Jump to content

obi_u_konobi

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Objave koje je obi_u_konobi objavio

 1. Pozdrav,
  da li netko ima iskustvo čekanje na odobrenje stalnog boravka na preko godinu dana i 3 mjeseca? 

  Upozorili su me da se duže čeka ali ovoliko dugo nisam očekivao. Slao sam požurnicu i upite na mail često međutim isti odgovor uvijek.

  Vaš zahtjev za odobrenje stalnog boravka je u postupku. Po okončanju postupka bit čete obaviješteni. U vezi dodatnih pitanja molimo da se obratite službenici zaduženoj za vaš zahtjev

  Ima li netko savjet kako ubrzati postupak?

   

 2. pozdrav,
  strani drzavljanin BIH ima odobren privremeni boravak po osnovi spajanja obitelji - braka već 5 godina. odobren je i privremeni boravak na godinu dana nakon istjeka petogodišnjeg boravka. sada osoba ima pravo podnijeti zahtjev za trajni boravak, medjutim brak ne ide u dobrom smjeru i moguce je razdvajanje. kako dalje ako osoba želi steći hrvatsko državljanstvo? predati zahtjev za trajni boravak na temelju autonomnog boravka? da li je to izvedivo? takodjer što praksa pokazuje kada je riječ o autonomnom boravku i stjecanju drzavljanstva na temelju 5 godina neprekidnog privremenog boravka i braka.

  hvala unaprijed
   

 3. Buduci daje tema dosta opsirna,najbolje bi bilo da pogledate na sluzbenim stranicama mupa uvjete koje bi morali ispunjavati kao i papirologiju koja vam je potreban.Trebate utipkati mup.hr.stranci i tamo cete naci sve informacije.Uglavnommoram naglasiti da nije bas tako lako vise dobiti radnu dozvolu drzavljanima trecih zemalja.

  Najlakse bi bilo kada bi ste se ozenili za svoju paretnericu jer kao sto sam vec rekla tada bi se bez problema mogli zaposliti.

   

   

  Pozdrav,

  dobio sam privremeni boravak svrha spajanje obitelji i s njom boravišnu iskaznicu. Imam potencijalnog poslodavca koji me želi prijaviti da počnem raditi. Ne znam koji su mi sljedeći koraci pri prijavi na posao? Da li ja kao fizička osoba moram ići na mirovinsko, zdravstveno (naglašavam da mi je ovo prvi posao i prijavljivanje) ili je to dužan poslodavac napraviti?

   

  Koji bi mi bili idući koraci ako moram to sam riješavati? Mirovinsko, HZZO? Nažalost od institucija ne mogu dobiti jasan odgovor.

 4. Pozdrav,

  u Hrvatskoj sam od nedavno s odobrenim privremenim boravkom i boravišnom iskaznicom koju sam dobio u svrhu spajanja obitelji.

   

  Imam potencijalnog poslodavca koji me želi prijaviti da počnem raditi. Ne znam koji su mi sljedeći koraci pri prijavi na posao? Da li ja kao fizička osoba moram ići na mirovinsko, zdravstveno (naglašavam da mi je ovo prvi posao i prijavljivanje) ili je to dužan poslodavac napraviti?

   

  Koji bi mi bili idući koraci ako moram to sam riješavati? Mirovinsko, HZZO? Nažalost od institucija ne mogu dobiti jasan odgovor.

   

  Hvala unaprijed

 5. Gdje je ta zajednička adresa u RH ili BiH?Ukoliko je u RH već bi trebao imat privremeni boravak.Izvanbračna zajednica mora trajat dulje od 3 godine.

  Možeš od poslodavca tražit da te zaposli na godinu ili duže i na osnovu zaposlenja zatražit privremeni boravak.Ovo izvanbračno neće proći.

   

  RH

   

  Kakva je procedura za poslodavca da me zaposli na godinu ili duže, koja papirologija?

  Koje ja uvjete moram ispunjavati?

   

  Hvala na pomoći

 6. Sa kratkotrajnim boravkom nemozete nista. Opcije su vam brak ili izvanbracna zajednica sa partnericom stim da morate oboje biti i pravno slobodni.Ukoliko vam se zahtjev pozitivno rijesi,dobit ce te boravisnu iskaznicu sa rokom vazenja narednih 5 godina sa kojom cete moci nesmetano raditi.

   

  hvala na odgovoru.

  Možete definirati termin pravne slobode?

 7. Pozdrav,

  možete li mi dati savjet kako najlakše dobiti privremeni boravak u RH a s njim nakon određenog perioda i stalni boravak? Partnerica mi je iz Zagreba i u vezi smo dulje od godinu dana s istom adresom. Da li postoji opcija izvanbračne zajednice pa da na osnovu toga dobijem boravak? Da li s kratkotrajnim boravkom mogu tražiti od poslodavca da me zaposli na određeno (s trajanjem boravka) i koji su uvjeti za to?

   

  Inače sam državljanin BIH.

   

  Hvala unaprijed

×
×
 • Napravi novi...