Jump to content

Aladina

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Gospodja na poreznoj kaze : darovni ugovor pokriva 1200 kvadrata, a presudom je pok.otac dobio 200 kvadrata vise i na tu razliku majka mora platiti porez. Zasto mora platiti ? Kako znati da je njen izracun razlike tocan ?
  2. Molim vas za pomoć. Prema Ugovoru o darovanju iz 1974. godine ( sestra darovala bratu) moj pokojni otac (darovani brat) je dobio zemljište. Neposredno prije svoje smrti 2016. zemljište je "očistio" i prebacio na sebe. Nakon njegove smrti zemljište nasljeđuje moja majka. E sada. Iz Porezne uprave stiže poziv u kojem od majke traže da dostavi dokumentaciju tužbe i darovni ugovor iz '74. da bi je oslobodili plaćanja poreza na nekretninu. Traženu dokumentaciju imam. Ono što me zanima je : 1. Kako Porezna može naplatiti porez na nešto što je darovano 1974.godine ?!? (jasno mi je da darovanje nije roditelj/dijete ali to je bilo prije 43 godine- kojim zakonima to podliježe ? ) 2. Na koji način dokazati da porez jest plaćen '74. ? Sigurna sam da je pokojni otac platio ako je trebao ( to su te generacije ). Unaprijed se zahvaljujem.
  3. Vjerujte da mi je muka o tome razmišljati. Njegovi roditelji su korektni ljudi. To bi značilo da bi oni plaćali alimentaciju umjesto bivšeg supruga ? Na koji način će bivši suprug odgovarati za zaostatke ? Da li je uopće moguće da ikako naplatim što mi duguje ? Ispričavam se zbog ovoliko pitanja.
  4. Pozdrav svima, Idem redom. Bivši suprug prestaje plaćati alimentaciju za dvoje djece u lipnju 2015. Bivši suprug ima obrt koji je na njegovu sadašnju suprugu jer je on blokiran , ali ipak solidno zarađuje ( živimo u malom mjestu pa je sve transparentno) U siječnju 2016. se prestajem nadati da ću dobiti od njega išta za djecu i idem na ovrhu. Nakon što tri mjeseca ništa nisam uspjela naplatiti zatražim od CZSS pravo na priznavanje prava za privremeno uzdržavanje.Prije 10-tak dana dobivam rješenje u kojem mi se to pravo priznaje s time da će prva isplata biti u 09. mjesecu. I tada mi na račun, prije četiri dana ,po rješenu o ovrsi sjeda uplata od cca 2.500,00 kuna. I što sada napraviti ? U rješenju piše da se svaka promjena mora prijaviti. Kad prijavim ostajem bez uzdržavanja koje mi još nije ni počelo ? Stvarno sam očajna,borim se već mjesecima. Molim Vas za savjet . Hvala.
  5. Moram jos malo gnjaviti. Kako podnosim sudu prijedlog za ovrhu ? Postoji nekakav obrazac ? A kako se podnosi kaznena prijava ? O ovome svemu apsolutno ne znam nista. Nisam nikad mislila da ce mi trebati ovakvo znanje :-/. Hvala unaprijed.
  6. Poštovani, molim da me uputite. Bivši suprug ne plaća alimentaciju za dvoje djece šest mjeseci. Presuda o razvodu je pravomoćna od 02./2012., a ovršna od 03.2012. i na Fini sam dobila informaciju da moram ići preko suda jer je ovršni zakon od 10./2012. Ono što me zanima je : 1. Da li sama mogu podnijeti sudu prijedlog za ovrhu,ako da, onda kako ? 2. Ukoliko idem preko odvjetnika koliko se plaća usluga i na koji način : odmah cijeli iznos, ili može dio po dio s obzirom na lošu financijsku situaciju ? 3.Kada sud odredi ovrhu što se događa ako se nema što ovršiti ? Bivši supružnik je dobrog imovinskog stanja ali ništa nije na njegovo ime ( tako je bilo i dok smo bili u braku ). Zahvaljujem .
  7. Da li je razrednica dužna poštivati želju djeteta s obzirom da zna cijelu situaciju ? Ovo što ste rekli znači da ako nema nikakvog propisa, s obzirom da se bivši ne želi urazumiti onda će biti po njegovom i na štetu djeteta ? Strašno mi je to da nema načina da se negativni utjecaj treće strane ne može zaustaviti jer sam nažalost već naučila da pred zakonom naš "predmet" činimo samo ja,bivši i naša djeca. Sve ostalo je igra živaca i čekanja da djeca narastu da bi se neke stvari riješile. Hvala Vam na odgovoru.
  8. Dobra večer.Molim vas savjet ,pomoć. Radi se o tome da moj bivši suprug na školske informacije stalno dovodi svoju novu partnericu iako se dijete(13 g) jasno izjasnilo da to ne želi.Pokušala sam razgovarati s njime no bilo je bezuspješno. Razrednica je u prvom razgovoru rekla da nova partnerica nema pravo biti prisutna ( što mi je i logično) da bi drugi puta rekla da smije ukoliko je u pratnji oca djeteta.Sama nisam uspjela "iskopati" odgovor pa me zanima da li je to u nekom pravilniku zakonom regulirano ?Logično bi bilo da samo roditelji imaju to pravo i da bi se trebala poštivati želja djeteta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija