Jump to content

momo1234

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O momo1234

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Jasno mi je da on moze skalapati sto zeli! al ugovor o dozivotnom uzd trebao bi da sluzi za dozivotno uzdrzavanje a ne za druge svrhe....... posto su oni bracni drugovi podrazumjeva se valjda da ce se međusobno uzdrzavati i pomagati ili sta vec... Tu se nesto drugo zeli postici tim ugovorom... jos nesto na vlastovnici pod B pise samo da nekretnina poslje smrti prelazi davatelju uzdrzavanja al ne pise dal cijela,pola, ili dio ima li to kakve veze?
 2. Bivsa supruga je i dobila prvi stupanj 1/2 nekretnine, bivsi suprug se zalio sad se ceka drugi stupanj umedu vremenu je stavljeno to dozivotno na nekretninu sa drugom zenom! jel se to moze stavit dozivotno s obzirom da na nekretninu je zabiljezba spora radi utvrđivanja 1/2 dijela?
 3. Pozdrav imam pitanje? vezano za dozivotno uzdrzavanje. ako je moguce ponistit ugovor o dozivotnom uzdrzavanju? situacija: bracni drugovi Njemu drugi brak sklapaju ugovor o dozivotnom uzdrzavanju ona uzdrzava on primatelj uzdrzavanja ( nekretnina upisana na njemu 1/1). Njemu je to drugi brak iz prvog braka ima dvoje djece, u prvom braku je stecena nekretnina. Namjera je ocita da bi se dijeca iz prvog braka izbacila iz nasljednog prava! cemu radit taj ugovor ako i onako su u braku i normalno je da ce jednog drugog uzdrzavat, osim ako ima neke druge namjere taj ugovor.... izigrat nasljedno pravo djece iz prvog braka! jel je moguce takav ugovor ponostit tuzbom na sudu? lp.
 4. Ukratko, bračni drugovi na opčinskom sudu su se tuzili za podjelu kuce tj zena je potrazivala i dobila presudom prvostupanjskog suda 1/2(pola) kuce koji su stvorili zajedno za vrijeme braka! bivši suprug (on) je uložio zalbu drugostupanjskom sudu na presudu prvostupanjskog! s obzirom da je proslo vec godinu dana od zalbe zanima me koliko se čeka odluka drugostupanjskog suda ili i koliko moze bit naj duzi rok za odgovor, i sta ako ni u tom najduzem roku ne bude nikakvog odgovora???
 5. da znam, koji bi bio naj brzi i bezbolniji nacin doc u posjed te polovice?
 6. da dosta je jasno, ta zalba je napisana tek toliko da se dobije na vremenu posto je sve jasno napisano na rijesenju i nema se na sto zaliti! dug je to put jos s obzirom da jos poslje treba uci u posjed 1/2 nekretnine jer je sad samo tuzenik koristi u cijelosti......
 7. dali postoji neki nacin za to ubrzati nakon tih 6mjeseci?
 8. zanima me koliko se ceka na odgovor na zalbu? ukratko: muz i zena se rastali, zena dize tuzbu za utvrdivanje bracne stecevine, ona na prvostupanjskom sudu dobiva 1/2 obiteljske kuce stecene u braku( s obzirom da je muz upisan na zk 1/1). muz se protivi tom rijesenju i pise zalbu na rijesenje. zanima me koliko ce sad sud razmatrati tu njegovu zalbu? tojest koliko ce se cekati sljedeci odgovor suda na njegovu zalbu, s obzirom da je tu stvar vrlo jasna nekretnina sagradena u braku!!!
 9. ne do takvog trenutka nikad nije ni doslo, nego je jednostavno obdarenik sebe upisao u zk kao jedini vlasnik te nekretnine 1990 i nakon toga je darovatelj prakticki istjeran van iz te nekretnine 2000god. znaci nakon 10 god!!! postoj i sudski postupak di je darovatelj tuzio obdarenika da ga je istjerao iz kuce pod prijetnjom... i obdarenik je te 2000god dobio 6mj uvjetne... svada je nastala radi dogovora raspodjela imovine stecene u braku....
 10. ne nisam bas shvatio. sta bi to bilo izvrsena prava predaja darovane nekretnine u posjed stjecatelja???
 11. daj mi onda lajickim rijecima recite dali se taj ugovor moze ponistiti ili ne ?
 12. hmmmm pitanje je dali je uopce bilo obavezno ic kod javnog biljeznika?
 13. tko mi moze odgovoriti na sljedece: bracni par 1990 god sklapaju darovni ugovor na sudu,gdje ona njemu daruje svoju 1/2 nekretnine i sud lupi gore svoji pecat i to je to, nakon toga muž ode u zk i upise se kao jedini vlasnik nekretnine 1/1. znaci to je sve ucinjeno bez javnog biljeznika i bez ikakve ovjere javnog biljeznika. pitanje je sljedece dali se te 1990 takve stvari mogle radit bez potpisa kod javnog biljeznika oba bracna druga? i dali se danas taj darovni ugovor moze ikako opozvati ili ponistiti ili osporiti uglavnom nekako ga ponistiti ako da, kako?
 14. bio je jedan auto koji je moji otac prodao prije 3-4 god, ali je kupljen dok smo mi jos zivjeli tamo. al mislim da je to jako sitna stvar za koju se ne isplati uopce spomenuti, s obzirom da mi tu pricamo o trokatnici na moru i u sklopu kuce je i poslovni prostor (kafic cca 100 mq2)
 15. e pa to je to, postoji i snimka na kojoj on potvrđuje da je on nju tjera iz kuce.... i sta u tom slucaju moze moja stara opozvati taj ugovor i dali se moze to ponistiti i sta sve sljedi u tom slucaju...
×
×
 • Napravi novi...