Jump to content

Mojochi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Probaj, naravno da me niste uvrijedili. Pisala sam još dok mi je bila glava vruća- sada malo jasnije razmišljam. Iako mi ni dalje nije jasno po čemu ste zaključili da su se uplašili psa kojeg poznaju. Ali dobro, to je ionako prošlost. Jasna su mi sva prava mojih susjeda...jedino i dalje smatram da iako je dotični gospodin policajac, nije smio mene ugroziti. A ja sam se u tim trenutcima osjećala i više nego ugroženo. I to je bio jedini razlog zbog kojeg sam mislila zvati policiju, ali sam ipak odustala zbog "dobrosusjedskih" odnosa. Šteta je podmirena sa naše strane, strasti su se smirile i život ide dalje. Lijep pozdrav.
  2. Jasna je meni moja odgovornost i krivnju ne tražim u nikome! A ugrozila nisam nikoga. Vidim da smatrate da mene nitko nije ugrozio mahanjem pištoljem i prijetnjama. I ne brkajte pojmove "policijski službenik" i čovjek u civilu. Jer pretpostavljam da je policajac koji nije na dužnosti-samo civil. Dobila sam savjet od stručne osobe, a to sam i tražila. Chatati idem na Forum.hr
  3. Hvala puno na odgovoru! Napominjem da gospodin koji je prijetio pištoljem, nije na toj adresi prijavljen. Dakle, nije niti branio svoju, nego tuđu imovinu. A on je jedini tu sporan...gospoda susjedi su mi potpuno jasni i tu nema nikakve dileme. Što se tiče psa-nije ih ni pogledao, a kamoli zarežao. Samo je kokoš bila u pitanju. I psa jako dobro poznaju od prije, tako da ima tu i do pitanja ljudstva. Ali pravo je pravo i toga se ne može doticati. Puno ste mi pomogli i još jednom- veliko hvala!
  4. I ne mogu vjerovati što pišete...recite mi, otkad čovjek koji se boji trči u kuću po pištolj, dok drugi trči po željeznu šipku i mlati po psu? Ili možda mislite da se bakica na 3. katu kuće uplašila da joj neće doletjeti pas gore i napasti ju? Gospodine, čovjek koji se boji, bježi, a ne trči za psom. Što se tiče kokoši, odmah smo riješili naknadu štete sa jedinim normalnim čovjekom u toj kući. Niti bježimo od toga, niti smo ljudi koji nemaju obraza, kako vi očito mislite da jesmo. Lijep pozdrav.
  5. Vi me poznajete pa znate kakve ja inače imam odnose sa susjedima? I mislite da je opravdano prijetiti pištoljem kada se nečega uplašite? Uostalom, mislila sam da je ovo forum gdje se mogu dobiti pravni savjeti, a ne da moram chatati sa nekim tko mi može dati savjet kao i svaki drugi pravni laik. Vjerujte mi, ne mislim vam se pravdati. Ako mogu dobiti pravni savjet, dobro...ako ne mogu, opet dobro.
  6. Poštovanje! Danas smo imali probleme sa susjedima. Naime, mi smo inače iz drugog grada, ali smo u sadašnjem gradu iz razloga jer tu pravimo kuću. Boravimo u kući mog rođaka i nismo prijavljeni. Nismo prijavljeni iz razloga jer mi je rođak i ništa nam ne naplaćuje i jer smo češće u gradu u kojem smo prijavljeni nego ovdje. Ali upravo to je bio razlog što nisam odmah zvala policiju- bilo me strah da nas zbog gore navedenoga ne zezaju. A sada da napišem ono što se danas dogodilo.... ....između tih susjeda i kuće u kojoj boravimo nije dobra ograda. A mi imamo psa, koji sa lakoćom prođe kroz tu živu ogradu. Zato smo uvijek s njim vani i stavili smo tzv. pastira da ga struja odvrati da ne ide k susjedima. Danas sam na trenutak ušla u kuću i čula susjedu kako vrišti. Pas neće ništa ljudima ni psima, pa nisam ni pomislila da toliko vrišti zbog našeg psa. Svejedno sam izletila van, vidjela da pas nije u dvorištu i otrčala susjedima. A tamo scena- pas napao kokoš, susjeda vrišti sa balkona i zapomaže kao da nju kolje, njen sin mlati po psu željeznom šipkom, a njihov neprijavljeni podstanar drži pištolj u ruci. Kada sam smirila psa, počne mi taj podstanar prijetiti...da je bolje da mi pas više ne pređe ogradu (njihove kokoši naime smiju prelaziti u "naše" dvorište)...u tome je došao i moj muž i preuzeo psa, a kada sam vidjela pištolj, zamračila sam! Rekla sam mu da ću sad zvati policiju...a on meni na to da je on policajac. Onda sam rekla da još gore što je policajac, jer ću dići sve novine i dnevne i tjedne na noge! Onda je pobjegao u kuću. Još uvijek ne mogu doći sebi, pa se unaprijed ispričavam ako sam sve ovo opisala nerazumljivo. Mene naime zanima- što mi je činiti? Imam li ja pravo biti neprijavljena u jednom gradu ako više boravim u drugom gradu? Ima li taj čovjek pravo mahati pištoljem i prijetiti meni i mom psu? Može li se policija zvati dan poslije ili je tada već kasno? Što biste mi vi savjetovali? Hvala unaprijed! Lijep pozdrav, Mojochi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija