Jump to content

Seifer

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok, nisam ni pravnik ni stručnjak za sigurnost u prometu, pa se unaprijed ispičavam jer moja želja je doći do točnog problema. Međutim složio bi se s tobom da sam ja na označenom parking parkirao suprotno znaku ili da sam koristio ozačeni parking za nešto drugo osim za parkiranje automobila. Znak obavijesti je tu da nas informira da se na tom mjestu nalazi parking, ali što se događa van tog označenog parkinga nije predmet ovog znaka. On uređuje područje samog parkinga.
  2. Ok, ali nigdje u točki 29 ne piše da je izvan označenog parkinga zabranjeno parkirati. A s obzirom da moj auto nije nikome smetao niti ometao promet, stvarno mi je glupo davati kaznu za to. Ali ok. Morat ću do suca za prekršaje pa razjasniti situaciju. Jer ako sam kriv priznat ću to, ali želim da mi se to I dokaže. Ažurirano Hvala bobo što si se ukjučio. Ne razumijem samo o kojem ulazu govoriš jer nisam pakirao ispred ulza nego tamo gdje se nalazi berlingo.
  3. Jasno mi je što znak za parkiranje dozvoljava. Mene zanima da li me mogao kazniti jer sam parkirao na tim crtama do parkinga s obzirom da se ta situacija ne nalazi u pravilniku? Iako vjerujem da je njima u tumačenju mog prekršaja važniji znak za zaranu parkianja koji se nalazio na lijevoj strani ceste.
  4. Gledate na krivu stranu ceste. Naime moj auto se nalazio na desnoj strain ceste prije račvanja. Prilažem sliku kako bi bolje predočio. Auto je bio gdje se nalazi ovaj Berlingo zaokružen crvenom bojom
  5. H28 se odnosi na polje za usmjeravanje prometa između 2 traka sa istim smjerovima. Mjesto gdje sam ja parkirao se nije nalazilo između 2 traka, nego uz rub ceste. Kao što sam naveo nisam ni u jednom od navedenih slučajeva polja za umjeravanja iz pravilnika o prometim znakovima. Isto tako clanak 82 st. toč.12 nije primjenjiv jer se tu nalazi proširenje ceste radi parking koji se nalazio odmah u nastavku do mojeg auta. Mjesta do drugog kraja kolnika je bilo vise nego je ovdje navedeno. Zato i nisam dobio kaznu po tom članku.
  6. Odzad Arene - ime ulice Slažem se da na poljima za usmjeravaje prometa nema parkiranja, ali pravlnik o prometnim znakovima navodi primjere polja Ovo gdje sam ja parkirao se ne nalazi u niti jenoj od navedenih situacija. Tako da je upitno da li je mjesto di sam parkirao polje. Izštraftano je, ali se ta situacija ne nalazi u pravilniku.
  7. Poštovani korisnici Legalis foruma Prije par dana prvi put sam se našao u situaciji da sam dobio kaznu za parkiranje od prometnog redara. Situacija: jednosmerna cesta iza Pulske arene na koju je nedavno postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljana na lijevoj strani kolnika. Ja sam parkirao auto na desnoj strani kolnika na polju za usmjeravanje prometa odmah ispred označenog parkinga. Ispred mjesta na kojem sam parkirao čak se nalazi i znak za parking P sa označenim mjestima. Prekopao sam cijeli forum u potrazi za nekim odgovorom I našao sam 2 teme koje su bile slične, ali su imale 2 potpuno suprotna odgovora. Na obavijesti o počinjenom prekršaju piše da je počinjen prekršaj iz članka 12 stavak 4 ZSPC-a - znači vezano za prometni znak. Da li me prometni redar smio kazniti na temelju znaka postavljenog na lijevoj strani kolnika? Pravilnik o prometnim znakovima kaže da znak označava stranu ceste na kojoj je zabranjeno parkirati. Znak nije imao nikakvu dopunsku tabelu sa strelicama. Niti igdje piše da se on primjenjuje na obje strane ceste kada se radi o jednosmjernoj ulici. Ako me kaznio na temelju činjenice da sam parkirao na polju za usmjeravanje prometa, pravilnik o prometnim znakovima navodi da je na tom polju zabranjeno parkiranje u situacijama navedenim u pravilniku. Ja se ne nalazim ni u jednoj od tih situacija jer sam parkirao paralelno sa označenim parkingom I nisam ometao odvijanje prometa. Molim savjet da razjasnim bolje ovu situaciju. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija