Jump to content

cromosom

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovdje je situacija da popravak nije isplativ, a serviser ne vraća uređaj koji se ne bude popravljao... Znači, sušilica stoji kod njega na skladištu 3tjedna iako je dogovor bio da će je dostaviti kroz 2 radna dana...
  2. 01.03.'21. sam prijavio kvar sušilice rublja u servisu (nije ovlašteni, garancija je prošla, ali je poznati serviser u gradu). Rečeno mi je da je gužva i treba se malo strpiti - pristao sam na to. 05.03. serviser dolazi na adresu, ne može odrediti kvar na licu mjesta i odnosi sušilicu u servis. Tjedan dana se ne javlja, pa ga zovem i prokušavam saznati što je sa uređajem. 12.03. javlja koji je kvar i koliko košta popravak. S obzirom da je zamjena neispravnog dijela 2000kn, a popravak postojećeg bez garancije 1000kn, odlučujemo da ne popravljamo sušilicu. Dogovor je da serviser vrati uređaj na adresu uz moje plaćanje 200kn za defektažu kvara. Danas, 30.03. sušilica još nije vraćena. Serviser se pravda gužvom... Zanima me koji je rok za povrat uređaja korisniku ako se isti ne isplati popravljati? Postoji li neki članak zakona o pravima potrošača na koji se mogu pozvati? Spreman sam i sam otići po sušilicu, ali tada ne mislim platiti punu cijenu defektaže s obzirom da usluga nije u potpunosti obavljena (nije vraćen uređaj).
  3. Ma, nemam pojma gdje mi je ta pošta... Otići ću do ambasade, ak tamo ne dobijem info, otići ću do graaničnog prelaza, nije na kraju svijeta... Hvala na savjetima!
  4. Koliko sam shvatio iz Google translate-a (cijeli dopis je bio na mađarskom) to je samo naknada za izlazak policije na uviđaj i trošak istog uz prevoditelja. Prometna je bila smješna... ja nisam imao nikakvu štetu, a mađaru je bio ogreban retrovizor, ali je inzistirao na policiji... Po svemu tome... prekršajni postupak?
  5. Poštovani, u kolovozu 2010. sam imao manju prometnu nezgodu sa kamionom u Budimpešti. Nakon par mjeseci sam dobio rješenje iz Mađarske da sam kriv za istu, te da je kazna 40.000,00 HUF. Kako poslije nisam išao u Mađarsku, kaznu sam zaboravio/zanemario... Sada počinjem voziti bus koji ima povremene linije za/kroz Mađarsku. Da li je kazna otišla u zastaru ili je još na snazi? Ne bi baš bilo ugodno da me ne puste sa autobusom punim putnika preko granice... Unaprijed hvala, LP
  6. Poštovani, priča ide ovako... Dana 01.12.2011. u salonu rabljenih vozila sam kupio auto sa 70 000km na brojčaniku. Auto je uredno izgledao, mali gradski benzinac, star 5 godina, izvrsno uščuvan, tako da nije bilo razloga za ikakvu sumnju u kilometražu. Sada, početkom 2015. prodajem isti auto zbog potrebe za većim. Našao sam kupca kojem se auto svidio, pa smo se brzo dogovorili oko cijene. Jedini uvijet od strane kupca je bio da podignem potvrdu o stanju kilometara u stanici za tehnički pregled, na što sam ja bez ikakih sumnji pristao. Sada dolazi onaj zanimljiviji dio... Ispada da je auto kod prvog vlasnika prelazio cca 50 000km godišnje! I tako 4 godine! Auto je na 3. tehničkom imao 155 000km, nakon toga je još godinu dana vožen, tako da je, po nekoj slobodnoj računici nakon 4 godine auto imao 200 000km, da bi ga ja kupio sa 70000!!! Moje pitanje glasi- što ja mogu sada, 3 godine nakon kupnje i očite prevare napraviti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija