Jump to content

skullclamp

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav molio bih za malu pomoć. Oduzeta mi je vozačka na mjesec dana zbog 0,76 (prigovor naravno nije prošao) no imam pitanje pa bih zamolio za pomoc. Kako mi je vozacka neophodna za posao, u rjesenju pise da cu naknadno dobiti info kada pocinje vrijediti kazna. Koliko se ceka na to rjesenje? Mogu li dotad koristiti vozacku? Dobije li se nakon toga info kada se opet moze korisiti? Kako to funkcionira? I dodatno, kada uplatim kaznu, moram li predati negdje uplatnice da se evidentira uplata ili? Hvala puno!
  2. Pozdrav, imam samo jedno pitanje na koje je vjerujem sto puta odgovoreno ali da se uvjerim. Ako je netko osuđen uvjetno na 2 godine, može li on izvaditi Potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak? (odnosno, hoće li ta potvrda biti čista u smislu da se ne vidi da je jednom osuđen za nešto?) Ne pričam o uvjerenju o nekažnjavanju za strane zemlje ili državne službenike. I drugo pitanje - ukoliko apliciram za posao u državnoj službi i traži se Potvrda da se ne vodi kazneni postupak (i ja ju ishodim i bude čista) je li to dovoljno? Jer prema nekom zakonu o državnim službenicima, ako je netko osuđen za kazneno djelo koje je tamo spomenuto u zakon i nije rehabilitiran, ne može dobiti posao. Ako itko može, molio bih što konkretniji odgovor. Hvala
  3. Hvala...ma vidjeli smo iskaz. Pitali su ga je li trazio prestanak kontakta, on je rekao ne... Ma kako god bilo, branitelj smatra da je kazna previsoka. Nismo optimisticni nesto previse ali sto vise vrijeme odmice, ovo ispada zapravo vrlo smijesno kako ta mlada dama od tog drugog decka pravi i dalje budalu. No nas je zeznuo i od toga ne bjezimo.
  4. Evo da javimo, u petak cemo predati zalbu. Niti jednom nije negiran kontakt nego je osteceni pristajao na pocetku a kasnije i zvao. Nema potrebe da ostale detalje iznosim ovdje, htio sam obavijestiti one koji su pomogli s odgovorima. Zamolit cemo manju kaznu s obzirom na neosudivanost G-man, da vas pitam- kakve su mogucnosti eventualne nagodbe u ovakvim siuacijama? Odvjetnik kaze da je sudska praksa trenutno da se ganjaju ovakvi pokusaji ali da kriterij nezeljenosti nije nicim iskazan ili utemeljen. Hvala
  5. U svakom slucaju, zamoliti cemo odvjetnika sutra da pogleda iskaz i vidi ima li se smisla braniti. Rok nam je poceo teci u petak tako da imamo vremena valjda do ovog narednog petka odluciti.
  6. Sadrzaj poruka je samo da ga cura vara, ali je nas tupko to slao kroz duze vrijeme. No ovaj ga tuzi jer misli da je diskreditirao njegovu curu, da nije istina. I dalje to misli. Šteta što barem ne znam s kim ima posla u vlastitoj kući.
  7. Felixx, zahvaljujemo ali čitajući G-mana, nismo baš optimistični. I još moguća naknada štete. Pokušavamo doći do savjeta ali nitko nažalost ne zna kako pristupiti jer je ovo novo u zakonu...
  8. Vas savjet bi dakle bio da prihvatimo presudu? Nas odvjetnik tvrdi da osteceni nije dao do znanja da ne zeli kontakt i da je to dosta bitno. Ukoliko budemo slali prigovor- kome ide prigovor? Hoce li osteceni dobiti uvid u prigovor ili ne? On je jedan od rijetkih koji u nasoj sredini ne zna pravu istinu odnosno mlada dama ga je uvjerila kako je nas tupko psihicki poremecen. Je li osteceni dobio uvid u iskaz ili ga nece ni dobiti? Zbunjeni smo,uplaseni zbog takve presude i napravili bismo sve sto je pravno moguce da se to malo smanjk.... A ako bude tuzbe oko naknade stete- sto onda, zakazuju li se tu rocista ili kako tu ide tijek? Kada cemo to 'znati'? Stvarno smo se mislili žaliti i zato smo malo dosadni s ovim pitanjima. G-man, Vi nam tumačite zakon i puno Vam hvala no smatrate li da išta možemo postići žalbom? (naravno ako smijete odgovoriti na ovo)
  9. Javili smo samo jučer što je došlo, na putu je pa ćemo se čuti u ponedjeljak. Jedino je rekao da možemo pisati žalbu i pozivati se da nije dano do znanja da je kontakt neželjen od strane oštećenog, što i nije. Je li to sud uzeo u obzir, ako znate? Imamo 8 dana za odluku. Zato je zaista svaki savjet dobrodošao. I unaprijed hvala na svakom savjetu.
  10. G-man, priznao je slanje sms poruka medutim istaknuo je kako nije dobio povratnu informaciju da je kontakt nezeljen. Svjesni smo mi da to nije trebao raditi, svjestan je i on ali uplaseni smo presudom. Strah nas je eventualno povecanje(?) kazne ako cemo se zaliti? Znaci li zalba automatski sudska rocista ili? Nadalje, ukoliko prihvati presudu, mozemo ocekivati i privatnu tuzbu ako se ne varam? Zanima nas što možemo dobiti/izgubiti žalbom? Jasno nam je da gubimo novce ali opet, stvarno smo uplašeni kaznom. Pokušali bismo to nekako reducirati ali zato se savjetovati i kod ostalih stručnjaka, barem nekako osnovno...
  11. U pravu ste, pise. No mi smo laici, pitamo za savjet sto ako cemo se zaliti. Tocno, slao je poruke, priznao je odmah. I mogao je pretpostaviti da ne cini dobro ali ovaj mu nije rekao da prestane. Nitko ne bjezi od krivnje no zaista mu zelimo pomoci, umanjiti kaznu. Saznati sto ako se zalimo/sto ako ne....
  12. U pravu ste naravno. Sada smo se evo obratili ponovo za savjet u kojem smjeru mozemo ocekivati da ide dalje ukoliko se budemo zalili? Mozemo li pismeno zamoliti (znaci vama je ovo vjerojatno smijesno ali mi ne znamo pa pitamo), a s obzirom na sve navedeno, smanjenje kazne ili nesto slicno? Kroz 'zalbu'. Znaci bili bismo zahvalni na bilo kakvom savjetu...
  13. U stvari, kazna je zatvorska i toga smo se najviše uplašili no izriče se uvjetna. S obzirom da 'osteceni' nije trazio prestanak komunikacije, malo smo sokirani i uplaseni ovim ishodom.
  14. Dobili smo kazneni nalog, kao presudu. Kazna je uvjetna jer dosad nije kaznjavan. Ne znamo kako postupiti, odgovoriti zalbom ili ne. Imate li savjet, odnosno, ovo je doslo bez rocista ili tako necega. Znaci hvala bogu kazna nije 'strasna', no ne znamo pustiti li sada. Moze li se jos nesto napraviti?
  15. G-man, kako god prošlo, zaista se vidi da znate i dajte korektne i iskrene savjete, imate strpljenja i hvala Vam na tome. Inače, da Vam jos odgovorim, mi smo iz manje sredine ali DO u puno puno vecoj sredinu. Naš kaznjenjak smatra da nismo u lošoj poziciji zbog svega što smo dostavili, naravno da nemamo uvid u prvotni iskaz njega ali kako priče kruže po gradu, on je uvjeren da je sve neistina. Nevezano uz prirodu djela, za drugog decka je mozda i bolje da dobije uvid u spis iskaza naseg clana obitelji pa ce mu puno toga biti jasnije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija