Jump to content

Gogy

Korisnik
 • Broj objava

  111
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Što je točno u pisanju presuda odnosno sudskih akata: 11. travnja 2008. 11.4.2008. 11. 4. 2008. 11. 04. 2008. 11.04.2008. Konačno, koji hrvatski pravopis se treba sada koristiti ili je to stvar pojedinca ?
 2. Ponovila bih: Kada je zemljište kupljeno, došao je geodet i pokazao granicu. Toga se i držim i nisam ušla u ničije zemljište. Sada sam ja u situaciji da razmišljam čiji je geodet pogriješio ???? Ovakvo stanje je 20 godina i sada mi prijete da će mi srušiti zid uz koji se inače, drži i septička jama. Ujedno i da će me tužiti ...... Ja sam mu rekla neka me tuži. Kako je mogu dokazati da se doista i nalazim u onoj kvadraturi koju sam platila i koja je katastarski provedena, a da pritome ne ulazim u nepotrebno plaćanje ponovne izmjere. Pa zar je normalno da platiš geodeta samo zato da utvrdiš d
 3. Na području koje je vodozaštićena zona, ispod su provedene vodovodne cijevi od davnina. To je moje vlasništvo, ali ne mogu ništa s njim jer postoji stotinu ograničenja korištenja. Da li država, koja koristi to područje, ima kakve obveze prema vlasniku tj. može li se tražiti obeštećenje ili zamjena za drugo zemljište?
 4. Čestica koju sam kupila, kupila sam u veličini i u granicama kako to piše u vlasničkom listu odnosno u katastarskom operatu. I tada, kada sam kupovala, izišao je geodet i pokazao mi odakle - dokle. U tim sam se granicama kretala i nisam se pomakla ni milimetra od onog što sam i kupila. U ovim krajevima, suhozidi, stari putevi ucrtani od davnina, doista su takvi i ucrtani na katastru i najčešće čine granicu. U ovom slučaju stvarno čine granicu. Meni nije jasno, zašto sada ja moram opet plaćati geodeta i dokazivati njemu da sam ja u pravu ? Troškovi izlaska geodeta koštaju preko 1000 eura .
 5. Gogy

  Parcelacija

  >Kad kupiš zemljište, sa lokacijskom pravomoćnom dozvolom, da bi krenuo prema ishodovanju građevinske, da li je nužno napraviti parcelaciju zemljišta? Zemljište je iste veličine i nije ništa dodavano ni oduzimano.
 6. Zbog neplaćanja alimentacije vodi se kazneni postupak. U međuvremenu dijete je postalo punoljetno ali se još školuje (srednja). Da li sam mu ja još z.z. ili ne, i tko ga sada zastupa na sudu jer on nije pripremljen a niti ga želim mučiti po sudu?
 7. Prije 20 godina izgrađena je kuća na parceli koja je kupljena u onim granicama u kojim se i nalazim. Čak i stari suhozid je ostao granica kako je to i bilo nekad. Došao je novi susjed, doveo geodeta i ovaj mi priopćio da smo mi 2 metra u njegovom? Šta sad?
 8. Gogy

  Kada oduzimaju putovnicu?

  Presuda o uzdržavanju je pravomoćna i ovršna odavno. Trostruko je kazneno osuđivan i ova posljednja je bezuvjetna ali je u tijeku žalba. Mislili ste na parničnu ili kaznenu presudu ?
 9. Ukoliko obrtnik uopće nije uopće imao primitke nekoliko mjeseci, kako onda može platiti državi doprinose kada nema ih čega?
 10. Ukoliko obrt nije ostvario nikakav prihod, a postoji dug od nekoliko mjeseci za mio i zdravstveno, da li obrtnik može zatražiti od Porezne da ne plati iste s obzirom da nije ništa ni privredio za to vrijeme?
 11. Bivši s.je dobio bezuvjetnu zat.kaznu koncem 2007.zbog neplaćanja uzdržavanja (III.kazneni postupak). Sada je na II. stupnju po žalbi. U ovršnom postupku, za istu stvar, sudac ne može uručiti rješenje o ovrsi, jer je na adresi koju je dao u kaznenom, nepoznat. U međuvremenu sin je postao punoljetan ali se i dalje školuje. Ovaj i dalje ne doprinosi (17 godina konstantno) za dijete i nalazi se na području RH (kod rodbine), a inače ima prijavljeno prebivalište u inozemstvu. Od kuda početi da ga prisilimo da primi ovršno rješenje ?
 12. 1) Općinski sud je donio nepraovmoćnu sudsku presudu kazne zatvora u XI/2007.- žalba u tijeku (putem odvjetnika u Hrvatskoj), a prebivalište u Njemačkoj i tu adresu je iskoristio sudac u ovršnom postupku ali, 2) dostava nije uredna, na toj je adresi NEPOZNAT, ja sam dostavila adrese kod rodbine. Sudkinja je poslala njegovoj nećakinji kod koje stalno dolazi i ona je potpisala rješenje o ovrsi. Sudkinja još nije sigurna da li će uvažiti potpis nećakinje. 3) Koji sudac treba zatražiti oduzimanje putovnbice ? 4) Da li da odem na policiju ? Hvala.
 13. Zaboravih: Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja. (čl. 40 Ustava RH9 Onda, moja kolegica može uredno ostaviti križ na radnom stolu ili ne ?
 14. Ovo zadnje se odnosilo na post oko pripadnika klera i njihovih eventualnih pravosudnih aktivnosti ... Križ na stolu je u redu i apsolutno se slažem s tim sucem. Šteta da nema više takvih sudaca.
 15. Pa kad malo bolje razmislim, možda vam ideja i nije tako loša...
×
×
 • Napravi novi...