokaciji biti će sigurno i više. Neznam, nisam ni sam pametan.
  3. Hvala puno ljudi! A odmah da Vas još pitam, posljednjih deset mjeseci su bivši supružnici živjeli pod istim krovom (potpuno odvojen prostor za život), a jedno je brojilo za cijelu nekretninu. Jedan supružnik je plaćao sve režijske troškove, a drugi je to odbijao iako u tom trenutku više nisu bili u bračnoj zajednici. Može li se sudski putem tražiti povrat dijela režija, u kojem omjeru, itd.? Hvala i obećajem zadnje što me zanima.
  4. Došlo je do razvoda i jedna strana je od druge kupila kuću. Osoba koja više nije vlasnik sada potražuje još i fasadne preći i bojler. Jel ima pravo na to s obzirom da je već dobio iznos za tu polovicu kuće?
  5. Ok, hvala puno. A hladnjak i perilica rublja je pokretnina?
  6. Molim jednu informaciju. Naime, da li je ugrađena fasadna pać i fasadni bojler pokretnina ili ne? Riječ je o podjeli imovine nakon razvoda. Hvala.
  7. Poštovanje, uslijed ovog snijega i lošeg vremena susjedova troška kuća se urušila na moje zemljište. Nastalo je nešto štete s moje strane, ali ništa previše, čak bi rekao zanemarivo. Mene zanima da li se u to slučaju mora zvati policiji ili obavjestiti nekoga? Ovo sve se dogodilo s dvorišne strane, tako da to nije na ulici. Koliko znam, sada se i za rušenje kuće treba tražiti određena građevniska dozvola. Nadam se da nisam promašio temu i da ovo spada u upravno pravo. Unaprijed hvala, Dejan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija