Jump to content

anem15

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Absolutno ništa mi nije rečeno. Sve je bilo na brzinu, samo mi je rečeno koja mi je stanica i koliko ona iznosi. Kasnije mi je rečeno da donesem žiro račun nakon što sam ja donijela papire poput žiro računa, pk kartice, izvoda e-knjižice... Ja sam na to radno mjesto došla tako što mi član obitelji, majka, radi u školi kao spremačica pa su prvo nju pitali da li bi bila zainteresirana za rad kao asistent ukoliko ne radim. Prilika je super i pristala sam, ali ne želim da me se vuče za nos i kaže jedno, a radi drugo što se upravo događa.
  2. Pa tako i je, jer ima još dvoje asistenta koju su na ugovoru o radu, a meni su rekli da mora biti o djelu jer škola nema novaca što mi je potpuno ne shvatljivo jer ako je tako onda ne bi trebali uzimati dodatnog asistenta. Sada sam definitivno sigurna da ću tražiti izmjenu ugovora.
  3. Zanima me da li mi netko može pomoći... Radila sam probni rad 7 dana i nakon toga sporazumno otišla s tog radno mjesta ali se nisam prijavila na burzu radu jer mi je odmah pnuđeno posao asistenta u školi. Na potpisivanju ugovora potpisala sam ugovor u djelu koji sam priložila i ovdje, ali mi nije rečeno da li to znaći da li mi ide radni staž ili ne. Ako ne ide zanima me koje su radnje potrebne da se upiše jer iako mi je u intersu raditi i dobivati plaću, nije mi u intersu da to nigdje ne piše osim da se meni vjeruje na riječ. Bila bih jako zahvalana na bilo kojoj informaciji bez dodatnih pojmova koje moram tražiti kasnije.
  4. Poštovani, hvala vam na vašem odgovoru.
  5. anem15

    Legalizacija

    Moj brat i ja dobili smo kuću i zemlju na selu preko nasljedstva moga strica i kuća je izgrađena na mjestu stare štale, vrlo je mala: dvije sobe, ostava i kupaonica sa terasom. Nema priključka na vodu jer selo je tek dobilo prije 2 godine gradsku vodu. Na istoj toj čestici bila je stara kuća rađena od blokova zemlje koja se sama urušila. Nama ta kuća sada služi kao vikendica, ima možda sveukupno oko 50-60 kvadrata, također bih napomenula da smoza to kuću platili porez na nekretninu, plaćamo slivne vode i plaćali som komunalije dok nismo odjavili strica. Kada smo podnosili zahtjev za legalizaciju predali smo nepotpune papire (zahtjev i katastarski izvod). Dobili smo rješenje da se zahtjev odbija (u prilogu) ali ono što je zbunjujuće je da mi, odnosno ja, jer je zahtjev samo na moje ime nikada nisam bili pozvana da podnesemo ostalu dokumentaciju do datuma koji su naveli. Stoga me zanima koji je postupak sada. Imamo pravo na žalbu u roku 15 dana ali me također zanima što ako se žalba ne napravi. Isto tako so obzirom da mi nemamo nikakvog iskustva u ovome(jer oboje smo u ranim 20-ima) i nikoga za pitat za savjet, zanima me kako se piše žalba. Bila bih također zahvalna ako bi mi netko objasnio postupke.
  6. zanima me da ako postoji oporuka gdje muž ostavlja sve djeci iz prvog braka, a ženi ostavlja pravo živjeti u kući u kojoj trenutno živi ili da njegova djeca ukoliko žele prodati kuću nađu joj stan, da li žena još uvijek ima pravo tražiti prava od dijela nasljedstva. Slučaj je taj da su 19 godina u braku i ona je bila sudionik mužu u vraćanju kredita za kuću 2 godine, te nakon toga je preuzela ostatak kredita za apartmane ne moru za koje sve ima priložene papire. Danas muž želi sve ostaviti djeci i napisao je oporuku koja još nije sudski potvrđena jer ne može biti ovjerene bez suglasnosti žene. Koja su sve njezina prava ukoliko dođe do raspodjele imovine putem nasljednog lista ili razvoda?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija