Jump to content

lucadva

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lucadva objavio

  1. Poštovani svi, da li da ovdje pokrenem temu odvoz otpada - naplata- novi zakon . Naime u Zakonu o gospodarenjem otpadom, svi su podijeljeni na dvije grupe : kućanstva i ne kućanstva. Mi iznajmljivači smo ne kućanstva i plaćamo posebno formiranu cijenu. Mislim da je u Zakonu napravljen previd i nije se definiralo da svi iznajmljivači ne mogu biti isti. Np. ja imam apartman 2+2 kreveta tj za četvoro ljudi ( 4 ) , plaćam istu sumu kao i moj susjed koji ima 3 apartmana i ugošćava 13 ljudi. Gdje se obratiti da bi se takva nelogičnost ispravila. Mi smo mali otok, bez automobila , nema kanti da bi se praznile i shodno tome naplaćivalo. Imamo samo velike kontejnere gdje svi bacaju smeće, i restorani, jahtaši, kućanstva i iznajmljivači. Hvala !
  2. Pozdrav svi, hitno je. Branitelj se prijavio na natječaj za posao za koji sam zainteresirana. S obzirom da je 1972 godine rođenja, interesira me gdje se može provjeriti da li je već iskoristio tu prednost pri zapošljavanju, jer se navodno, ta prednost pri zapošljavanju može iskoristiti samo jedan put. Da li je to točan podatak ? Hvala !
  3. u mom dvorištu je stup t-com-a sa kojeg se račvaju priključci susjeda za telefon, internet . ja nisam korisnik t-com-a. na tom djelu dvorišta bi stavili montažnu alatnicu. kako prisiliti t-com da izmakne stup i stavi ga na javni put ( udaljen 0,7 m ) . da li je netko imao sličan problem. napominjem da svako malo dolaze djelatnici t-com-a i nešto rade na tom stupu tj. svako malo mi ulaze u dvorište , bez najave i moje dozvole.
  4. Poštovani svi, što je sve potrebno za pokretanje ostavinske rasprave nakon smrti osobe koja je rođena, imala prijavljeno prebivalište i ima imovinu naslijeđenu od roditelja u HR. Umrla je u Srbiji , gdje je realno i živjela. U Srbiji ima djecu koja je trebaju naslijediti. Trebaju li oni imati OIB ? Trebaju li se sami javiti Javnom bilježniku ? Trebaju li sami pripremiti popis imovine ? A možda sam nešto previdio ? Hvala svima
  5. lucadva

    svjedok

    Dobila sam poziv kao svjedok zbog kaznenog djela iz čl.228.st.1. KZ. Naime okrivljenik mi je ukrao motor, krađa je bila prijavljena policiji. Motor je vraćen. Okrivljenik me nije vidio , a ja bi htjela da tako i ostane . Može li se upriličiti davanje izjave bez prisustva okrivljenika, jer imam strah od osvete od strane okrivljenika.
  6. Komunalci su se očitovali pismeno -mejlom
  7. U malom mjestu na malom otoku mještani su davnih 70-tih cementirali sami ulice, materijal je bio nekvalitetan a nije bilo ni stručnih radnika. Te ulice su vrlo uske, konfiguracija tla je zahtjevala izviđenje skalinade. Ulicom je dovedena struja, voda, telefon , cijevi za kanalizaciju. Sve je to na 20-30 cm dubine. Pojavio se vlasnik parcele na vrhu te ulice koji hoće doći do svog terena bagerom jer će raditi iskop za kuću i bazen. Mještani su prosvjedovali jer su u strahu od oštećenja ulice, ali komunalni redari koji su došli na uviđaj su dali dozvolu za prolaz bagera. Mještani bi htjeli da se ulica proglasi pješačkom zonom. Kakav je postupak za proglašenje takve zone ? Napomenula bi da je ulica vrlo strma i do sada svi koj su nešto radili vozili su građevinski materijal na tačkama ( cca 90-100 kg. ) Hvala unaprijed Lp
  8. Poštovanje svima, nadam se da sam napravila pravi izbor pod foruma, pitanje je da li mi kao fizičke osobe možemo doći do biračkog spiska za našu izbornu jedinicu. Realno nas je 111, a u biračkom spisku 234 . Ovih 100-tinjak su po Amerikama, Australiji, Njemačkoj , Srbiji ( vlasnici kuća s državljanstvom RH ). Podatci nam trebaju za pripremu referenduma. lp
  9. Udruga građana ( sportski klub ) osnovala je d.. za komunalne poslove i turizam. Ima dva zaposlenika na određeno vrijeme, jer su poslovi vezani za sezonu ( godišnjim ugovorom naplačivanje nautičkih vezova za Lučku upravu ). 1. Može li d.. biti određeno vrijeme bez zaposlenika ? 2. Sadašnji direktor radi volonterski, podnio je neopozivu ostavku, ali je sad, na nagovor članova uprave pristao dalje obnašati tu funkciju . Da li treba nešto posebno , ili samo izjaviti Upravnom odboru da nastavlja dalje raditi ? 3. Prijašnja direktorica je na porodiljnom od tri godine, koje istiću ove godine. Kakve su obaveze d.. prema prijašnjem direktoru, čijim radom nitko nije bio zadovoljan ? Hvala na odgovorima
  10. Poštovani, bilo bi jako lijepo da i nama obznanite detalje. Možda neki imaju sličan problem, pa da ne lutaju hvala
  11. Nadam se da nisam pogriješila izabravši ovu temu staviti ovdje ? Imamo problem u našem malom mjestu. Nezadovoljni smo netransparentnošću u radu Mjesnog odbora. Htjeli bismo sazvati Zbor građana-mještana, ali u niti jednom Zakonu ne nalazimo objašnjenja tko još može sazvati Zbor osim Predsjednika MO, a upravo je to osoba s kojom smo nezadovoljni. Ja sam član MO. Mogu li Zbor sazvati ja ?? Hvala , prilično nam je hitno .
  12. Na porodljnom sam do 7. 9.2011. Dobila sam otkaz 3.5.2011. Prije rođenja djetet koristila sam samo 20 dana predporodiljnog. Nisam koristila godišnji odmor u 2010., također ni u ovoj 2011. godini. Kakva su moja prava ( s obzirom da je gazda prodao pekaru u kojoj sam radila i odselio u Dalmaciju ) i kome da se obratim za pomoć u Zagrebu ? Postoji li neka služba u Zagrebu; za pravnu pomoć i konzultacije ?
  13. Poštovani, zna li netko mogu li stranci kupovati poljoprivredno zemljište ? Ima li kakvih mogućnosti npr darovanje ili slično ?
  14. Ima li netko iskustva sa ponudom zemljišta na prodaju RH, županiji itd. Koliko STVARNO traje dok se dobije odgovor ( u Zakonu piše 30 dana !! )Koji dokumenti su potrebni i da li moraju biti originali ? Hvala !
  15. Pretražujući po e-knjigama sam jedanom naišla na čudnu formulaciju, koju nažalost nisam dobro zapamtila,nešto u smislu " nasljednik prezimena...." Ukratko kako se osigurati da kuća ostane u vlasništvu porodice tj. jedinog naljednika prezimena
  16. pozdrav, imala sam isti slučaj, ali oko 15 godina prije; dala sam zahtjev Centru da mi obračuna isplačeno i isplatila im sve. Isplati se to sve rješiti ranije, tj. prije tetkine smrti.Poslije je puno teže. Moj savjet nađite kupca za neku nekretninu, prodajte tj.tetka i isplatite Centar.
  17. Pozdrav svima, ( isprika zbog dugačke poruke !)Pitanje : otac hoće ostaviti sinu "A" nekretninu, sin"A" je u braku u kojem nema svoje djece , neće ih ni imati, otac ima drugog sina "B"i unuka. Na koji način se otac može osigurati da nekretnina ostane u obiteljskom vlasništvu tj. da nekretninu dobije ( jednog dana !) unuk , a ne djeca supruge sina "A"?
  18. Pozdrav svim forumašima, molim pomoć oko rješenja problema: svekar se podjelio sa sestrama (2)i one su mu darovale svoj dio zemlje na malom otoku za koji pravo prvokupa ima država. Odbijen nam je darovni ugovor , a svekar je već platio porez i to 7.000,00 kn.Što sad raditi.???
  19. Mislila sam da je ovo ozbiljnija stranica!!!! Ako se netko hoće zezati, ima dovoljno mjesta na netu, pa se tamo ispurgavajte. Eto toliko..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija