Jump to content

GingerGirl

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je GingerGirl objavio

  1. Poštovani trebala bih pomoć. Evo ovako ja i suprug smo pred razvodom, tj. još nismo predali papire. Dogovotili smo se oko svega samo se treba to sve predati. Naime, dogovorili smo oko podjele imovine, tj novčane isplate kojoj će on mene isplatiti. E sad ja se ubojim da nakon razvoda on to neće održati jer prvo ide parnica za razvod braka, pa tek odvoje podjela imovine. Zanima me možemo li mi nekako nešto sastaviti i ovjeriti kod jav.bilježnika da će on meni te novce isplatiti nakon što se rastanemo i kako sastaviti taj sporazum/prijedlog štogod. Jer na riječ ja njemu ne vjerujem. Može li se to da bude pravno valjano i neki predložak kako bi to trebalo izgledati? Hvala.
  2. Dobar dan. Ne znam gdje svrstati temu, pa slobodno prebacite. Ovako imam pitanje za prijateljicu. Naime, ona je prije par godina podigla kredit nezz kakav(za kuću uglavnom) u švicarcima i imala je sudužnika, sada bi taj kredit prebacila u eure i za to joj treba potpis sudužnika, međutim sudužnik je preminuo prošle godine. U banci su joj rekli da ukoliko je bila ostavinska rasprava da donese potvrdu o tome i da bi nasljednik (od toga dužnika) ako je voljan trebao potpisati umjesto njega jer kako je naslijedio dobra naslijedio je i "dugove", a ukoliko ostavinske rasprave nije bilo neka samo donese smrtovnicu. E sada ostavinska rasprava je bila, ali nasljednik ne želi potpisati za sudužnika za to prebacivanje (niti se poznaju prijateljica i taj nasljednik), nju zanima može li ona samo odnesti smrtovnicu i reću da koliko ona zna da ostavinske rasprave nije bilo ili na koji drugi način prebaciti kredit. Hvala
  3. Je zaposlen je tek 2mj, ali mali dio dobiva na račun ostatak na ruke. Radio je i do sada ali na crno baš zbog alimentacije, pa je vjerovatno da će "prestati raditi " i sada kad vidi da tražim alimentaciju. Ima polovicu kuće na sebi i auto koji nije na njemu iz razloga da nebi morao dolaziti po djecu (on nema auto i nema kako doći po njih). Ja sam svoj auto stavila na prodaju zbog troškova održavanja i ne znam kako će se onda uopće odvijati to viđanje jer ja njemu neću imati kako voziti djecu. Dali moram baš preko odvjetnika (jer evo ima par slučajema gdje je isto rečeno da će se odvjetnici naplatiti od druge strane, pa nisu a meni npr 2000-3000 kn puno znači), a tužbu znam sastaviti i izračunala sam zaostatke tj. podigla sam sve izvadke iz banke i vidi se samo jedna uplata i to odma prvi mjesec po presudi. Ažurirano Najbitnije mi je da rješimo ovo u vezi viđanja, jer ovako više ne ide. Dali ja mogu na czss otići tražiti da se to izmjeni? Da npr on dolazi po djecu tu da se ja ne moram njemu moliti ili forsirati nego da lijepo ako ih želi dođe po njih i vrati po dogovoru i to je to? mislim dali se to može izmjeniti ako je presuđeno već drugačije? Alimentaciju tražim naravno od pravomoćnosti presude, da nebi mislili da tražim i za onu godinu koju nismo živjeli zajedno a nismo bili razvedeni, jer to znam da nemam pravo.
  4. U vezi alimentacije sam bila na czss i savjetovali su mi da predam na finu za izravnu naplatu i ako 3 mj se ne uspije naplatiti alimentacija imam pravo dobivati preko czss 50% iznosa. Tako sam i napravila i evo prošao je 1. mjesece bez moguće naplate, a za zaostatke alimentacije moram zasebno podignuti tužbu. Rekli su mi da bi trebala prvo poslati opomenu pred tužbu, pa tek onda podići tužba. Opomenu sam mu poslala preporučeno sa povratnicom, ali ju on nije podignuo (vraćena mi je natrag). Mogu li sad odmah podignuti tu tužbu? Što se viđanja tiče ja sam se njemu uvijek javila (petkom) dali želi djecu sutra da dovezemo (sub u 17h idu k njemu) na što bi njegov odgovor bio gdje sam to bila prije 2 dana, svi su me vidjeli u xy klubu, tko je bio s djecom, odakle mi za gorivo da idem negdje, zašto se družim sa xy osobom o djeci ni riječ, ja bi to ignorirala i više ni riječ od njega npr do pon-uto onda bi krenule njegove poruke "Eto prošao je vikend ja nisam vidio djecu, zašto ? a išla tu i tu zašto ih nisi dovezla budeš ti mene vidla, nemoj da ti ja tamo dođem i kad mu kažem pa pital sam te i nisi ništa reko on opet dobro budeš ti sve vidla ni lipe nećete vidjeti ni ti ni djeca. Zato sam mu se prestala javljati upravo zbog takvih provokacija, ali nije niti on meni e išta javio i tako je zasada. Otkako sam se odselila sa djecom od njega pa do pokretanja razvoda je prošlo 1 g i u toj 1.g samo je 3 puta vidio djecu (svaki puta na 2 sata), i njegov razlog je bio "Nigdje ne piše da ih moram viđati niti moram plaćati za njih jer smo u braku" i otkako smo dobili pravomoćnu presudu ostalo je na istome. Okolo ljudima plaće i kuka kako ne viđa djecu, da se mislio ubiti jer mu fale, a kad ga pitam da ih dovedem uopće neće ni riječi o njima. Ne znam kako da se postavim, a iskreno i nemam volje biti u njegovoj blizini jer njegovom maltretiranju nema kraja, a ni djeca nisu vezana za njega (kad smo se odselili starije dijete je imalo 4g, a mlađe 17mj s time da je on radio terenski i s djecom bio samo vikendom).
  5. Dobar dan. Imam jedno pitanje. Ovako presudom o razvodu je određeno i dogovoreno da otac djecu viđa svaki prvi i treći vikend u mjesecu na način da majka (ja) dovezem djecu ocu i dođem po njih. Otac je djecu vidio svega 6 puta od 2mj ove godine do sada i to svaki put na moju inicijativu, alimentaciju ne plaća nikako niti ikada pita za djecu niti na bilo koji način ne kontaktira. Osim ako ja ne nazovem njega i pitam ga dali želi djecu i nakon njegvog negiranja izgovora i vrijeđanja ipak pristane da djeca dođu kod njega. Prije 2 mj sam mu se prestala javljati (niti se on javio meni) već sam u dogovoreno vrijeme (presudom) dovezla djecu pozvonila, kucala on nije otvarao ja sam se okrenila i otišla. Sad me zanima znači 5 puta je bilo tako (nekada je bio kod kuće ali nije otvarao vrata, a nekada ne znam jer je bio mrak u kući) dali ima smisla više voditi djecu (djete se jako razočara kad ne ostane, mlađe uopće nije vezano za oca 2.g) ili jednostavno da čekam da on dođe po djecu ili kontaktira a to se desilo ne bude jer on ne želi ikakav kontakt, ali se opt bojim da nebi on to okrenio u smislu nije mi dovodila djecu ako ih ja ne odvedem tamo. Što napraviti? Hvala.
  6. Pozdrav! Ne znam gdje da smjestim ovu temu, pa ju prebacite gdje pripada. Prijateljicu mi zanima dali se može zaposliti u OPG kao knjigovođa i voditi knjige iako nema otvoren knjigovodstveni servis, ima završenu upravnu školu i tečaj za samostalnog knjigovođu koji joj je upisan u radnu knjižicu i sad joj istječe stručno osposobljavanje. Hvala vam.
  7. Da, znam da je kontradiktorno, ali ne znam jednostavno šta da radim Znači bivši muž se vodi kao otac, a svi znaju da nije I ON NE ŽELI podići tužbu, jer mu se neda I sada me je kontaktirao biološki otac (sjeti se djeteta svakih 3mj.) i izjavi da ga želi priznati, da šta ja čekam i neka ga tužim više da se to sredi. Ja sam rekla da ako ga želi priznati neka on pokrene sud, ja nemam ništa protiv. Na to je on rekao da će mi dati sve novce za sud šta će trebati, dogovoriti se ok alimentacije (koja i nije tako mala) i d pristaje na sve samo neka ja podignem tužbu za utvrđivanje očinstva i alimentaciju, ali s time da će on zahtjevati dnk analizu. Meni je sada tu sve mutno, ne znam čemu sve to. Htjela bi da ga prizna i da održimo komunikaciju i druženje zbog djeteta, ali bojim se da on nešto ne muti. P.S Počeo je na svemu tome inzistirati otkad se pomirio sa ženom, bili su pred razvodom i pomirili se i svjestan je da će biti ponovo problema ako ja išta poduzmem ili mu se obratim. Najbolje da se kanim svega toga ili? Nemojte me osuđivati, ali stvarno ne znam kome da se bratim i što da mislim
  8. Hvala vam puno. Šteta Zanima me još dali majka može i ima pravo odbijati dnk analizu ukoliko ju zatraži biološki otac? Mislim ima li smisla ili će na kraju krajeva biti prisiljena na to? to je nevezano za prvotno pitanje.
  9. Nova sam ovdje i imam pitalje, pa ako mi tko može pomoći. Ovako, za vrijeme braka je rođeno dijete kojemu muž nije otac, ali ga je priznao jer smo još uvijek bili u braku. Nakon toga smo se sporazumno razveli i na sudu nitko nije spomenio da nije njegovo dijete. Sada me zanima kako možemo "ispraviti to". Znam da možemo tužbom, tj. da on ospori očinsvo ili da biološki otac podigne tužbu za utvrđivanje, ali me zanima dali mi to možemo nekako bez tih tužbi,jer se svi slažemo oko svega. Dali možemo privatno napraviti dnk analizu (samo da imamo neki dokaz nije zbog sumnje), pa sa time da odemo svi troje u matični i upišemo dijete. Ugl ima li kakva druga opcija osim tužbi i povlačenja po sudovima? Hvala vam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija