Jump to content

Roxette

Korisnik
 • Broj objava

  138
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Roxette je zadnji put osvojio dan rujan 10

Roxette objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Roxette

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. To je vjerojatno određeno internim pravilnikom neke firme.
 2. Stručnu spremu stječete u obrazovnoj ustanovi, poslodavac vam je ionako ne može dodijeliti. Ako sam dobro razumjela pitanje.
 3. Plaćeni dopust je upravo to plaćeni dopust. To je kao da morate odraditi godišnji odmor, odnosno da vam odobre 10 dana godišnjeg odmora, pa da imate -80 sati kad se vratite. Zakon o radu: Plaćeni dopust Članak 86. (1) Tijekom kalendarske godine radnik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) za važne osobne potrebe, a osobito u vezi sa sklapanjem braka, rođenjem djeteta, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji. (2) Radnik ima pravo na dopust iz stavka 1. ovoga članka u ukupnom trajanju od sedam radnih dana godišnje, ako to nije
 4. Pogledajte čl 172., stavak 5. Zakona o mirovinskom osiguranju. Prijava je naprosto obveza poslodavca, rad "na crno" je kažnjiv. Ni probni rad ne može biti bez ugovora i prijave, ako vam se bivši poslodavac misli na to pozivati.,
 5. Ako je kao početak rada naveden 6.10, onda bi i prijava na HZMO trebala biti od tog datuma.
 6. Otkaz mora biti u pisanom obliku, te se mora dostaviti osobi kojoj se otkazuje. Zakon o radu: Oblik, obrazloženje i dostava otkaza Članak 120. (1) Otkaz mora biti u pisanom obliku. (2) Poslodavac mora u pisanom obliku obrazložiti otkaz. (3) Otkaz se mora dostaviti osobi kojoj se otkazuje. Da, napravljen je prekršaj, sukladno čl. 229. st. 35. Zakona o radu.
 7. Dužni su vam isplatiti neiskorišteni godišnji odmor. Čl. 80. Zakona o radu kaže: "Ništetan je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora."
 8. Antidatiranje je protuzakonito.
 9. Pozdrav svima! Situacija je sljedeća: - raspiše se natječaj za neko radno mjesto i zahtjev je priložiti određene dokaze, npr: potvrdu o stažu, dokaz o državljanstvu, uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, original ili ovjerenu kopiju. Je li potvrda sa sustava e Građani jednakovrijedan dokument ili kandidat mora otići na sud po uvjerenje ili ovjeriti kod JB kopiju osobne iskaznice? Ako imate link na kakvo službeno mišljenje, bila bi vam zahvalna. Ja ne nalazim.
 10. Sami najbolje poznajete svog poslodavca i njegovu politiku oko otkaza. Možete predati redoviti otkaz i od dana predaje teče otkazni rok od 2 tjedna. Pobrinite se da imate nekakav dokaz o predaji (potpis poslodavca s datumom, predaja na protokol ako ga imate, slanje e mailom...). Osoba ima pravo na proporcionalni dio godišnjeg odmora za onaj broj mjeseci provedenih kod poslodavca ( npr. kod poslodavca xy puni godišnji za 12 mjeseci iznosi 24 dana. Kod ovog poslodavca ste proveli 4 mjeseca. 24 dana :12 mjeseci= 2 dana po mjesecu. 4 odrađena mjeseca x 2= imate pravo na 8 dana proporcion
 11. Ako ste u kategoriji državnih službenika i namještenika, mislim da se inozemni staž ne uračunava.
 12. Po meni da, ako je dogovoreno da prelazite pod istim uvjetima. Je li vam minuli staž bio spomenut negdje u prošlom ugovoru ili pravilniku? Smatram da bi bilo najbolje zatražiti pismeno obrazloženje od nadređenih pisanim putem, a ako ne odgovore u roku, poslati im zahtjev za zaštitu prava.
 13. Roxette

  Radno pravo

  Ako je riječ o javnoj službi, računajte na to da se u pravilu gleda samo staž evidentiran u HZMO-u.
 14. Da, sklapanje ugovora o djelu znači da je netko vanjski suradnik. Ne znam o kakvim se poslovima sve radi, no i da vanjski suradnik ne spada u tu definiciju, svejedno se ne može sklopiti ugovor o djelu da bi se izbjeglo sklapanje ugovora o radu.
 15. Mogu vam i ja potvrditi da HZZO uvijek "kasni" nekoliko dana za HZMO-om. Prijave i odjave normalno funkcioniraju bez obzira na koronu.
×
×
 • Napravi novi...