Jump to content

zjos

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zjos objavio

  1. Pješak nije nigdje dao izjavu ...a ni nitko ne zna tko je taj pješak...imam kakvih mogućnosti za žalbu?
  2. Kak nek dam nove izjave kad je sve rečeno...da se pozovem na pješaka ili...naznam kak nek pristupim tome?
  3. Evo danas tek zaprimio rješenje da sam kriv.... iskaz suca... "sudac je svoje uvjerenje temeljio na iskazu pripadnika pjm.,cijeneći njegovo držanje tijekom saslušanja, a čiji iskaz je ocijenjen uvjerljiv i time vjerodostojan" pa jbm. ti takvu državu de se sudi na lepe oči...ja jednostavno nebrem vjerovati da se vjeruje nekom bez osnovnih dokaza...reč protiv reči...iskaz kolege se pokazao kao pristran...a njemu se vjeruje bez izjave pješaka... imam pravu na žalbu u roku od 8 dana,dal da je podnesem?... pitanje je ak se može ta kazna poništiti ponovnim izjavama ili mi je bolje da si uzmem advokata. Kazna je 1000kn sa sudskim troškovima...nije mi do smanjenja kazne nek do istine, u biti neću da mi se kazna smanji nek da mi se ukine u potpunosti. Imam li kakve šanse za to,... i dal je pametno uzimati advokata jer očito da sam ne budem mogao ništa...i dali u slučaju da mi se ponovno potvrdi krivnja poveća kazna? ili ako se oslobodim krivnje tko onda plaća mog advokata i ostale troškove....hvala svima na odgovorima.
  4. krumpir i kukuruz...ne gnoji...a sprica sa svim i svacim....se smije to u naseljenom mjestu?
  5. Dali se smije orati ovako blizu kuće,zbog takve blizine zaoranog dijela voda koja se zadržava u kanalu oranice ulazi mi u zidove,i u podrumskim prostorijama mi se slijeva po zidu,znači zemlju ora cca 35cm od kuće...nakon više neuspjelih odgovaranja od tog i obavještavanja komunalnog redara koji samo tvrdi da je sve u redu i da je unutar međe,postavljam pitanje vama s više pravnog znanja, dali se to smije raditi tako blizu kuće. https://www.youtube.com/watch?v=r5lWFoZzIkc&feature=youtu.be
  6. Danas je bili sučeljavanje s prometnikom,on je dao svoju izjavu a ja sam je pobijao ...sad čekam odluku suda, vidjet ću oču li se žaliti ili će biti odbačeno,javim ishod.
  7. :hvala: Čekam treći poziv na koji će se valjda odazvati policajac ili prometnik pa da mogu vidjeti u kojem smjeru ide presuda...ovoga mi je već ... ja sam sa svoje strane dao izjavu i kolega isto,vidjeću kroz 10 tak dana što će bit...
  8. U biti ako se mene proglasi krivim...dali se onda njegov iskaz smatra laznim?
  9. Jucer je bilo saslusanje kolege s posla,potvrdio je moju istinitu izjavu...policajac nije dosao,opravdao se da je na godisnjem...sad mene zanjima ako se mene kojim slucajem osudi za prekrsaj...dali ce se onda kolegu teretiti za davanje laznog iskaza?
  10. Nece bit pozvan policajac nego prometnik...sudac je mislil da je policajac reguliral promet dok mu nisam pojasnil...puno propusta u zapisniku.
  11. Moje saslusanje je zavrseno...nije bilo izjave od svjedoka(pjesaka)...kriva je bila navedena adresa dogadaja(krivo selo)...dosta propusta u zapisniku. S moje strane je predlozeni kolega s posla koji je bio iza mene u vozilu...a sudac ce pozvati policajca:-?...ja velim da nije promet reguliran od strane policije nek od premetne jedinice mladezi...ali u zapisniku je potpisani policajac kaze sudac...ok, kaze on kontaktirat cemo policiju da nam da podatke od prometnika...eto sad cekamo novi poziv na sud i suceljava je vjerojatno s prometnikom.
  12. Na tom će se i temeljit moja obrana, jer je on prekršio znakove od prometnika a ne ja, a sad zašto je mene prijavio tražit ću sučeljavanje s prometnikom i pozvati kolegu za svedoka... Idem sutra na sud pa ću vidjet što me čeka :tuzan: Ak ima još tko kakav savjet
  13. Pa kolega je bil vozac iza...radimo u istoj firmi i idemo po istom putu doma...i
  14. Zanjima me,ako ja pozovem kolegu za svjedoka i ako se meni slucajno dokaze krivnja...dali ce onda i on odgovarati za prekrsaj jer je i on vozio ka i ja? Nebi htio da i njega uvucem u nesto...
  15. A dali postoji mogucnost i kako je predociti sucu da dokazem svoju nevinost.? I da me se oslobodi optuzbe.? Hvala na svemu do sada.
  16. Ok,shvacam,ali prometnik je pogrijesio a ne ja...znaci priznati krivnju iako nisam kriv...pa koliko tu ima nelogicnosti osuditi nekog za nista. A dali postoji mogucnost i kako je predociti sucu da dokazem svoju nevinost.? I da me se oslobodi optuzbe. Na sudu cemo biti ja kao optuzeni i njih dvojica ili samo ja?
  17. Neznam što je izjavio na policiji nisam vidio zapisnik,ali mi je čudno da se javio tek nakon tri dana te mislim da se dogovorio s prometnikom ili mu je on sugerirao da da izjavu,jer je očito da je pogriješio,pa se sad želi izvuči uz pješaka da prikrije svoju pogrešku. U svakom slučaju i da je tako kako je prometnik izjavio ja bi prije nego sam došao do pješaka sudario barem jedan auto jer sam morao preći s autom 20 metara kroz raskršče da stignem do pješačkog prelaza na drugoj strani. G-man,Hvala što mi odgovarate.
  18. Šta me očekuje na sudu...kakav je tijek postupka?
  19. Kad sam se vračao s posla na jednoj dionici,cesta je regulirana prometom jedinicom mladeži (č.prometnik) ,ispred mene su bila tri vozila koja su skretala u desno dok sam ja nastavljao vožnju ravno,prometnik je zatvorio promet u mojoj traci ali ne pred mnom nego već pred onim vozilima koja su skretala,ja sam se dovezo i zaustavio na njegov stop (njegova desna ruka je sjekla moj pravac)i čekao da promijeni položaj za moj slobodan prolaz,ispružio je ruke tako da je njegov položaj tijela dozvoljavao prolaz,ispružio je obje ruke tako da mi je on bio s lijeve strane s ispruženim rukama,krenuo sam i vidio pješaka kako se sprema preči pješački prelaz iako mu je bila data zabrana prelaska s položajem prometnika,ja sam prikočio a pješak kad me vidio vratio se natrag,u tom trenutku sam ga zaobišao i nastavio vožnju,u retrovizoru sam vidio da prometnik nešto skače iza mene i maše rukama i nije mi bilo jasno zbog čega to radi,3 sata kasnije dolazi mi policija s pričom da nisam poštivao znakove koje mi daje prometnik i da sam skoro pregazio pješaka :-? ja im ispričam kako je bilo,kažem da se tom cestom vozim svakodnevno već 8 godina i da sam profesionalni vozač s više od 17g iskustva i da teško da mi se nešto takvo može dogoditi,slušaju me s čuđenjem i mojim dobrim poznavanjem prometnih propisa,na kraju su rekli da su morali postupiti po nalogu i uzeti moju izjavu, reko sam im nek najdu pješaka da im on potvrdi,ali su rekli da imaju izjavu samo od prometnika i da ako bude još nečeg da će mi donijeti nalog za prekršajni sud.Za tri dana sam išao na policiju da vidim o čemu se radi i ak je u postupku,rekli su mi frendovi na policiji da se baš danas došao žalit pješak:-? i da je dao izjavu. evo istog policajca drugi dan s obavijesti o zapisniku koju moram potpisat i da idem na prekršajni sud. Danas sam podigo poziv da se moram u utorak javit na sud i da mi se predlaže kazna iz prekršaja ZSPC čl32st1 i st.4 od 3000-7000 kn i oduzimanje dozvole na dva mjeseca i kazna za nepropuštanje pješaka od 500kn +sudski troškovi.:tuzan: I da, iza mene se vozio kolega koji se isto vračao s posla i sve vidio. U utorak idem na sud,pa me zanjima kako da dokažem svoju nevinost i da se očistim svih optužbi.kome će se vjerovat njemu kao prometniku ili ide riječ protiv riječi. Molim savjet ili odgovor,hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija