Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7373
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  129

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Prvo državni odvjetnik podnese optužnicu sudu, sud optužnicu dostavi Vama, Vi imate pravo u roku od 8 dana dati pisani odgovor na optužnicu. Onda optužno vrijeće suda donese rješenje o potvrđivanju optužnice i tek tada je kazneni postupak zapravo počeo. Nakon toga se sazove ročište, na koje morate doći dati svoju obranu i reći smatrate li se ili ne smatrate krivom. Onda se pozivaju svjedoci, eventualni oštećenici i svi koji nešto moraju reći o počinjenom kaznenom djelu, i onda sud donese presudu, kojom Vas, uzmimo, oglašava krivom i izriče Vam kaznu (on može opozvati uvjetnu i izreći Vam zajedničku zatvorsku kaznu za ovo i ono djelo, ali i ne mora). Na tu presudu imate pravo žalbe o kojoj odlučuje županijski sud. Ako se odmah pri izricanju presude odreknete prava na žalbu, ona odmah postaje pravomoćna.
 2. Kakav pritvor, zbog čega? Pritvor, odnosno istražni zatvor se može odrediti samo zbog točno određenih okolnosti: zbog opasnosti od bijega, zbog mogućnosti ponavljanja djela, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke itd., ne može se u ovoj fazi odrediti istražni zatvor samo kako netko hoće.
 3. U svakom slučaju Vas čeka zbrka u ostavinskom postupku, bilo da se iza bake nasljeđuje kao izvanknjižno vlasništvo, bilo da Vi prilažete darovni ugovor da je to vanknjižno vlasništvo zapravo darovano i ne ulazi u ostavinu. Onda se može tražiti umanjenje tog dara radi vraćanja u ostavinu zbog namirenja nužnog dijela...
 4. Imam slučaj baš iz Vaše branše, kolega je za vrijeme neplaćenog dopusta radio kao prijavljeni radnik u Irskoj barem pola godina prije nego što se vratio i otkazao ugovor o radu, nije mi poznato da je bilo reperkusija odnosno da je netko doznao za to.
 5. Uh, ajd polako. Dovoljno je da je izum u vezi s djelatnošću poslodavca, onom kojom se poslodavac pretežito bavi, ne svim registriranim djelatnostima, po mom mišljenju. U konkretnom primjeru, i izdavanje novina, i proces ubrzavanja tiskanja novina su u vezi s djelatnošću poslodavca. Ako otvorite obrt i date otkaz, više niste radnik. Ako ste istovremeno i radnik i obrtnik, u odnosu prema poslodavcu ste i dalje radnik, dakle, ne smijete konkurirati poslodavcu. Svemu tome možete doskočiti tako da obavijestite poslodavca u ovom smislu - Hej, izvan posla i na svojim sredstvima rada razvijam aplikaciju koja radi to i to. Jeste li zainteresirani preuzeti tu aplikaciju i nastaviti je razvijati, nudim Vam je za prodaju za XY novaca? (dužni su primijeniti tehničko unapređenje i platiti radniku nagradu) Ako poslodavac odbije, obavili ste svoju dužnost - obavijestili ste poslodavca, ponudili za prodaju, on je odbio i Vi je dalje razvijate kao svoju. Ako Vam poslodavac nakon što je saznao da se time bavite nije izričito rekao da se ne smijete time baviti, smatra se da Vam je dao odobrenje da se time bavite i time ne konkurirate poslodavcu.
 6. Ne možete ništa što biste mogli upisati u zemljišne knjige.
 7. Ali ste bez obzira na činjenicu da su dvije čestice u pitanju, mogli napraviti jedan ugovor i uknjižiti se u obje čestice zajednički, ovime ste samo zakomplicirali situaciju, zaista. No nemate što izgubiti ako uložite žalbu na porezno rješenje, pa pokušajte to učiniti ovako kako obrazlažete. Ako ne uspije, platit ćete.
 8. Opozvati uvjetnu mogu samo u novom postupku u kojem bi utvrdili da ste krivi za novo kazneno djelo. Ako takvog postupka nema, onda nema ni opoziva.
 9. Morate požuriti donošenje drugostupanjskog rješenja (pisati požurnicu), protiv koje možete pokrenuti upravni spor, nema više mogućnosti žalbi.
 10. Ruby_Danderfluff

  Lions clubs

  Može, Lions club je po mom shvaćanju humanitarna organizacija, suci ne smiju biti članovi političkih stranaka i baviti se političkom djelatnošću.
 11. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Realističnije u godinu dana nego u mjesec dana.
 12. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Onda će definitivno doći do optužnice, nema šanse da se izvučete.
 13. Možete tražiti naknadu sve štete koju ste pretrpjeli. Materijalnu štetu čini stvarna šteta i izgubljena dobit. Nematerijalnu štetu (povredu prava osobnosti) čini smanjenje životne aktivnosti, fizičke boli i pretrpljeni strah.
 14. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Ne znam koji je sadržaj predanih snimki i dokaza, ako je obuhvaćena samo ova krađa i ako je ona manje vrijednosti od 1.000,00 kn, onda je moguće da ne bude ništa od toga.
 15. Ne, po upisanim suvlasničkim udjelima u zemljišnoknjižnom izvatku. Relevantne odredbe glede razvrgnuća su Vam čl. 47.-56. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.
 16. Ne bih rekla da je to točno. Suci rješavaju predmete redom kojim su im dodijeljeni, po vlastitom nahođenju, a ne mogu se sjetiti da postoji neki propis po kojem bi branitelji imali prednost po bilo kojem sudskom postupku (možda griješim). Pripazite da Vas odvjetnik u dogovoru sa suprugom ne nagovara da prepustite dio svoje vlastite imovine suprugu (jer ono što biste naslijedili po majci, bila bi Vaša vlastita imovina, a ne bračna stečevina).
 17. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Jest, takva je procedura glede prikupljanja dokaza, proći će neko vrijeme prije nego što se cjelokupna dokumentacija pripremi, a onda se spis šalje općinskom državnom odvjetniku koji podiže optužnicu, no prije toga ćete svakako dobiti poziv, bilo od policije, bilo od ODO, da Vas se ispita uz snimanje iskaza. Nakon toga ćete moći i izvršiti uvid u spis kod državnog odvjetnika i vidjeti sve što Vas tereti. MUP o tome ne obavještava CZSS, osim ako je ustanovljena neka druga okolnost kod Vas koja bi negativno utjecala na dobrobit djeteta.
 18. Nije morao, jer se rješenje iz 1997. godine glede nasljedničkih izjava preslikava i glede nakadno pronađene imovine, pri čemu me samo zbunjuje da se prema važećim propisima ne može dati istovremeno odričuća i prihvaćajuća nasljednička izjava od strane jednog nasljednika.
 19. Ako je odbijen, onda ne možete ponovno, ako je odbačen, onda možete.
 20. Upravo taj članak 12. Ustava koji spominje sivko, upravo kaže da su u službenoj uporabi hrvatski jezik i latinično pismo, a ćirilica i drugi jezik kod nacionalnih manjina. Još jednom ponavljam, možete se služiti kojim god pismom želite: glagoljicom, klinastim pismom, egipatskim hijeroglifima ili runama, u privatnoj upotrebi i komunikaciji. U službenoj, sa državnim tijelima, ne.
 21. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Po onome što su Vam policajci rekli, zaključujem da je bilo manje. Dakle, za ovo konkretno djelo policija neće provoditi izvide i podizati kaznenu prijavu po službenoj dužnosti, ali to ne isključuje mogućnost da će dm, sada kada im je poznat Vaš identitet, možda pregledati nadzorne snimke i utvrditi da ste sudjelovali u više krađa, pa će to dojaviti policiji i policija će ipak morati podići kaznenu prijavu protiv Vas. U tom slučaju, bit će podignuta optužnica protiv Vas, a ako ste ranije neosuđivani, vjerojatno ćete dobiti uvjetnu osudu. Ovaj eventualni kazneni postupak (zasad je tu sve "ako") neće utjecati na Vašu skrb za sina, a definitivno je lekcija Vama da se ne upuštate u daljnje avanture ove prirode.
 22. Ako odvjetnik otkazuje punomoć stranci, dužan ju je zastupati još 30 dana od dana otkaza, pa bi to obuhvatilo i prisustvo na raspravi sutradan.
 23. Nisu djela u stjecaju, jer bi onda bila obuhvaćena istom optužnicom, a sada ili će biti drugo djelo, ili neće biti uopće, pa Vas zato odvjetnica upućuje da ne čačkate, da će državni odvjetnik biti zadovoljan postignutim kaznenim nalogom i da neće ustrajati i na drugim eventualnim djelima.
 24. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Jesu li Vas ovoga puta uhvatili za robu vrjedniju od 1.000,00 kn ili manje?
 25. Po mom mišljenju, neovisno o tome ima li uzdržavani član svoju PK karticu ili nema. Jednom kada se zaposlio, on više nije uzdržavani član i porezni obveznik ga je trebao maknuti sa svoje kartice.
×
×
 • Napravi novi...