Jump to content

MoniHrv

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trebam savjet...majka mi želi darovati prizemlje kuce. Kuca nakon smrti oca ( ocuha)isla je na dva djela. Jedan ne dobio moj tada maloljetan polubrat a polovicu majka. Kako sam ja izvanbracno dijete i nemam imovine u svome vlasnistvu, te sam podstanar majka mi zeli darovati sad svoj dio kuce. Dio koji bi mi darovala je trenutno prijavljen kao poslovni prostor jer je donedavno u njemu bio ducan mjesovite robe. Prvo pitanje je kome bi se ja trebao obratiti za promjenu poslovnog prostora u stambeni, kolko bi me to kostalo novcano i koliko vremena i papirologije za to treba? U tom prizemnom prostoru ja bi si napravio stan te taj dio ima posebne prikljucke za vodu i struju te pripadajuca mjerila potrosnje te me zanima na koji bi ja nacin mogao prijaviti to kao posebno/odvojeno kucanstvo..tako da npr.dobijem uz kucni broja npr.10 jos slovo npr.10A.. ? Sljedece pitanje je kome se obracam da bi prenio dio kuce s majke na sebe, te da li placam porez na darovni ugovor ? Zanje pitanje je postoji li mogucnost da mi itko pobije taj darovni ugovor ukoliko ikada dodje do neslaganja (naglasavam da majka nije dobre imovinske sitacije a ni zdrastvene, te ima kredit a trenutno je na bolovanju duzi period, te ima sina koji je nedavno postao punoljetan ali jos uvijek ne spreman za zaposljavanje).
  2. Nemam sada financija da to idem slagat. Disk pločice su nove,ulje u kocnicama novo. Auto nikad u zivotu nije zanio ili slično. Da imam novaca bih rjesio to,al trenutno nemam,a auto mi treba do posla.
  3. Pozdrav! Dakle imam sljedeći problem. Pao sam na tehničkom pregledu,točnije imam 10 dana rok da se vratim i popravim gresku. Naime greska je ta da mi desni kotač koči jače od lijevog. Moje pitanje je sljedeće: dal na ponovljenom tehničkom pregledu vozilo gleda onaj koji me je srusio ili onaj koji se nade tamo u tu vrijeme? Ja neznam kad radi covjek koji me poslao na ponovljeni tehnički. Drugo pitanje: dal bas moram ići u istu tehničku stanicu ili mogu u koju želim? Hvala na odgovoru.
  4. Baka zeli da poslije njene smrti sve postane moje al da ujak moze zivjeti u kući bez smetnji. ZNACI POSLIJE NJENE SMRTI. Dal mogu sam sastaviti taj ugovor,dal trebam svjedoke za njega i dal ima itko kakav primjer ugovora?
  5. Dali moze baka u ugovoru navesti da ujak ima pravo da uziva u kuci bez ikakvi smetnji?
  6. A sto je najbolje napraviti? Jer baka ne zeli nikome nista dati osim meni. Oporuku imam. Nije ovjerena ima potpis dva svjedoka. Da li valja da baka napise darovnicu,da stavim dva svjedoka i još ovjerim kod javnog biljeznika? I kako se uopce piše darovnica?
  7. Očajnićki mi je potrebna Vaša stručna pomoć u svezi oporuke ili darovnice te se nadam brzom odgovoru. Molim Vas da mi odogovorite kada uhvatite vremena. Radi se o sljedecem problemu. Moja baka ima sina i kčer. Njezina kčer je ujedno i moja majka. Baka je napravila oporuku u kojoj svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu ostavlja meni s time da njezin sin (ujedno i moj ujak) ima pravo da uziva u toj kuci bez smetnji. Svojoj kčeri (mojoj majsci) baka nije ostavila ništa. Sin od bake (moj ujak) se složio s tim da sva imovina postane moja,no moja majka mi je zaprjetila da ce traziti nužni dio i da ce mi sve uzeti. Moje pitanje glasi dali baka treba sloziti oporuku ili darovnicu? Čuo sam da je darovnica bolja te da kod nje niko nemoze traziti nužni dio. Meni je baka samo dala oporuku u kojoj piše da oporučno ostavlja sve meni i potpisana su dva svjedoka. Da li je bolje da napravi nesto drugo tako da sam siguran da mi niko nemoze nista uzeti? Oporuka,darovnica javni bilježnik ili nesšto slično? Hvala na Vašem vremenu i uskoro se nadam odgovoru. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija