Jump to content

nok

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, hvala na brzom odgovoru. Ostavinska rasprava poslije smrti mog oca je završena i u rješenju su navedene te opisne nekretnine (bez kat. broja) koje su ostale mom ocu za cijelo ili udio. Ako sam dobro shvatio, trebali bi skupiti sve nasljednike (ili opunomoćenike)od djeda i napraviti sporazum o identifikaciji čestica? Da li postaji neki obrazac tog sporazuma? Da li se treba ovjeravati kod bilježnika? Kada potpišemo taj sporazum, da li ponovno trebamo otvarati ostavinsku raspravu kod javnog bilježnika koji ju je vodio, budući da su te nekretnine već navedene u rješenju, pa stoga i nisu novo pronađene? Još bih samo upitao da li opunomoćenik može biti brat ili sestre, te kako se te stvari rješavaju kada je jedan od nasljednika u Kanadi ili Australiji?
  2. Moj otac je kao jedan od nasljednika od djeda naslijedio kako piše u oporuci: "zemlja ispod crkve" oko 1000 m2 u određenoj K.O. Postoji samo taj opisni naziv, a nigdje ne piše koja je to čestica, ali pregledom u katastru smo vidjeli česticu koja bi mogla tome odgovarati jer je okvirno te kvadrature i istog vlasnika. Kako se može potvrditi da je to ista zemlja i napraviti uknjiženje vlasništva? Da li uz pomoć geodeta ili samo katastra? Problem je u tome da ukoliko se ne utvrdi pravo vlasništva prema toj opisnoj oporuci, onda se i ta imovina od djeda mora dijeliti na 4 dijela (koliko ima nasljednika), a ne samo na oca.
  3. Imam isti problem. Kupujem stan u kući sa 3 kata (ima 10 stanova). Kuća je građena 2000 godine i useljena. Stan ima vlasnički list i upisan je u ZK i ima napomenu da nema uporabnu dozvolu. Imam par pitanja: Da li će mi uporabna praviti probleme oko dizanja kredita ili je moguće da sruše kuću ako nema dozvolu? Da li se od 1.1.2007. nešto mijenja u zakonu sa uporabnom dozvolom? Koja je razlika u klasifikaciji kuća – zgrada? Hvala, .
  4. osoba koja je prodala je umrla prije 3 mjeseca, a ima jedinu nasljednicu. Bili smo kod nasljednice, ali ona se ne sjeća i nezna nista za tu zemlju. Vjerovatno su 2 puta prodali. Mi imamo kupoprodajni ugovor star 22 godine i nije potpisan kod biljeznika, niti smo zemlju uknjizili Znaci, trebao bi naći odvjetnika i podići tuzbu protiv nasljednice? Ili da odem u katastar i nakon 22 godine trazim da mi uknjize zemlju
  5. Kupio sam zemljiste 1985 godine i napravio kupoprodajni ugovor uz svjedoka. Nazalost nisam se uknjizio. Na toj lokaciji je netko izgradio kucu, a na internetu sam vidio da tu katastarsku cesticu djele 3 vlasnika. Da li da tuzim onoga tko je tu sagradio kucu ili onoga tko mi je prodao zemlju? Ili se tu stvarno nista neda izvuci?
  6. Kupio sam zemljiste 1985 godine i napravio kupoprodajni ugovor uz svjedoka. Nazalost nisam se uknjizio. Na toj lokaciji je netko izgradio kucu, a na internetu sam vidio da tu katastarsku cesticu djele 3 vlasnika. Da li da tuzim onoga tko je tu sagradio kucu ili onoga tko mi je prodao zemlju? Ili se tu stvarno nista neda izvuci?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija