Jump to content

dea 333

Korisnik
 • Broj objava

  29
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O dea 333

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Tek u 11.mjesecu ću napuniti 65 godina i onda dobiti mirovinu iz BiH. Kolegica koja je imala 17 godina staža u BiH dobila je oko130 kM,pa imajući to u vidu očekujem oko 90 kM mirovine iz BiH.
 2. Sada još malo pitanja. Ako je u BiH minimalna mirovina oko 320 kM(više nego u Hrvatskoj ???) onda bi i tamo trebalo biti razmjerno stažu tj uplaćenom doprinosu ,a izgleda da nije. Mislila sam da ako imam ukupno 20 godina mirovinskog staža ( a u obje države je potrebno minimalno 15 godina)da ću ostvariti ukupni (financijski)zbroj mirovina jednak minimalnoj mirovini bilo koje države(HR ili BiH).
 3. Ipak puno hvala na informacijama. LP,
 4. Ne razumijem što bi 8 godina staža promijenilo osim dodatnih 35 kune.
 5. U Hrvatskoj imam 7,5 godina,neznam zašto pitate jel imam 8 godina. Ako je to neki uvjet,mogu još 6 mjeseci raditi .Hoće li se tada što promijeniti. Hvala na odgovoru. LP,
 6. Zahvaljujem na odgovoru,ali zar nebih trebala imati zbroj te dvije mirovine jednak minimalnoj mirovini bilo koje od navedenih država.
 7. Poštovani, Ako može netko da mi odgovori u svezi minimalne mirovine i hr ili bih. Naime imam 8 godina staža u republici Hrvatskoj,i 13 godina staža u BiH,te ću ove godine napuniti 65 godina starosti. U Hrvatskoj sam dobila za 8 godina staža cca250 kn,sa zaštitnim cca 450 kn,. Interesira me ,obzirom da je minimalna mirovina i u Hrvatskoj i u BiH predviđena za minimalno 15 godina staža(ja ukupno imam više od 20 godina ali pojedinačno ni u jednoj državi nemam minimalno 15 godina staža) mogu li ostvariti minimalnu mirovinu ili u Hrvatskoj ili BiH. LP,
 8. dea 333

  nepostojeći dug

  Zahvaljujem na odgovoru, postupio sam po naputku, nastupila je zastara.
 9. Poštovani, Već nekoliko mjeseci dobivam na računu za vodu "nepostojeći" dug iz 10. mjeseca 2018 godine.Dug nije veliki cca 80 kn ali ako ne postoji zašto ga platiti.U nekoliko navrata sam išao u financijsku službu vodoprivrede da mi pokažu taj"dug"za 10.mjesec 2018 godine.Kada su utvrdili da je dug iz toga razdoblja ja sam im priložio račun da sam cjelokupni račun za vodu za taj mjesec platio.Po njihovim tvrdnjama platio sam 100 kn a 80 kn nisam platio iako ja na bankovnoj uplatnici imam uplatu od 180 kn.Kada su vidjeli da imam tu uplatnicu onda su pokušavali ispitati jel imam uplatnicu za 11.mjesec 2018 (imam),pa onda za 9.mjesec ( imam sve uplatnice kako su računi stizali).Sve je to bila usmena rasprav pa sam na njihov službeni e-mail poslao dva puta upit da mi pismeno odgovore za koji mjesec je navodni dug., Naravno nisu mi odgovorili,ali redovito svaki mjesec na računu za vodu stoji navedeni dug. Molim vas da me uputite kojoj instituciji da se obratim ili da se utvdi stvarni dug ili da se to briše. Sa štovanjem,
 10. Još jednom zahvaljujem na vašoj pomoći i informacijama.
 11. Poštovani, Zahvaljujem na vašem trudu .Meni je jasno da sam ostvarila mirovinu u RH (62,94 kn po godini staža) te da ću ( kada napuni 65 godina starosti ) ostvariti i mirovinu u BiH ( mislim oko 25,00 kn po godini staža) zahvaljujući i stažu u RH ( zajedno više od 20 godina staža).Mene interesira visina mirovine u BiH koja sa 13 godina staža u BiH iznosi oko 400 kn( oko 25 kn po godini staža nisam siguran), a sa 15 godina staža u BiH 320 km(1300 kn). Zbog te razlike od oko 900 kn sam mislila odradi još dvije godine u BiH.Zahvaljujem na odgovoru.
 12. Obzirom da u RH nemam uvjete za minimalnu mirovinu ( ne znam koliko je) nemam 15 godina staža( u RH),a u BiH je minimalna mirovina( sa 15 godina staža, nedostaju mi dvije godine)) cca 320 km,mišljenja sam da nije loše odraditi ( ili dokupiti ) još te dvije godine mirovinskog staža .Ne znam bi li to bilo suprotno RH zakonima.
 13. Rođena sam 22.11.1955, sa prebivalištem u RH od 1995, zahtjev za mirovinu predala u RH u kolovozu 2017 ,a rješenje za mirovinu dobila u ožujku 2018( cca 400,00 kn). Imam potvrdu iz BiH o mirovinskom stažu od 13,2 godina.
 14. Poštovani, Ostvarila sam mirovinu u Hrvatskoj (7 godina staža) sa 62 godine starosti.Obzirom da u BiH imam 13 godina staža ( nedostaju mi 2 godine do minimalne mirovine po njihovom zakonu) ima li zapreka da te dvije godine odradim kako bih stekla minimalnu mirovinu i u BiH.U Hrvatskoj mi je mirovina oko 400,00 kuna. Sa štovanjem
×
×
 • Napravi novi...