Jump to content

ESTERA_CH

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prvi ugovor je bio 01.12.2011 do 31.05.2012. taj je bio na neodređno s nepunim radnim vremenom. Onda je sklopljen drugi ugovor na određeno s punim radim vremenom 01.06.2012-01.06.2013. i zadnji kojeg imam potpisanog je od 01.06.2013-01.06.2014. Na porodiljnom je od 01.12.2013. i traje do 15.07.2015.I to je to, zbilja sam si sam kriv.
  2. U svakom slučaju hvala Vam što ste se potrudili i odgovorili:-)
  3. Da.. shvatio sam. Zbog ovakvih svojih postupaka ta će me priča koštati otpremnine, 2 mj otkaznog roka u kojem moram zaraditi za plaću nekome tko sjedi doma. No, nema veze sam sam si kriv.Moram li platiti neiskorišeni go iz 2013 (jer je bila na porodiljnom)? Znam da moram platiti za 2014 i 2015. Po novom Zakonu o radu 93/14 i godišnji odmor ulazi u otkazni rok je li tako?
  4. Zanima me mišljenje o slijedećem: djelatnica je prvo bila prijavljena na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom i to na 6 mjeseci. Nakon dogovora sa poslodavcem potpisan je novi ugovor na određeno vrijeme sa punim radnim vremenom koji je uredno potpisan. Nakon godinu dana potpisala je novi ugovor i u međuvremenu otišla na komplikacije na porodiljni. Nakon toga se uopće ne javlja i ugovor joj istekne, a ja joj kao poslodavac ne mogu dostaviti novi ugovor (kako ne bi izgubila svoja prava) jer imam pogrešnu adresu za dostaviti, pa tako donosim odluku da joj produžujem ugovor na još godinu dana. Da li sam ispravno postupio.Znači namjeravam je zadržati još do isteka tog zadnjeg ugovora (bilo bi točno 3 godine u radnom odnosu na određeno vrijeme) Sada se javila i nema namjeru potpisati taj ugovor jer je uvjerena da joj je ugovor prešao na neodređeno vrijeme. Da li u slučaju inspekcije rada mogu pokazati svoju odluku i povratnicu sa pošte da joj nisam mogao dostaviti ugovor? Mislim.. ženi zapravo napravim uslugu ne odjavivši je a sada mi pravi probleme.. Što mi savjetujete?
  5. Ja sam dobio poziv na prekršajni sud gdje sam porekao krivnju i dobio sam kaznu i opomenu za prekršaj čl.45 st.4 u vezi sl čl. 293 Zakona o sigurnosti prometa i platio sam dio troškova postupka gdje sam kao umirovljenik osobođen dijela troškova. A na dopisu od HZZO-a u prilogu je stajala presuda u ime RH koju ja u životu nisam vidio gdje su sudionici nesreće znači vozač vozila i supruga izjavili da sam ja kriv i da su zadobili ozljede, a vještak je zaključio da nisam sišao sa bicikla iako na zapsiniku piše da su vozili 60km/h a t dopušteno je 40 kn/h dakle i on je snosio dio krivnje. Uglavnom poanta je u tome da oni mene sad mogu nakon 4 godine što se to desilo tužiti za odštetu, a nisam nikakav poziv još od nijednog suda dobio, a račun od HZZO je iz 11/2011. Nije li po tome nastupila zastara?
  6. Sudjelovao sam u prometnoj nesreći kao biciklist. Završio sam u bolnici na šivanju glave. U zapisniku i kasnije u rješenju prekršajnog suda piše da je vozača automobila kriv jer je vozio brzinom 20 km/h većom od dopuštene,a ja sam 3.godine nakon događaja dobio dopis od HZZO-a d platim trošak lječenja od 160 kn za tog vozača. U čemu je kvaka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija