Jump to content

Adeline

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Adeline

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dobar dan, ljubazno molim odgovor. Izgradili smo obiteljsku kuću 200 m2 sukladno gradjevinskoj dozvoli. Predali smo zahtjev za uporabnu dozvolu. Nakon 4 mjeseca napokon je izašla komisija za tehnički pregled. Jedna gospodja iz ureda za graditeljstvo i dva neovisna stručnjaka. Tri dana iza toga, oba ta neovisna stručnjaka, odnosno njihove tvrtke ispostavile su nam račun, svaki na 2.500 kn. Nisam uspjela nigdje pronaći zašto bi mi njima trebali platiti ako smo već platili državi taj tehnički pregled i uporabnu dozvolu. Sad ispadne državi 1.200 kn a privatnicima koje mi nismo zvali niti nas je netko pitao 5.000 kn. Vidjela sam da u Zakonu stoji da ured može angažirati neovisne stručnjake. Znaci li to da nama ti neovisni mogu naplatiti na koliko god oni ispostave račun? Bili 15 minuta i 5.000 kn!
 2. Evo me sa nastavkom. Kako ste mi savjetovali, tako smo i učinili. Priložili smo račun od automobila i vjenčani list. Nikakvog odgovora od njih nismo dobili. Nakon nekoliko poziva uspjeli smo dobiti likvidatora koji nam je rekao da će biti pozitivno riješeno i da će poslati rješenje. Kako isto nije stizalo uložili smo prigovor na trajanje postupka i zatražili rješenje. Danas je isto stiglo u kojemu se kaže da nam je zahtjev otklonjen temeljem 22. članka Zakona o obveznom osiguranju stavaka 1,2 i 3. Može li netko baciti pogled na ovaj članak jer meni ništa nije jasno. Put na kojemu se je štetni događaj dogodio istina nije javna površina ali je put, tako je uknjižen. Mi nismo vlasnici toga puta ali imamo pravo služnosti njime. Sad ozbiljno razmišljamo da se upustimo u parnicu s njima. Što vi mislite?
 3. Dobar dan, prošlo je sad već više od dva mjeseca kako nemamo nikakvu informaciju o tome je li se što poduzelo po kaznenoj prijavi. Zadnji put kad smo bili u ŽDO nismo dobili konkretno objašnjenje zašto ne možemo izvršiti uvid u kazneni spis. Ja sam pretpostavila da je to iz razloga što ga se možda treba ispitati u svojstvu svjedoka, međutim od njih ni traga ni glasa. Danas smo ponovili zahtjev prema ŽDO pa čekamo ishod. Može li nam netko pojasniti, ako nam opet uskrate tu mogućnost, kako uopće možemo saznati rade li oni uopće išta prema prijavi. Oštećenik i svjedok su bili na prepoznavanju u krim albumu prije nešto manje od dva mjeseca i od tada nemamo nikakve informacije. Nemoguće je da nam preostaje samo mogućnost sjediti i čekati? Ne tražimo mi detalje istrage ali bi htjeli da nam netko konkretno kaže da se vrše izvidi.... bilo što!
 4. Zaista sam zahvalna na svakom savjetu koji ste nam dali. Pokušat ću im proslijediti račun i vjenčani list pa ćemo vidjeti sto će reći. Za sad nismo dobili nikakav odgovor. U svakom slučaju javit ću ishod.
 5. Imamo jedino račun da je njegovo vozilo kupljeno prije sklapanja braka. Mislite li da bi to sto pomoglo?
 6. Zvali su nas iz osiguranja i kao sto je Ruby napisala, oni tvrde da bez obzira na to sto je svatko vlasnik svog vozila, u braku su ona zajedničko vlasnistvo. Danas bi trebali izaći i poslikati štetu ali odmah nam je rečeno da će biti odbijeno.
 7. Na sporednom putu, ispred naše kuće, moje vozilo je bilo parkirano ispred suprugovog. Prilikom izlaska na glavnu ulici, vozeći unatrag, udarila sam svojim vozilom u njegovo i prouzročila mu veću materijalnu štetu (otprilike 35.000 kn). Moje vozilo nije previše oštećeno. E sad, jučer sam bila u osiguranju da prijavim štetu i zaposlenik mi kaže da nijedno osiguranje na svijetu to neće pokriti jer smo mi navodno članovi obitelji. Detaljno sam proučila policu osiguranja i taj dio se nigdje ne spominje. Zvala sam prometnu policiju i pitala trebam li prijaviti; rekli su da ako je samo materijalna šteta neka popunimo europsko izvješće i s tim da idemo u osiguranje. Ispunili smo potrebnu dokumentaciju i to predali u osiguranje. Smatram da bi bilo suludo da mu osiguranje ne pokrije štetu. Ja i suprug smo dvije osobe koje imaju svoja vozila i svoje police osiguranja. Kakve sad to veze ima što smo mi u braku? Kako to već biva, dobivamo razne savjete od poznanika koji nam tvrde da će oni pokušati izbjeći odgovornost tvrdeći da smo to namjerno napravili. Moje vozilo ne vrijedi koliku sam njemu štetu napravila. Koji bi bio naš motiv da ja sa svojim starim razbijem njegovo skoro novo vozilo velike vrijednosti?! Jer nema ništa ljepše nego razbiti novi auto pa ga popravljenog voziti Da napomenem da on nema kasko osiguranje. Molim savjet što nam je činiti i što možemo očekivati? Hvala
 8. Spis je u ŽDO. Pokušali smo dobit uvid medjutim službenica nam je kazala da u ovoj fazi ne postoji mogućnost uvida u spis. Samo nam je obrazložila da će biti o svemu obaviješten. Policija provodi istragu pod njihovim nadzorom. Znaci li to da nam samo preostaje čekati?
 9. Nismo sa sjevera ali dobro ste pretpostavili o kome se radi. Događaj se odvio u sred Zagreba, na jednoj od prometnijih ulica u 23h. Devet kamera stoji na raskrižju od kojih nazalost niti jedna ne radi. Jednostavno čovjek ne može vjerovati da se to može dogoditi. Šetao je s prijateljicom i presrelo ih je 15- tak osoba. S obzirom na to kako su počinioci bili okrutni, da ga je tuklo nekoliko njih, da su bili naoružani nožem i pištoljem očekujem da će sve institucije obaviti svoj posao i što je moguće bržem roku. Svakako smo planirali angažirati odvjetnika, možda ne u ovoj fazi ali svakako da ćemo ići do kraja.
 10. Što konkretno znači da oštećenik ima pravo biti u pratnji osobe od povjerenja u ovoj situaciji kad vrši uvid u spis? Znači li to da i ja npr kao pratnja imam pravo uvida ili samo on? Smije li ostecenik npr slikati spis? On je kako sam rekla punoljetan svega mjesec dana i jako sramežljiv da to tako kažem pa ga moram savjetovati sto da gleda kad bude tamo. Pitam sve ovo jer smo neupućeni. Ovo nam je prvi susret s DO, kaznenim prijavama i slično. Sin je pretrpio strašan šok i stalo nam je do toga da se krivci privedu pravdi. Iako ni to neće biti nekakva zadovoljština barem će znati da nije normalno da te napadnu na ulici, pretuku i prodju nekažnjeno. Posebno iz razloga što nam je već tu noć policija dala naslutiti da neku veliku kaznu ne očekujemo jer se radi o jednoj manjini u RH koja prema navodima policije uredno dobija ukore pred sudom i oni nastavljaju po svome. Iskreno, policajac se u postaji iznenadio da smo se došli raspitati o informacijama tako da želimo iskoristiti sva svoja zakonska prava kako bi smo na neki način prisilili institucije da rade svoj posao kad već policija nije. Nejasno je ako su oboje svjedoka u krim albumu prepoznali istu osobu a ta osoba nije ispitana. Prema riječima policajca: kad i ako ga nadjemo bit će prepoznavanje. Stoga nam je jako bitno izvršiti taj uvid kako bi smo vidjeli jesu li uopće ista i poduzeli.
 11. Mogu li ja kao roditelj s nekakvom punomoći a bez njegova prisustva izvršiti uvid? I sto bi otprilike trebalo pisati u toj punomoći? Zaboravila sam zahvaliti na pomoći i zato hvala puno.
 12. Koliko je “pristojno” čekati da DO odgovori na zahtjev za uvid u kazneni spis? Dopis smo poslali elektroničkom poštom.
 13. Jasno mi je da to ne ide tako brzo ali radilo se o okrutnom premlaćivanju slučajnog prolaznika koji je punoljetan svega nekoliko dana od strane desetak osoba na ulici kojom ostecenik svaki dan ide u školu i naravno da želimo znati sto se je sve poduzelo po tom pitanju. Danas smo po vašem savjetu bili u policijskoj postaji koja je postupala i dobili broj predmeta u DO. Kontaktirali smo ih i rekli su nam da pošaljemo dopis u kojem tražimo razgledavanje spisa pa će odlučiti. Ima li pravo oštećenom uskratiti razgledavanje u ovoj fazi?
 14. Hvala na odgovoru. Oštećenik nema nikakvu informaciju o tome je li uopće bilo izvida. Nakon prepoznavanja u krim albumu rečeno nam je da će nas kontaktirati i od tad vise ništa. Htjeli bi znati, ako je to uopće moguće jesu li koga priveli, jesu li podigli kaznenu prijavu i sve ostalo.
 15. Pozdrav, molim savjet; kazneno djelo pokušaj razbojništva. Nakon iskaza u policiji i prepoznavanja u krim albumu nemamo nikakvih informacija o tome što se je dalje poduzelo. Gdje može oštećenik dobiti informaciju o tome i što uopće može znati u ovoj fazi postupka? Hvala
×
×
 • Napravi novi...