Jump to content

jarunko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odbačen mi je - na Opć. građ. sudu, ZK odjel - prijedlog radi upisa legaliziranog dijela nekretnine a po rješenju o izvedenom stanju. Tražio sam izmjenu površine jedne stambene jedinice nadogradnjom/zatvaranjem terase u skladu s rješenjem o izvedenom stanju i pripojenje stamb. prostoru. Ovlašteni zemljišnoknjižni referent u rješenju napominje da je "za upis prava vlasništva posebnog dijela nekretnine potrebno uz prijedlog za upis priložiti ispravu kojom je nadležna upravna vlast utvrdila da su stanovi ili druge prostorije u određenoj zgradi i na određenoj zgradi i ZK čestici samostalne uporabne cjeline u smislu odredbi čl. 73 st. 3 Zakona o vlasništvu..." itd. Nekretnina je zabilježena u Knjizi položenih ugovora, u naravi je kućica u nizu, Zagreb. Ako netko zna, molim pomoć: od koje upravne vlasti da zatražim traženu ispravu i kakav joj je naziv? Hvala.
  2. Priložio sam pravomoćno Rješenje o izvedenom stanju Gradskog ureda za prostorno uređenje... Znači li to da trebam od njih još dobiti (zatražiti) navedenu potvrdu da već uknjiženi stan (bez legeliziranog dijela) predstavlja samostalnu uporabnu cjelinu? Hvala na odgovoru
  3. Općinski građ. sud, ZK odjel, odbacio upis legaliziranog dijela nekretnine (nadogradnja, zatvaranje terasa) jer "predlagatelji nisu priložili potvrdu nadležnog tijela da predmetni ozakonjeni stan predstavlja samostalnu uporabnu cjelinu koja predstavlja prilog nužan za donošenje odluke o osnovanosti prijedloga za upis". Koje je to nadležno tijelo? Kakvu potvrdu da tražim?
  4. stambeni objekt uknjižen, a sada bi trebao i legalizirani dio - proširenje, adaptacija; je li dovoljno rješenje o izvedenom stanju?
×
×
  • Napravi novi...