Jump to content

turist65

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O turist65

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Živim u Latinskoj Americi i trebao bih stručnjaka za obiteljsko pravo. Treba mi konzultacija (ne znam koliko bi to moglo stajati) da vidim što se može napraviti u složenom slučaju oko alimentacije.
 2. U siječnju ove godine županijski je sud presudio da sam dužan zaostalu alimentaciju i da mi presuđuje uvjetno s rokom u kojem to moram učiniti. U isto vrijeme moja bivša supruga u Hrvatskoj (ja živim vani) nagovara moju majku (80 god) da našem djetetu prepiše svoj stan. Kako sam ja jedini i primarni nasljednik svoje majke iz ovoga vidim da me ona želi lišiti mogućeg nasljedstva, ali i time mogućnosti da postignemo dogovor da - recimo - ja se odreknem svojega nasljedstva, ali da me se ne trpa u zatvor po istjeku tri godine uvjeta, te tako prizna stan u dug za alimentaciju. Problem je
 3. Inače dragi i požrtvovni Željac047, ja sam isto iz 047. Hvala na svakom savjetu koji dajete.
 4. Braniteljica po službenoj mi jeposlala email sa sadržajem otprilike: čujte, sud u KA se preuređuje, ja moram ići u ZG, pa biste li vi meni dali 850 kuna moje dnevnice za taj dan. Nisam joj dao ni lipe, a branila me tako kako me je branila. Zato ne želim s njom ni posla imati. Je li moguće da je ona preuzela te papire sa suda i da je tako meni već istekao rok jer je ona kao moj opunomoćenik? Iako nikad nisam ništa potpisao, ali je to po službenoj dužnosti.
 5. Županijski je potvrdio presudu Općinskog suda. Rok jest 30 dana, oni su meni presudu dostavili emailom, pa ne znam moraju li je dostaviti i poštom ili se dostava emailom smatra dovoljnom. Inače, znam da u oba izvanredna pravna lijeka podnesak mora imati vlastoručni potpis, ili moram imati u HR opunomoćenika koji može u moje ime potpisati. Kako sam 10.000 kilometara udaljen to mi je teško organizirati. U postupku sam imao braniteljicu po službenoj dužnosti koja me tražila novac za odlazak na rasprave. Presudu sam primio emailom još 6. veljače, a originale nikako iako sud ima moju adre
 6. Primio sam odluku Županijskog suda u kaznenom predmetu, ali samo putem emaila. Živim u inozemstvu, na drugom kontinentu. Hoće li mi poslati originale poštom, jer daljnji postupak žalbe na Ustavni i/ili Vrhovni sud zahtijeva originalne dokumente? Ili se smatra da je dostava emailom dostatna i to su originali? Radi se o uvjetnoj kazni ali svakako želim nastaviti postupak.
 7. Molio bih stručnjaka za ovaj dio prava samo da mi ukaže na lani donesena nova pravila oko izdavanja putovnice u inozemstvu. Već pet sam godina izvan HR i istekla mi je putovnica. Nažalost, ne živim u zemlji koja ima HR veleposlanstvo, niti konzulat. Za mene je malo mjerodavno veleposlanstvo u Washingtonu, pa malo u New Yorku. Ne pitajte me kako, nemam niti ja pojma, ali je tako. Znam da su donesene zakonske odredbe po kojima hrvatski državljan koji trajno živi izvan HR može u inozemstvu dobiti putovnicu. Kontaktirao sam veleposlanstvo i rečeno mi je da moram u Hrvatsku da bih si to rij
 8. DORH je izmjenu optužnice napravio kojih desetak dana prije ročišta koje je bilo - ne zezam se - 1. travnja. Konačna presuđena svota ne odgovara zahtjevu DORH-a, a koji je postupak i pokrenuo po službenoj dužnosti. Dakle, moja je bivša samo došla u CZSS i zatražila državnu alimentaciju. Ostalo ovi rade, a onda opet moja bivša u svojstvu svjedoka samo izrecitira dug i tu smo. Ma ja dečki moji samome sebi mogu čestitati: od mame ću naslijediti ni kutiju šibica, svjedočila je naivno i bedasto tako da je sve išlo protiv mene. Sutkinja - žena, braniteljica - žena, zapisničarka - žena, pa moja b
 9. Vrijedi li tu još uvijek povreda čl. 158. ? Naime sutkinja je presudila prema iskazu tužiteljice da joj dugujem tolko i tolko. Mogla je reći i duplo. Tužiteljstvo to nije tražilo.... Ima tu još niz okolnosti zbog kojih ovo smatram jenostavno pretjeranim. Stan od moje mame neću nasljediti ja nego mala. A to je zato jer sam ja emigrirao i svakako se ne vraćam. I ja sam s tim suglasan. A onda se na mene ide do zadnje lipe. Koji nemam nikakve imovine dok tužiteljica ima dvije kuće. Ja bih samo da ovo smanjim pa neka rade što hoće, samo bez mene.
 10. Ovdje se radi o sporu za neplaćanje alimentacije koji je pokrenut nakon što sam emigrirao iz Hrvatske - po službenoj dužnosti. Sud mi je izrekao sada kaznu uvjetno godina zatvora na četiri godine, a sporni dio presude po meni je visina naknade dosuđene uz to. Naime, ODO Zagreb je (u ime oštećene zz moje kćeri) tražilo ovo: „Temeljem članka 342. stavka 3. Zakona o kaznenom postupku, tražim da sud okrivljeniku XY temeljem članka 172. stavka 2. Kaznenog zakona za kazneno djelo počinjeno na štetu maloljetne YX utvrdi kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, a na temelju članka 56. Kazne
 11. Mogu li ti poslati nekako da vidiš zahtjev ODO i presudu? Dakle, mogu li te zamoliti da mi utoliko pomogneš (što je jakooooo punooo, znam, svjestan sam). Sam ću se pogubiti, branitelja očito nemam.
 12. Ne da je savjet dobar, nego je upravo izvanredan. Idem na žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja sa ciljem da pobijam visinu presude. Naime, optužni prijedlog je sadržavao i novčanu kaznu (podmirenje duga) u visini tri puta manjoj od dosuđene. Na uvjetnu kaznu zatvora se neću žaliti. Hvala sivko, ovo je pogodak u bit!
 13. Hvala vam svima na sudjelovanju. Ja ću svakako postupiti kako kažete jer rok se bliži. Usput sam i Sud pitao, odgovoreno mi je da će oni poslati pisanu presudu, te kako se moram žaliti istome sudu, rečeno mi je da žalbu dostavim mailom. Danas je 13. dan otkad sam primio presudu mailom, žaliću se sam. Stvar je već skicirana.
 14. Da. Odsutnosti uzrokovane trajnom emigracijom prije pet godina.
 15. Oprostite što odmah nisam odgovorio. Da, imao sam odvjetnika po službenoj dužnosti, postavljen je jer su mi takve materjalne prilike. No, ništab taj odvjetnik nije učinio, ne odgovara na mailove, povremeno pošalje stavove suda, a nakon presude me nije niti kontaktirao da bismo pripremili žalbu. Kako rekoh, nikakve obrane, niti predlaganja svjedoka, kad ja nešto predložim, na mailove se ne odgovara. Uputio sam sudu izjavu da se ne smatram branjenim u ovom predmetu. To će biti i temelj žalbe. Iako sam se trudio, nisam mogao sudjelovati u postupku.
×
×
 • Napravi novi...