Jump to content

johnharris

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć. ..djelatna vojna osoba sam imam priznatu ozljedu na radu i trebam ići u invalidsku mirovinu prof.po čl.11 imam pravo na otpremninu od 3 proračunske osnovice pa me zanima dali imam pravo na dvostruku otpremninu zbog ozljede na radu ako da gdje to pidnosim..hvala ako netko zna molim odgovor..

  2. Hurus zaista ti hvala na odgovoru i savjetu ali ja sada vidim da kad sam to pitao da sam pogriješio jer sam želio u što kraćem smislu da pitam i da ne pišem preopširno i radi toga ti se ispričavam. Da nadopunim moje prethodno pitanje stvar bi bila sljedeća. Par mjeseci prije otkaza znao sam da ću ga dobiti ja i drugi radnici. Zbog te činjenice naravno da mi nije bilo svejedno i to mi je bio šok, te paralelno sa tim mi se dešavao i razvod braka te je sve to bilo jako stresno razdoblje. Poslodavac me pozvao u svoju pravnu službu da potpišem otkaz o radu i razduženje i da se imam pravo prijaviti na zavod za zapošljavanje što sam i napravio i dobio svoje primjerke tih papira. Nakon kratkog vremena te papire sam pogledao i vidio jedan zaseban papir na kojem je doslovno pisalo da "poslodavac prema meni nema nikakva potraživanja ni da ja imam prema poslodavcu" i na tom dokumentu je isto moj potpis, išao sam u firmu pitati što to znači i rečeno mi je da sam se sa tim odrekao svoje otpremnine. Nisam mogao vjerovati što čujem te sam im rekao da jesu li oni pri pameti da se ja odričem svoje otpremnine u njihovu korist te sam ja jedini koji je u toj firmi ostao bez otpremnine. I tada sam kao što sam naveo angažirao odvjetnika koji je podigao tužbu, koja dan danas stoji na sudu. Puno puta sam išao osobno da pitam odvjetnika što je sa tim i kada će to krenuti ali svaki put mi govori da se firma nalazi u predstečajnoj nagodbi i da radi toga tužba ne može krenuti dalje. Da li je to baš tako? Hvala.
  3. Znam da imam pravo uvida u spis ali mene zanima da li ja podneskom mogu zatražiti da mi se određeni dokumenti fotokopiraju i dostave na moju adresu i da li to sud radi?
  4. Nakon skoro 23 godine radnog staža u firmi sam dobio otkaz, te sam imao pravo na otpremninu za svaku godinu radnog staža po jednu prosjećnu plaću u zadnja tri mjeseca. Od tog je prošlo skoro tri godine i do danas nisam dobio ništa. Ni godinu dana nakon otkaza sam išao kod odvjetnika savjetovati se te mi je rekao da firmu treba tužiti, te sam se sa odvjetnikom dogovorio o visini njegove naknade koju će on uzeti od te moje otpremnine. Odvjetnik je slao firmi pismo da se nagode i da se ne ide u sudski postupak. Firma se na to oglušila, napominjem da ta firma radi i dan danas i radnici svaki mjesec redovito, bez kašnjenja isplačuje plaće. Odvjetnik je podigao tužbu koja je do sada na sudu nešto preko dvije godine. Dosta puta sam išao pitati što je sa tim i kad će se to pokrenuti, te mi je odvjetnik na to uvijek odgovarao da se firma nalazi u predstečajnom postupku i da se radi toga na sudu ne može voditi postupak i da je radi toga to u mirovanju i tek kad iziđe iz tog predstečaja da će se to pokrenuti. Da li me odvjetnik pravilno informira i da li je to baš tako kao što on kaže? Hvala.
  5. Zahvaljujem vam se na vašoj pomoći i savjetima. Molim Vas da li mi još možete odgovoriti na neke stvari. Tužitelj u tužbi navodi da osobu XX nasljeđuje osoba YY te na adresu osobe YY šalje poziv na koji se osoba YY ne odaziva i nakon drugog puta sud konstatira da je osoba YY zaprimila pozivali se na poziv ne odaziva što znači da se sa tužbom slaže. Tužitelj nije dokazao niti jednim dokumentom, riješenjem o nasljeđivanju da je osoba YY nasljednik osobe XX, što znači da tužitelj može tvrditi da je nasljednik bilo tko i da sud šalje pozive osobama za koje je sasvim sigurno da se na taj poziv neće odazvati ni očitovati . Od sudca sam tražio da od tužitelja traži riješenja o nasljeđivanju za te njegove navode te mi je odgovorio da se sve to nalazi u spisu i da imam pravo uvida u to. Na to sam od sudca tražio da ako imam pravo da mi te dokumente pošalje na što se on jednostavno oglušio. Zanima me da li u pisanom podnesku mogu zatražiti da mi se ti dokumenti fotokopiraju i naravno ako je potrebno da se to i plati. Imam li na to pravo ?
  6. Molim Vas možete li mi reći da li u parničnom postupku po ZPP-u kao svjedok može biti polu brat (koji s tom imovinom nema ništa jer je od drugog roditelja), da li sud prihvača svjedočenje rodbine i da li se takav svjedok smatra vjerodostojnim, bez obzira što suprotna strana na to naravno ima pravo staviti prigovor? Hvala.
  7. Znači, iz vaših gornjih odgovora proizlazi ako svjedok ne zaprimi poslani poziv to znači da to nije ne odazivanje, po tom zaključujem da ponovo od sudca mogu tražiti da mu se poziv pošalje ili opet tražiti zbog specifične situacije da se ročište zakaže u terminu dok je on u RH. Pitate me zašto mi je važan taj svjedok i da li imam druge svjedoke. Uz njega imam još dva svjedoka koja će se odazvati i svjedočiti o onom što znaju, a ja znam da oni ne znaju o tome sve kao taj svjedok, jer je on tu rođen u blizini i po godinama je dosta stariji od drugih svjedoka te po tom njegovo svjedočenje smatram vjerodostojnije jer seže dosta godina u prošlost. U dosadašnjem postupku sudu sam priložio njegovu izjavu koju je on napisao i ovjerio kod javnog bilježnika, te u njoj još napisao da se ta njegova izjava može koristiti i kao dokaz na sudu. On je važan bar po mom mišljenju i iz još jednog bitnog razloga. On se nalazi upisan kao suvlasnik u vlasničkom listu, a tužitelji u tužbi su naveli da njega nasljeđuje netko drugi te za tu svoju tvrdnju nisu pružili sudu nikakv dokaz, te su ga na taj način praktički proglasili mrtvim, a osoba koju su naveli da ga nasljeđuje se naravno na tužbu nije odazvala. Tužitelj nije osporavao pozivanje toga svjedoka.
  8. Što znači neodazivanje? Znači li to da je netko primio poziv i potpisao da ga je primio, što bi bilo logično da je to neodazivanje, ili poziv uopće nije primio pa se nije mogao ni odazvati, znači li da je i to neodazivanje? Kao što sam do sad tu više puta napisao zbog specifičnih razloga je veoma lako moguće da poziv uopće osobno moj svjedok ne primi. Molim Vas za savjet što uraditi u takvoj mogućoj situaciji. Hvala!
  9. Naravno da je moj interes ako sam ga ja pozvao da svjedoči u moju korist. Iz svega prijašnjega što sam tu napisao jasno se vidi da sam tražio od sudca pošto živi daleko da izađe u susret i zakaže ročište dok je na godišnjem odmoru u RH i na to sudac nije pristao već zakazao ročište kad on u niti jednom slučaju ne može doći niti kao što sam ja naveo da mu snosim sve troškove bez obzira što je to moj interes. Sudac je zakazao datum ročišta na koje on neće doći, a veoma je moguće da taj poziv neće ni zaprimiti zbog svojih poslovnih obaveza. I prije što šta sam vas pitao u svojim postovima ja ne želim postupak odugovlačiti i meni je interes da ga se riješim što prije pa sam vas pitao koliko se puta taj poziv nekome može slati ili način na koji se može inzistirati da se zbog svih navedenih specifičnih stvari zakaže ročište kad on ovdje dolazi.
  10. Da, predložio sam ga za svjedoka i tražio od sudca da izađe u susret kao što sam to napisao te sud nije izašao tome u susret.
  11. Kao što sam prije naveo, od sudca sam tražio da zakaže ročište u terminu kada taj moj svjedok dolazi u RH na godišnji odmor te naveo da živi daleko da je zauzet sa svojim poslom i drugim obvezama i na to moje traženje sudac nije pristao te zakazao ročište u terminu na koji u niti jednom slučaju taj svjedok ne može doći te sada vidim iz vaših odgovora da bi ja njemu trebao platiti sve te putne i ostale troškove što je meni apsolutno nemoguće bez obzira što je on svjedok koji bi svjedočio u moju korist jer su to veliki financijski izdatci. Ja se mogu obavezati jedino da obavjestim sud kad on ovdje dođe i da jedino u tom terminu sud i suprotna strana da ga ispita što ja naravno i želim. Kažete, međunarodna dostava. Zanima me što to točno znači. Da li to znači kad sam ja sudu predložio tog svjedoka i njegovu adresu da sud njemu direktno šalje poziv ili to znači pošto je on strani državljanin da sud traži od pravosuđa te države da se on pozove? Ja bih želio da se to riješi što je moguće u kračem roku ali baš radi tog svjedoka koji mi je bitan ne smeta me da se to i odugovlači sve dok ako je to ikako moguće. Molim vas za odgovore i savjete. Hvala.
  12. Molim Vas može li netko odgovoriti na moje pitanje što sam gore napisao? Hvala.
  13. Uz sve to što sam vas pitao i što ste mi odgovorili molim vas da li mi možete još nešto odgovoriti, zanima me sljedeće. Svjedok kojeg sam spomenuo koji živi van Hrvatske, našeg je podrijetla ali je strani državljanin pa me zanima sljedeće. Da li sudac njemu direktno šalje na njegovu adresu poziv na svjedočenje ili za to postoji neka pravna procedura pošto je strani državljanin i u slučaju da ne zaprimi taj poziv koliko se puta od suda može zatražiti da mu se poziv ponovo šalje i da li je to ograničeno na određeni broj puta? Pošto živi daleko od RH on nije u mogućnosti doći kad sud zakaže, a sud nije izašao u susret da se zakaže ročište kad on dolazi na godišnji odmor te u tom slučaju ako bi se odazvao prije zanima me tko i kako njemu snosi sve te troškove putovanja i vezano oko takve situacije?
  14. Ok, slažem se ja sam protuzakonito snimao i za to bi snosio zakonske posljedice. Dotična snimka ne inkriminira mene nego dotičnoga sudca jer se na snimci jasno čuje sve što sam do sada tu napisao, a i nešto više od toga pa ako ću ja odgovarati i ne moraju mi se pronaći olakotne okolnosti zanima me da li bi i sudac odgovarao jer i on je učinio kazneno djelo, povredu položaja, službene dužnosti, časti, morala, sudbene vlasti i sve uz to što može ići pa ako bi odgovarao ja da li bi i on imao kaznene posljedice i snosio ikakvu odgovornost i u slučaju nečega bez obzira što je snimka protuzakonito snimljena dali bi je sud prihvatio i na osnovu onoga što se na njoj čuje sudac snosio ikakvu odgovornost? Kažete što bi svjedok svjedočio i kako bi odgovarao na pitanja da je na granici vidovnjaštva, i da i ne jer oni su pozvali svoje svjedoke koji su odgovarali na njihova pitanja dok su na moja odgovarali sa ne znam i ne siječam se. Nadam se i siguran sam da će i moji svjedoci (iskreno uz moj takav savjet, budimo realni) kao što su i njihovi odgovarati sa ne znam i ne siječam se.
  15. Ako kod javnog bilježnika npr. netko napravi darovni ugovor da daruje kuću, stan ili neku drugu nekretninu taj će bez problema se moći uknjižiti kao novi vlasnik. Zašto tada pisana izjava ovjerena nebi mogla poslužiti kao dokaz bez obzira što ga suprotna strana ne može usmeno ispitivati jer svjedok na njihova postavljena pitanja praktički može kazati ne znam, ne sijećam se ili nešto slično te tako u pisanoj izjavi isto može napisati sva svoja saznanja te na nikakva dodatna pitanja sa obje strane nema ništa dodati te da on izjavljuje ono što on samo zna. Ako sudac u zapisnik odmah nije stavio moje prigovore znači naknadnim podneskom to nema smisla jer u biti nema dokaza,a suprotna strane neće posvjedočiti da je to tako bilo, a moj jedini svjedok u tom trenutku je moja kćer za koju bi rekli da je pristrana i nažalost ta snimka. Što se tiće te snimke, ta snimka nije snimljena u zloj namjeri i snimljena je na javnoj površini. Ako je i takva vrsta snimanja kazneno dijelo bez obzira na to, ta snimka je i jedini dokaz da je ovako kako pričam i ako u slučaju nečega bez obzira što bi ja za to kazneno odgovarao dali bi ta snimka uopće se prihvatila kao dokaz i po njoj postupalo i uvažilo što je i kako se na njoj čuje pa ako treba neka odgovaram i ja, a zanima me dali bi i sudac u tom slučaju isto kazneno odgovarao jer ako se ja držim pravila, a sudac je ovlaštena osoba koja po svemu ovome krši moja zakonska prava. Jer u svakome kaznenom dijelu ima i olakšavajučih okolnosti jer ta snimka nije snimljena radi neke zloupotrebe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija