Jump to content

diana75

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru... Jel postoji opcija da se izbjegne to savjetovanje obzirom da se suprug i ja slazemo oko svega navedenog. Koji je postupak, sto moramo napraviti da pokrenemo sporazumni razvod? Mozemo li ga pokrenuti odavde, pa samo doci kad treba na savjetovanje i rociste? Moramo li angazirati odvjetnika za to ili mozemo sve obaviti sami?
  2. Vjencani smo u Hrvatskoj nakon cega smo se preselili u inozemstvo (EU). Zadnjih nekoliko godina i dalje zivimo u inozemstvu ali u razlicitim drzavama (Irska i Norveska). Mozemo li u Hrvatskoj podnjeti zahtjev za sporazumni razvod braka buduci da smo tamo vjencani i oboje smo drzavlhani RH. Imamo jedno zajednicko maloljetno dijete.
  3. Znaci, prvi korak je podnijeti zahtjev centru za socijalnu skrb? Moze li se taj zahtjev podnijeti online ili mozda poslati postom?
  4. Koji je postupak za rastavu braka koji je sklopljen u Hrvatskoj, ali supruznici trenutno zive u inozemstvu? Imaju jedno zajednicko maloljetno dijete. Radi se o sporazumnom razvodu. Razvod braka u zemlji u kojoj zive nije opcija.
  5. Da, vani je oko mjesec dana. Ovih dana se raspravlja o njegovom slucaju, tj. cekamo odluku suca izvrsenja. Bojim se da ce odgovor biti negativan. U tom slucaju ima li kakve pomoci, mislim na mogucnost izuzeca suca ili kakve zalbe?
  6. Suprug je zbog prometne nesrece osuden na 30 mj., odsluzio je 20 i pusten na uvjetno. Pruzila mu se prilika za posao u inozemstvu, sto je on i prihvatio, ali za to nije dobio odobrenje suca izvrsenja. Taj sudac je poznat po strogoci i najvjerojatnije ce opozvati uvjetnu, makar postoje slucajevi da su suci naknadno davali odobrenja za odlazak van. Postoji li mogucnost izuzeca suca ili ako ne, mogu li se kome pozaliti, visem od tog suca. Napominjem, suprug je to napravio iskljucivo zbog teske financijske situacije u kojoj se nalazimo. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija