Jump to content

vjeko79

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, ne znam jesam li na pravom mjestu otvorio temu 😁 Zanima me što je potrebno napraviti da bih mogao napraviti pristupni put preko manjeg potoka parceli na kojoj je izgrađena kuća? Hvala unaprijed 🍻
  2. Na brdu je bager transportirao agregat koji je proklizao na "gurtnama" i mene srušio sa etaže na etažu i to je okarakterizirano kao viša sila.
  3. Imam li osnova za privatnu tužbu zbog vjerovatne invalidnosti, smanjene radne sposobnosti, bol, izgubljenu zaradu i slično.
  4. Protiv poslodavca nije vođen nikakav postupak. U izvjesću inspekcije rada navedni uzrok je viša sila. Samo da napomen da se ozljeda dogodila u Srbiji.
  5. Lijep pozdrav imao sam ozljedu na radu u 8 mjesecu 2017. godine. Konkretnije pad sa 12 metara i pri padu sam slomio torakalni kraljezak Th12. Ozljeda je priznata od strane HZZO-a. Uskoro idem na komisiju za invalidnost. Kao prvo me zanima okvirno koliki postotak invalidnosti se moze dobiti i kad mogu traziti odstetu jer smo u firmi svi osigurani i kolika bi odsteta mogla biti? Zanima me isto jesam li imao pravo na božićnicu za 2018. godinu ako nisam radio? Hvala
  6. Lijep pozdrav,

    Vidim da dajete jasne i precizne odgovore u vezi radnog prava pa bih Vam i ja postavio par pitanja.

    Imam ugovor na određeno u jednoj geotehničkoj firmi gdje u ugovoru stoji tjedno radno vrijeme od 40 sati. U praksi je radni dan u trajanu od 10 sati a nekad i više s tim da je obavezno svaka druga subota radna a ponekad i svaka što premašuje mjesečni fond prekovremenih sati. Kod inžinjera i poslovođa u šihtericama se vodi samo rad od 8 sati bez obzira koliko je trajao. Proizlazi da nema pisanih dokaza za prekovremeni rad a uz to mjesečno dobijemo šihtericu za prethodni mjesec ili 2-3 da se potpišemo za svaki radni dan da smo radili 8 sati. Vozila kojima idemo raditi imaju ugrađen GPS i tako nas kontroliraju koliko dugo radimo. Može li GPS biti potvrda za prekovremeni rad? Za sad toliko.

    Hvala unaprijed.

    Lijep pozdrav

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija