Jump to content

marina mala

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marina mala objavio

  1. Hvala na odgovoru, prijavili smo ga skoro svi zajednički.Neki ne žive ovdje pa nisu(još se nadaju da će dobiti novce). Prijavili smo i prijetnje. Sad čekamo.Da kriminalistička obavi svoje.No bojim se da čemo morati podići tužbu.
  2. Poštovani molim pomoć Dakle jedna osoba recimo G.Pošteni je od više različitih osoba na prevaru pokupila novce kao predujam za obavljanje geodetskih poslova u ukupnom iznosu od nekih cca 60.000,00kn.Svi mi imamo na papiru potpisano da je primio novce no nije ovjereno kod bilježnika.Ništa nije napravio a novce ne želi vratiti.Uvijek tisuću izgovora.Čak je i prijetio preko mob. Svi oštečeni smo se složili da ga prijavimo na policiju. Koji bi nam put savjetovali i postoji li šansa da se naplatimo? Znam budale smo ali nekad je riječ bila jača od potpisa a sad ni potpis ne vrijedi ništa.
  3. Pitam jer jos ne znamo kad čemo dobiti vlasnički list, a bez njega ne možemo predati zahtjev za građevinsku. A pošto radimo na eu projektu vezani smo rokovima. Dakle može li se to rjesenje priložiti umjesto vlasničkog lista kao dokaz pravnog interesa?? Hvala unaprijed.
  4. Lijep pozdrav. Rješavamo imovinsko pravne odnose i nikad kraja,oteglo se na dvije godine. Ugl. Pokrenuli smo pojedinačni ispravni postupak i dobili rješenje te čekamo u gruntovnuci provedbu i upis ta napokon vlasnički list. Planiramo graditi te nam treba vlasnički list za građevinsku. Može li rješenje od pojedinačnog isp. postupka poslužiti kao dokaz pravnog interesa kod zahtjeva za građevinsku??? Jer nikad naprid s ovim papirima. Hvala.
  5. Poštovanje nakon smrti roditelja brat i ja smo suvlasnici pola pola zemlje i kuće. Međutim ne možemo se dogovoriti oko obaveza koje treba plačati,t, ja platim a on ne ne plati komunalno ,vodu..dugove(ovrhe od pokojnika). Ne želi me isplatiti.Vrtimo se u krug.Mogu li ja prodati svoju polovicu zemlje bez njegove suglasnosti?? Isto tako struja glasi na njega ali je brojilo u mojem dijelu kuće (usmeni dogovor)pa mi prijeti da ču morati novi priključak platiti.Može li mi uskratiti struju i prebaciti na svoj kat?
  6. Poštovani molim odgovor jer gori mi pod petama..U postupku legalizacije smo legalizirali objekte zemlja nije sređena . U postupku smo sređivanja mreže papirologije imovinsko pravnih odnosa.Dakle dobili smo rješenje o utvrđivanju građevinske čestice i predali smo geodetski elaborat.Usporedo smo pokrenuli pojedinačni ispravni postupak za upis vlasništva.I sad pitanje da li geodetski elaborat napravljen po starom postupku vrijedi za novi zakon za građevinsku dozvolu?? Dakle predati prazan zahtjev s kasnijim dopunama ili se isti dokumenti mogu koristiti za zahtjev po novom zakonu koji stupa na snag 25.04.2019?? Hvala.
  7. Poštovani imam problem vezano za nasljeđenu nekretninu. Nakon smrti mame brat i ja smo postali nasljednici u omjeru 1/2 1/2 zemljišta i kuće.Kuća je legalizirana no nije još upisana radim na tome .Brat živi u svom stanu, no koristi kuću u cijelosti nekih 6 mj.godišnje ja živim 300km dalje i dođem na 2 dana i to je to.No ne plača režije i ja sudjelujem u režijama koje ne koristim.Imali smo usmeni dogovor da je prizemlje moje a njegov kat,s tim da su u prizemlju kuhinja i wc koje on nema na katu i koristi moj dio kuće.Pošto odnosi nisu dobri predložila sam mu da me isplati,na što nije odgovorio ništa ne javlja se.Ne vidim budučnost da i uspijem nagovoriti ga da napravi poseban ulaz suživota u takvim uvjetima.Kako da ga nagovorim da me isplati ?Jer plačati nešto što ne koristim nema smisla,a zbog odnosa ne dolazim češće.On je napravio kamenoklesarsku radionu tako da ne mogu srediti i iznajmiti zbog buke.Imam obavezu i troškove a ne mogu koristiti kako želim.
  8. Poštovanje ako može mali savjet kako i kud krenuti . Ovako nakon smrti oca nasljednici smo mama, brat i ja , na ostavini su riješeni samo predmeti u kojima je pokojni bio upisan u gruntovnici. Dosta parcela je ostalo neriješeno, za velik dio imamo ugovore o kupnji ovjerene kod javnog bilježnika.Da li su oni dovoljni za upis vlasništva i koja je procedura ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija