Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7720
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  137

Objave koje je Ruby_Danderfluff objavio


 1. Po meni, svejedno ništa ne gubite ako podnesete i pritužbu. Naime, ugovor se plaća radi primitka i isporuke pošiljke. Isporuka pošiljke nije obavljena, pošiljka je vraćena pošiljatelju, nije ni pokušana zbog situacije. Proizlazi da je HP preuzeo obavljati isporuku pošiljke za koju je znao da je neće moći isporučiti, odnosno obvezao se ispuniti nemoguću činidbu.


 2. Vaš iskaz je dokaz: vidjeli ste određenu osobu kako sjedi i snima mobitelom satima. To je dovoljno. Ne znate tko je ta osoba, zbog toga "nepoznati počinitelj". Policija će operativnim radom na terenu već ustanoviti o kome se radi.


 3. Što se tiče najamnine, pošaljete društvu dopis da ili počne plaćati zakupninu u određenom iznosu te da sklopi ugovor o zakupu poslovnog prostora, ili da iseli sjedište društva.

  Bilo je već tih situacija, možete navesti bilo koju adresu za sjedište društva, to se ne kontrolira od strane sudskog registra trgovačkog suda. Tek kad prijavite društvo Poreznoj upravi, PU traži ugovor o najmu ili zakupu, tako da vlasniku prostora može razrezati porez na prihod od zakupa.


 4. Imate, iako sam to u praksi samo jednom vidjela da se primjenjuje, prekršaje po Zakonu protiv ravnopravnosti spolova, po meni je ovo radnja spolne naravi (tapšanje po bedru), koja je izvršena u cilju stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja. OP je ovdje svjedok, i nema zapreke da se čovjeka osudi na novčanu kaznu za to.


 5. Što je lažno: da su roditelji uvrnuti i da se s njima ne može razgovarati? To je uvreda i kleveta; međutim, to se ne prijavljuje nego sam privatni tužitelj mora podnijeti privatnu tužbu za to djelo. Ako je liječnica nešto radila ili propustila, što po pravilima struke nije smjela, tada je to nesavjesno liječenje i za to treba prijaviti liječnicu.


 6. Načelno su za postupke radi nekretnina nadležni sudovi mjesta gdje se nekretnine nalaze. Zbog toga vjerujem da biste postupak eventualnog razvrgnuća suvlasničke zajednice trebali pokrenuti u toj zemlji gdje se nekretnina nalazi. Da se radi o našim propisima, razvrgnuće bi išlo tako da bi se stan prodao i podijelio novac.

  Kredit je s druge strane dug bračne zajednice i bračni drugovi ga snose zajednički za vrijeme trajanja bračne zajednice, a nakon prestanka bračne zajednice onaj bračni drug koji je snosio cijelu ratu kredita, ima pravo na povrat polovice rate od drugog bračnog druga.


 7. Jesu li se pozvali na neku odredbu? Vidite njihov čl. 43. Općih uvjeta za obavljanje ostalih poštanskih usluga, tamo postoje uvjeti za vraćanje poštarine, očigledno Vaša pošiljka nije udovoljavala sigurnosnim uvjetima za međunarodni promet, slijedom čega bi Vam trebali vratiti dio poštarine koji nije iskorišten. Pokušajte time.


 8. , tomtomovic je napisao:

  Je li moguće da je paket isporučen bez naplate? A znam da je trebao biti plaćen pouzečem kako je bilo i naznačeno prilikom kupnje. 

  Ako znate tko je bio dostavljač, provjerite s njima je li se radilo o plaćanju pouzećem ili plaćanju po računu.


 9. Ako postoji takva odluka Grada, to bi trebalo biti u službenom Glasniku grada. 

  Načelno, možete ići tužbom protiv vlasnika bara zbog prekomjernih imisija, radi prestanka i naknade štete, pogotovo ako imate privatna mjerenja po ovlaštenom vještaku koja bi dokazivala da je buka zaista te visine.


 10. , Justitiaest je napisao:

  Kratku i sitnu zaradu jedino, kad ljudi to pročitaju šta rade, teško će išta prodati. 

   

  Vrlo teoretski, i zaista tjerajući mak na konac, učinci raskida ugovora po čl. 368. ZOO-a su takvi da svaka strana vraća drugoj ono što je primila na ime ispunjenja ugovora (Vi stvar, oni cijenu), odnosno da se stranke oslobađaju svih obveza, osim obveze na naknadu štete (ovo se često previđa). Dakle, onaj tko je odgovoran za štetu koja je nastala drugome vezano uz ugovor, morao bi istu naknaditi. Trošak povrata je po Vama nastao krivnjom trgovca, pa biste trebali tražiti da Vam taj trošak podmire, inače da ćete ih tužiti za naknadu štete.

  No, kako 

  , Borbena7 je napisao:

  Teško da ima smisla upuštati se u sudski spor zbog ovih iznosa, 

  na to računa i trgovac, pa se tome vjerojatno neće odazvati.


 11. Po mom mišljenju, smijete, no ako je sud već prihvatio Vaš dokazni prijedlog za priklopom tog spisa, sud će tim zapisnikom već raspolagati, pa se samo možete pozvati na njega ili citirati ono iz njega što bi za ovaj predmet bilo relevantno.


 12. Podnesite kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja radi neovlaštenog slikovnog snimanja, odnosno potencijalno nametljivog ponašanja, jer je moguće snimanje usmjereno na točno određenu osobu koja se stalka.


 13. , nbojanic je napisao:

  Da, u pitanju je presuda OS koja je pravomoćna i ovršna te sam išao izravnom naplatom preko FIne koji su mi vratili predmet jer da ime dužnika nije napisano precizno kako je u sudskom registru (zbog one crtice na pogrešnom mjestu) iako je OIB ispravan?!

  Mene ovo užasno ljuti, jer za razliku od privatnih vjerovnika, koje maltretira na svakom koraku, za naplatu novčane kazne u prekršajnom postupku u korist države, FINA uredno naplaćuje rješenja o prisilnoj naplati u kojima je napisano nepostojeće ime i prezime, s krivom adresom, samo na temelju valjanog OIB-a. Za privatne vjerovnike to očigledno nije dopušteno.


 14. prije 16 sati , marincica13 je napisao:

  Ne znam jesam li na pravom mjestu, ali evo problema. 18.lipnja sam poslala pošiljku (2 mobitela i 2 tableta) rođaku preko HP. Danas je 2.srpnja i pošiljka još nije dostavljena. Od 19.6.je status da je išla iz Zg i od tada joj se gubi svaki trag.100 puta sam zvala Korisničku službu,bezuspješno.Uputila sam prigovor . Poslala email Upravi HP,odgovorila žena da je paket pripremljen za dostavu 29.6. Paketa nema i nema. Djelatnica pošte nije naznačila vrijednost .Poštarinu plaća primatelj. Kakvu  odštetu mogu tražiti ako utvrde da je izgubljena? Ja sumnjam da je ukradena. Paket je težak više od 2 kg i ne znam baš da se može lako izgubiti.Postoji li mogućnost da mi isplate bar polovinu vrijednosti? Molim odgovor,sva sam izvan sebe.

  Vrijednost plaćene poštarine x6, i stvarnu štetu ako je možete dokazati, ali sve to do maksimalno 3000 kn. Pričekajte još malo, s obzirom da je tek 03.07., a 29.06. je poslana pošiljka, ali idite svakako ispuniti potražnicu u poštanski ured, te ako imate onu potvrdu o predanoj pošiljci, pratite putem Praćenja pošiljaka.

  , virtalni je napisao:

  Ali u svakom slučaju ima i "veselijih institucija": ombudsman !

  "Naš ured oštećen je tijekom potresa 22. ožujka u Zagrebu te ga, zbog sigurnosti svih zaposlenih, do daljnjega ne možemo koristiti.
   

  Pritužbe se mogu slati mailom, ali slažem se, ni ja već skoro dva mjeseca nisam dobila nikakvu povratnu informaciju.

 15. Autoservis


  Reklamirajte štetu, a po mom mišljenju, naravno da nemaju pravo stavljati promidžbeni materijal na Vašu stvar bez Vašeg dopuštenja.


 16. Možete prijaviti te osobe policiji i državnom odvjetništvu, no što ako one i stric potvrde da je on njima taj novac darovao? Možda bi bilo dobro obratiti se centru za socijalnu skrb radi mogućnosti oduzimanja prava stricu da raspolaže svojom imovinom i da mu bude postavljen skrbnik koji će za njega voditi računa o njegovoj imovini, ako je tome zaista tako.


 17. Evo na što se možete pozvati: čl. 942. ZOO-a: ništetne su odredbe ugovora o osiguranju koje predviđaju gubitak prava na osigurninu, ako osiguranik nakon nastupanja osiguranog slučaja ne ispuni neku propisanu ili ugovorenu obvezu. Dakle, ne biste smjeli moći izgubiti pravo na osigurninu ako ne dostavite prometnu dozvolu kojom više ne raspolažete.


 18. , frankieboy je napisao:

  Izvini ali moram ponoviti pitanje: bukvalan prevod s engleskog nije u pitanju, nego da li taj koncept zaista postoji u pravnoj terminologiji? Ajmo se recimo ograničiti na Hrvatsku?

  Takodje, zar ne bi otezanje bilo "entrapment" čak i ako se zaustavljanje zbilo par minuta poslije 13h (po mom računu ne poslije 13:10). Konkretno, ja bih htio ustanoviti zabludu. Ako se radi o 10 minuta poslije, mislim da bi to sudiji bilo razumno. Ali ako oni dodaju par sati otežući svoju proceduru, da bi sudiji učinili lakšim (kako da kažem - opravdanijim) da me osudi - ne spada li to isto u "entrapment"?

  Kod nas (RH) ne postoji "entrapment" u pravnoj terminologiji, a posebno ne u svakoj vrsti prava, npr. u prekršajnoj sferi. Sve i da postoji, ono nije kažnjivo. Kao kažnjivo postoji npr. poticanje na počinjenje kaznenog djela, ali radi se o tome da Vas netko potakne na počinjenje kaznenog djela koje on sam želi (npr. ljubavnica nagovori ljubavnika da ubije njezinog supruga). Ovo provjeravam, te postoji i u Prekršajnom zakonu, a čini ga onaj tko drugoga s namjerom potakne na počinjenje prekršaja (može se kazniti isto kao prekršitelj, a i blaže).

×
×
 • Napravi novi...