Jump to content

velikicuretak

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je velikicuretak objavio

  1. Važno vam je da se porodiljni nadovezuje na porodiljni bez dana prestanka i onda bi supruga trebala dobivati 4250kn kao i tijekom prve trudnoće. Tako je bilo meni 2009.
  2. Poštovani, mene zanima slična situacija. Od 24.1. 2011. sam na komplikacijama, rodila sam u kolovozu i vratila bih se oko 15.6. kad prestane nastava, a prije bih iskoristila i GO ako imam pravo na njega i koliko. 2010.kad sam se vratila isto tako 15.6. dobila sam pravo na stari GO od 15 dana (naknadno!), a s time da sam bila i 8 dana na bolovanju tako da mi je lipanj tada bio loše isplaniran. Zato bih se rado bolje isplanirala u uvoj godini. Hvala!
  3. Trenutno sam na komplikacijama u trudnoći od siječnja. Radim na 3 srednje škole na neodređeno. Jedna od tih škola ponudila mi je punu normu na neodređeno. Pitanja: 1. Moram li prekidati svoje komplikacije da bih se javila na natječaj? (Prekid komplikacija mi nikako ne odgoovara jer neću moći otvoriti nove jer neću imati za priložiti 3 platne liste pa ću ostati bez naknade.) 2. Da li oni mogu dopuniti moj ugovor obzirom da već jesam njihov djelatnik?
  4. Moj otac ima 58 godina i 37 godina staža. Prošle godine prijavio se na burzu i dobio Rješenje 3.09. 2009. da sa 20.04.2012. ima pravo na prijevremenu mirovinu. Moje pitanje je da li to rješenje vrijedi i dalje s obzirom na nove zakone kojim se produžuju godine za mirovinu? Unaprijed hvala!
  5. Suprug je radio 8 mjeseci prošle godine. Prva 4 mjeseca u privatnoj firmi koja je blokirana, a druga 4 u drugoj firmi. Zadnja 4 mjeseca je na burzi. Od prve firme neće dobiti PK. Može li on prijaviti porez obzirOm na to. PS Povrat poreza od pretprošle godine nije dobio zato što je firma u kojoj je radio dužna platiti poreznoj neku suludu brojku.
  6. Ja sam isto u stalnom radnom odnosu i mislila sam prekinuti porodiljni i otići na komplikacije za novu trudnoću, međutim, rekli su mi da ne, jer da je bolje da kad mi završi jedan porodiljni otvorim odmah drugi, da mi se nastavljaju, odnosno vežu. U tom slučaju ću dobiti punu plaću, a ako radim prekide i komplikaciije imat ću 1600kn. Eto, to je moje iskustvo i nadam se da ću uspjeti na proljeće to i realizirati! Za doplatak, stvarno ne znam ništa.
  7. Zanima me moram li platiti kaznu Zagrebparkinga za parkiranje ili je to ukinuto. Mislila sam da su promijenili visine kazni, ali one i dalje su nenpormalno velike! Za treću zonu- 250 kn! Dakle, platiti ili ne? U protivnom, što mi mogu? Hvala unaprijed!
  8. Zanima me moram li platiti kaznu Zagrebparkinga za parkiranje ili je to ukinuto. Mislila sam da su promijenili visine kazni, ali one i dalje su nenpormalno velike! Za treću zonu- 250 kn! Dakle, platiti ili ne? U protivnom, što mi mogu? Hvala unaprijed!
  9. I još nešto sam zaboravila! Gore je navedena jedna varijanta. A postoji još jedna: Treba raditi minimalno 3 mjeseca, imati evidentirano na računu 3 primanja, i na temelju toga može se dobiti isto tako puna plaća.
  10. Ja imam isti slučaj. Sad sam na porodiljnom za prvo dijete (2.dio), i rečeno mi je u HZZO-u da ako mi se veže porodiljni na porodiljni moogu dobiti nakon novog poroda punu plaću. Ako ne, mogu dobiti čak ciglih 1600kn!!!! Dakle, novi porodiljni moram otvoriti 28 ili 45 dana prije termina pa ću ostvariti normalnu plaću. Ako fulam 1 dan i imam prekid tipa komplikacije ili ne znam što, dobit ću mizeriju. Nadam se da sam pomogla!
  11. Pozdrav svima! Zanima me sljedeće pa molim pomoć: 2008. godinu provela sam na čuvanju trudnoće i rodila sam u travnju. Koristila sam 6 mjeseci porodiljnog i tražila još produžetak ( drugih 6 mjeseci) pa me zanima moram li ja prijaviti na poreznu svoj porez na dohodak tim više što su mi poslali obrazac ( PP1) s posla pa ne znam što napraviti. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija