Jump to content

marija963

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poslodavac me nije odmah prijavio,a nakon dva tjedna rada bez prijave,došla je inspekcija i našla me na radnom mjestu,za neprijavljivanje poslodavac je dobio kaznu i drugi dan me obavjestijo da odem izvaditi lječničko uvjerenje kako bi me mogao prijaviti. Pošto sam kao beba imao operaciju glave,liječnik mi je dao lječničko uvjerenje sa ograničenim dizanjem tereta od 15-20kg,iako ja nemam nikakve posljedice zbog te operacije.Kako je lječničko proslijeđeno poslodavcu nisam znao za pravo žalbe od petnaest dana na izdano uvjerenje.Mjesec dana poslije,poslodavac me poziva da donesem od liječnika potvrdu da sam sposoban za obavljanje poslova jer oni nemaju radno mjesto za "invalide",ako ne dobijem potvrdu kao morat će mi dati otkaz.Koja su moja prava pošto sam mjesec dana radio nakon lječničkog uvjerenja i nitko me nije na to upozorio.Ugovor sam dobio na neodređeno vrijeme sa probnim rokom od tri mjeseca.Što mi je činiti,jer se ne smatram invalidom i nikad do sada kroz cijeli tijek školovanja me tako nije tretirao.Iz svega donosim jedan zaključak da se poslodavac na ovaj način osvećuje za kaznu koju je morao platiti za neprijavljivanje !
  2. Hvala najljepša,po tome na narednom ročištu bi trebao okončati moj sudski proces ?! Broj: U-III-7129/2014
  3. O D L U K UI. Ustavna tužba se usvaja.II. Ukida se:- presuda Upravnog suda u Osijeku broj: UsI-851/14-8 od 30. rujna2014.III. Predmet se vraća Upravnom sudu u Osijeku na ponovni postupak Da li na ovakvu odluku Ustavnog suda,Upravni sud tuženiku treba dati pravo žalbe,ako je meni isti Upravni sud uskratio to pravo te sam morala podnijeti ustavnu tužbu ?!
  4. Hvala Vam svima na odgovorima,nadam se da ce uskoro biti rezultati.
  5. Hvala G-man,trazit cu odvjetnika da to ucini sto ranije,neznam zasto on to sam nije vec ucinio kada postoji takva mogucnost,cak nije ni ukazao na to.
  6. Nakon kolikog vremena se moze poslati pozurnica,ako sud ne zakaze rociste?
  7. Ukida se: - presuda Upravnog suda .Predmet se vraća Upravnom sudu na ponovni postupak. To je odluka Ustavnog suda.
  8. Ustavni sud je donio odluku 05.03.2015. po mom slučaju.
  9. Cijenjeni, postoji li vremenski rok za određivanje ročišta na Upravnom sudu,Nakon odluke Ustavnog suda? Koliko se mogu odgađati zakazana ročišta,s obzirom da je Upravni sudac odgodu napravio bez ikakvog objašnjenja!? S obzirom da su ovo dva različita postupka,postavljam dva pitanja,zahvaljujem na cijenjenim odgovorima !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija