Jump to content

serz76

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je serz76 objavio

  1. Ufff zamrseno je definitivno, hvala. Recite mi još samo, s obzitom da je pravna osoba u likvidaciji, znači pravno još postoji, postoji li mogučnost da mi aktiviraju ovrhu i ako da, na koji način s obzirom na prije navedene okolnosti ( pravomočna presuda iz 2013 u njihovu korist)? Da li bi imao vremena reagirati ili bi išla direktno blokada računa? Hvala unaprijed!
  2. Pardon, to je bila revizija vrhovnom sudu, koja kako rekoh ne odlaže izvršenje 2.stup.presud do eventualnog pozitivnog rjesenja koje bi poništilo ili preinačilo presudu. Ali tko zna kada i kako će to završit.
  3. Molim pomoč. Kao tužitelj sam 2013 izgubio spor drugostupanjskom presudom, gdje je naloženo da podmirim parničke troškove tuženiku oko 15000 kn. U toj presudi nije naveden račun za uplatu, niti moj oib, samo u zaključnoj rečenici da moram podmirit taj i taj iznos u kn i to bez roka. Istina u prvostupanjskoj godinu ranije je pisalo 7 dana, ali ova druga je pravomočna. Naime tuženik je firma u likvidaciji blokiranih računa i bez zaposlenih i prometa već neko vrijeme. Nije mi pokrenuta nikakva ovrha, niti sam išta uplatio. Svejedno sam podnio žalbu pravovremeno višem sudu, gdje još stoji.. Znam da ona ne odlaže pravomočnost, ali u neizvjesnosti sam. Ako bi me slučajno i ovršili mogu se pozdravit vjerovatno s novcem jer su blokirani i u likvidaciji- ne stečeju. Nitko pa ni odvjetnik mi nije znao reči koji su točno moguči ishodi vezano za eventualnu ovrhu i koji tip, preko fine, bilježnika ili sudskim rješenjem o ovrsi. Nije isto, a moram znati da se pripremim, da pišem prigovor ili žalbu kad dođe. Što slijedi? U nezgodnoj sam poziciji, imam što za izgubit, oni i ne jer su u gašenju. Koji su moguči ishodi i savjeti molim pomoč, kako sam rekao ni moj niti drugi odvjetnik mi nije dao točan odgovor, samo savjet da čekam...... zar nitko nezna što su moguče i zakonske opcije i procedure.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija