Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7351
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  128

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Ako odvjetnik otkazuje punomoć stranci, dužan ju je zastupati još 30 dana od dana otkaza, pa bi to obuhvatilo i prisustvo na raspravi sutradan.
 2. Nisu djela u stjecaju, jer bi onda bila obuhvaćena istom optužnicom, a sada ili će biti drugo djelo, ili neće biti uopće, pa Vas zato odvjetnica upućuje da ne čačkate, da će državni odvjetnik biti zadovoljan postignutim kaznenim nalogom i da neće ustrajati i na drugim eventualnim djelima.
 3. Ruby_Danderfluff

  Krađa parfema

  Jesu li Vas ovoga puta uhvatili za robu vrjedniju od 1.000,00 kn ili manje?
 4. Po mom mišljenju, neovisno o tome ima li uzdržavani član svoju PK karticu ili nema. Jednom kada se zaposlio, on više nije uzdržavani član i porezni obveznik ga je trebao maknuti sa svoje kartice.
 5. Uh, kako ćete sada dokazati da je cijena od 53.000,00 EUR u jednom ugovoru zapravo obuhvatila i cijenu iz drugog ugovora? Po mom mišljenju, ako ste radili dva ugovora, trebali ste u jednom ugovoru staviti cijenu od 50.000,00 EUR, a u drugom 3.000,00 EUR. No neovisno o tome, ništa ne gubite ako uložite žalbu, samo ćete odgoditi obvezu plaćanja poreza, ali bojim se da nećete uspjeti sa žalbom.
 6. Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta, ne najmu. Nemate nikakve obveze glede toga, niste čak niti obveznik poreza na prihod od najma ili zakupa s obzirom da se oporezuju samo zakupi poslovnih prostora i najam stanova. Taj prihod od 1 kn Vam se vjerojatno ni na koji način ne bi odrazio niti na mirovinu.
 7. Tada ste Vi bili dužni predati poreznu prijavu u PU. Koliko mi je poznato, ne dobiva se rješenje da je porezni obveznik oslobođen poreza na promet nekretnina, već ako Vas nisu zadužili za porez poreznim rješenjem, smatra se da ste oslobođeni. Da ste nešto trebali dobiti, vrlo vjerojatno biste već dobili.
 8. Ne, taj stan nije bračna stečevina, jer nije stečen radom za vrijeme trajanja bračne zajednice, već darovanjem od oca, pa predstavlja Vašu vlastitu imovinu.
 9. Nažalost, pravomoćno rješenje o nasljeđivanju se ne može više pobijati. Jesu li se druga dva zakonska nasljednika odrekla nasljedstva po prvotnoj nekretnini?
 10. Ukratko, ako Vam vlasnik susjedne nekretnine ne želi dobrovoljno podmiriti nastalu štetu ili popraviti Vašu nekretninu, jedina je opcija (dugotrajni) sud. Redovni pravni put je takav da ćete prvo pokrenuti postupak radi osiguranja dokaza, gdje će vještak i sud izaći na očevid u Vašu nekretninu, utvrdit će se stanje štete i njezina visina, te Vi tada možete pristupiti samostalno popravcima svoje nekretnine, platiti ih, a naknadu plaćenoga tražiti od vlasnika susjedne nekretnine.
 11. Ako pošta ide putem diplomatske dostave, tada traje dvostruko dulje nego uobičajenom poštom.
 12. Provjerite situaciju u naravi, no možda će biti dvojbeno gdje su granice zemljišnoknjižnih čestica. Kad ih utvrdite, vidite sa svakim pojedinim posjednikom što možete učiniti da privedete zemljišnoknjižno stanje stvarnom.
 13. Ovisno o držanju druge strane, zatrapanosti suda i konkretnog suca koji radi na predmetu, tužitelj (a to je Vaše punoljetno dijete) može čekati na pravomoćnost presude i do godinu dana, možda i dulje. Može računati na alimentaciju od dana kad su se ostvarili uvjeti za nju, a to je od prekida Vaše bračne zajednice, odnosno otkada ga otac ne uzdržava, a trebao bi, ili alternativno od podnošenja tužbe. Alimentacija ovisi o prosječnim potrebama djeteta, za djecu iznad 18 godina nije propisana pa je teško reći, ali za djecu od 13-18 godina, čiji roditelj ima prihode od 5.501-6.000,00 kn, to je oko 1.500,00 kn.
 14. Nije bitno, ne mora to biti državni odvjetnik, nego to može biti i policija po nalogu državnog odvjetnika, bitno je da ste prilikom tog iskaza bili snimani i da ste poslije dobili DVD sa snimkom. Je li se to dogodilo? Ako jest, državni odvjetnik Vas više neće zvati. Državni odvjetnik obično dostavlja rješenje o odbačaju kaznene prijave, ali oštećeniku, da može preuzeti kazneni progon ako želi, ali načelno ga ne obavještava o tome što radi, da okrivljenik ne bi išao i mijenjao dokaze, utjecao na svjedoke i sl. Kako Vam glasi presuda u prvom predmetu, recite mi samo ovo: kriva je što je, izriče joj se kazna ta i ta koja se neće izvršiti ako u roku od... dužna je naknaditi iznos od.... u tom i tom roku, ako ne naknadi može joj se opozvati uvjetna osuda? Možete li staviti taj dio izreke presude bez obrazloženja, samo zatamnite osobne podatke na fotografiji? Na sudu morate ići u kaznenu pisarnicu, odnosno kazneni upisnik i tamo pitati.
 15. U neslužbenoj uporabi, možete koristiti koje god pismo želite, ali u službenoj uporabi dužni ste se služiti latiničnim pismom (osim iznimno, kako također propisuje Ustav, u pojedinim se lokalnim jedinicama može uz hrvatski jezik i latinično pismo, koristiti i neki drugi jezik ili ćirilićno pismo). O nekom drugom pismu nema govora. Ovo o opozivu izjave znači da jednom kad ste u postupku radi prijave osobnog imena, možete je jednom opozvati i promijeniti odluku, ali ne da možete ostati bez osobnog imena koje su Vam dali roditelji.
 16. ZOUP kaže da službena osoba donosi odluku u upravnoj stvari, što znači da bi ona trebala biti alfa i omega (osim u slučaju kada postoje razlozi za izuzeće, a koji su po ZOUP-u vrlo široko postavljeni, za razliku od nekih drugih postupovnih zakona). Dakle, čak i u slučaju kad se čelniku tijela čini da službena osoba prema stranci postupa diskriminirajuće, da postoje drugi razlozi koji dovode u sumnju nepristranost službene osobe itd., čelnik tijela može izuzeti službenu osobu od postupanja. U konačnici, u praksi se to onda svodi na onu "veži konja kako aga kaže", odnosno službena osoba se mora pokoriti mišljenju nadređene osobe.
 17. Uh, složeno pitanje. Načelno, prekršajna i kaznena odgovornost pravne osobe se izvodi iz odgovornosti odgovorne osobe. Po mom mišljenju, pravo odgovorne osobe da izjavi žalbu ne gasi se, jer nitko ne može donijeti odluku u nečije tuđe ime ili zastupati fizičku osobu. Međutim, dobro je pitanje hoće li situacija u kojoj odgovorna osoba uspije sa žalbom, utjecati i na prekršajnu odgovornost pravne osobe ili će ona ostati "osuđena".
 18. Ali svaki put kad nešto naručite, dobijete potvrdu o narudžbi na mail, ja bih im radije to slala nego ispis sa svog PayPal računa, u koji ne moraju imati uvid ako baš nije nužno...
 19. Istražni zatvor može trajati dok god postoje zatvorske osnove zbog kojih je određen - strah od ponavljanja djela, od utjecaja na svjedoke, od bijega, zbog čega je određen istražni zatvor protiv njega? Jedino mu preostaje čekati, ali je naše pravosuđe vrlo ažurno, u SAD-u ljudi i po nekoliko godina čekaju suđenja. Svjedoke može saslušati i policija te državni odvjetnik, tako da se neće čekati povratak suca istrage s bolovanja.
 20. Nije isto, ali... https://novac.jutarnji.hr/incoming/smijali-su-mi-se-kad-sam-rekla-da-cu-prijaviti-pravnica-se-obracunala-s-mutnom-praksom/9986764/
 21. Ovo je konkretno kleveta, čini mi se. U roku od 3 mjeseca od dana saznanja za djelo i počinitelja možete podići privatnu tužbu protiv počinitelja na kaznenom sudu, on može dobiti novčanu kaznu, a može Vam se i ispričati, pa da postupak završi. Međutim, svi Vaši drugi kupci koji su to čuli neće čuti tu ispriku, pa mi se čini da nema nekakve posebne vajde od tog postupka, osim ako se Podravski list ne zainteresira za priču
 22. Za što se vodio prekršajni postupak?
 23. Prijavite tu osobu policiji radi nametljivog ponašanja, izložite da se te osobe bojite, i da ostvaruje neželjeni kontakt, čisto da oni znaju, nešto drugo ne možete napraviti. Fotografije mobitelom su dovoljan dokaz, neovisno o tome je li on dao dopuštenje ili nije, ako se nalazi na javnom prostoru.
 24. Jeste li ranije osuđivani, prije ovih optužbi? Čini mi se da je za prvo djelo izdan kazneni nalog na koji niste prigovorili u roku, pa je postao pravomoćan, tako da je to gotova stvar - za to djelo ste dobili uvjetnu, 6 mjeseci na dvije godine. Drugo djelo je pitanje, računalna prijevara je ozbiljnije djelo, time da kod prijevare nije bitno kolika je šteta, pa ni to što je manja od 1.000,00 kn. Ako Vas je državni odvjetnik formalno ispitao za drugo djelo (sa snimanjem), onda imate pravo izvršiti uvid u spis kod državnog odvjetnika i samostalno, a na sudu možete saznati je li podignuta optužnica protiv Vas, tu niste obvezni ići preko odvjetnika, već radnje možete poduzimati i sami.
 25. Vjerojatno nije kazneno djelo. Plaćate poreze i prireze gdje god se nalazili ili radili.
×
×
 • Napravi novi...