Jump to content

famozna

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je famozna objavio

  1. Znam da je potrebno javljanje u czss.Hvala na odgovoru.
  2. Ne,on nije,u BIH mu je prebivaliste,nismo imali zajednicko prebivaliste u RH,samo ja mjesto boravka u BIH na osnovu spajanja obitelji.To nam je zajednicka adresa.
  3. Pozdrav,prebivaliste i ja i dijete,rodjen je u RH i sklopljen brak u RH.
  4. Pozdrav,molim pravnu pomoc.Udana sam za stranca,drzavljanina BIH.Zivimo na relaciji BIH-RH.Zelim pokrenuti razvod braka koji nebi bio sporazuman.Imamo malodobno dijete s kojim bi zivjela u RH..Ja sam nezaposlena.Zanima me procedura pokretanja razvoda,i da li je moguce traziti besplatno zastupanje odvjetnika posto nemam nikakvih primanja.? Unaprijed hvala!
  5. Ok,hvala.Nedavno je vadila neki list pa piše na napomeni da joj ino mirovina nije prijavljena na poreznoj upravi i da je dužna to napraviti pa ju je službenica na to opomenila,tako da neznamo.
  6. Pozdrav, Molim pravnu pomoć.Majka mi prima inozemnu mirovinu iz Njemačke već godinama.Rekli su joj da mora prijaviti na poreznu upravu što do sada nije znala.Nije nikada dobila nikakvu obavijest da to napravi.Da li je to potrebno,ako prijavi da li joj slijedi kazna zbog ne prijavljivanja do sada? Unaprijed zahvaljujem!
  7. Pogledajte ovdje: http://geoportal.dgu.hr/preglednik/?fsb=false Je li taj put ucrtan? Ako jest, pogledajte u e-zemljišnim knjigama tko je upisan kao vlasnik. U mom slučaju pristupni put kao i sve parcele na kojima su naše kuće je upisan prodavatelj kao vlasnik,međutim on ne spori spomenuti pristupni put nego susjed ispred čije kuće put prolazi.
  8. Vjerojatno ovisi od slučaja do slučaja,a tko uglavnom gubi u ovakvim parnicama? Pošto se radi o 3 kuće,da li možemo ići svi skupa jednom tužbom ili ide svak za sebe?
  9. Molim Vas tko plaća sudske troškove?Mi kao tužitelji ili? Da li sud šalje svog geodeta?
  10. Nije upisano pravo služnosti u zk.
  11. Možete mi malo objasnit treću opciju,da li isto moramo ić tužbom?Ukoliko nije upisana,koja bi po Vama opcija bila najbolja?
  12. Nisam sigurna,provjerit ću.Što ako je i što ako nije?
  13. Pozdrav,Imam susjeda koji hoće zatvoriti (zagraditi) pristupni put koji vodi do 3 kuće uključujući i moju.Da bi pustio taj pristupni put za naše kuće on je sa vlasnikom parcela(isti je vlasnik parcela za sve 4 kuće) mijenjao za komad zemlje ispod kuće.Međutim sada,nakon 30 g to mu više ne odgovara pa bi uzeo taj pristupni put a dao tu zemlju ispod kuće koja meni ne odgovara jer ne vodi do moje kuće.U mom kupoprodajnom ugovoru stoji postojeći pristupni put do moje kuće,međutim ugovor nije pečatiran jer se radi o 80-tima,a potpisan je od strane svjedoka.Tim putem se služimo 30g.Molim pravni savjet šta napraviti. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija