Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  8172
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  145

Objave koje je Ruby_Danderfluff objavio

  Presuda

  Likvidacija nije za nekretninu, nego za trgovačko društvo. Društvo može biti u likvidaciji dulje vrijeme. Tko je tužitelj, a tko je tvrtka? Jesu li to dvije odvojene osobe? Morali biste dodatno pojasniti svoj upit.

 1. Prije 41 minuta, Mar mar je napisao:

  Da li netko zna. Ako se odjavim iz firme i otvaram obrt, mogu li tražiti poticaje za samozapošljavanje?

  Možete ako se prije otvaranja obrta prijavite na biro, ali Vam vjerojatno neće biti odobreni jer će iz poslovnog plana biti vidljivo da imate propali biznis iz istog područja djelatnosti.

  prije 3 sati , Mar mar je napisao:

  Ako si ne dam otkaz, još se više gomilaju dugovi.

   

  Doprinose za sebe kao direktoricu morate plaćati bili zaposleni ili nezaposleni, čak ako ste nezaposleni direktor (a niste osigurani po drugoj osnovi) plaćate doprinose po najvišoj osnovici.

  prije 4 sati , Mar mar je napisao:

  Hvala Vam na opširnim odgovorima..Imam imovinu tj inventar. Da li ga mogu sad prodati nekome za mali novac?  Fizičkoj osobi ili firmi?

  Možete prodati i imovinu firme radi namirenja dugova firme, a možete prodati i cijelu firmu, sa dugovima i svime, ako je netko zainteresiran za to.

 2. Po zaključenju ugovora, odnosno ovjeri kod javnog bilježnika, s obzirom da javni bilježnik šalje ugovore u Poreznu upravu. Ugovor je u redu, morate točno naznačiti nekretninu, te ostajete vlasnik do konačne isplate kupoprodajne cijene. A posjed, ugovorili ste da kupac nema pravo stupiti u posjed do konačne isplate? Kakva je tu računica za kupca?

 3. Oštećeni kao tužitelj može nakon što pokrene kazneni postupak sam izvoditi dokaze: pozivati svjedoke u postupak, predavati isprave u spis predmeta itd., tako da to neće predočavati policijskom istražitelju, jer je njegovo postupanje ograničeno samo na provođenje onih radnji koje mu naloži sudac istrage, no sve što oštećenik kao tužitelj može sam, provest će sam u kaznenom postupku koji će uslijediti.

 4. Na to Vam pitanje odgovara čl. 19. Kaznenog zakona - u slučajevima primjene kaznenog zakonodavstva RH, vrijeme provedeno u pritvoru, istražnom zatvoru, ili na izdržavanju kazne, kao i svako drugo oduzimanje slobode u stranoj državi, uračunat će se u kaznu zatvora koju izrekne domaći sud za isto kazneno djelo. Isto govori i čl. 54. Kaznenog zakona za pritvor, istražni zatvor i drugo oduzimanje slobode. Druge izdržane kaznenopravne sankcije će se uračunavati po pravičnoj ocjeni suda.

  Slobodu ovdje treba restriktivno tumačiti, jer osobi koja je puštena uz jamčevinu ograničena su neka prava, ali se kaže da je puštena da se brani sa slobode. Dakle, vrijeme provedeno uz jamstvo kao zamjenu za istražni zatvor po mom mišljenju ne bi trebalo uračunavati. No kako u čl. 19. imate ovu mogućnost da se uračunavaju i druge kaznenopravne sankcije po pravičnoj ocjeni suda, to uvijek možete predložiti pa ćete vidjeti što sud kaže. Za neku posebnu praksu po ovom pitanju nisam čula da postoji, s obzirom da se kod nas jamstvo izriče značajno rjeđe nego istražni zatvor, zbog prevladavajuće strukture počinitelja i njihovih imovinskih prilika.

 5. Po mom mišljenju, ministarstvo, koje je Vaš poslodavac, mora postupiti sukladno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, odnosno utvrditi da postoji neka stegovna odgovornost za laku ili tešku povredu službe (pretpostavljam, povreda Etičkog kodeksa državnih službenika u postupanju izvan službe), koja bi onda rezultirala premještanjem na niže radno mjesto kao stegovnu kaznu. Ja bih to tako tumačila, no na ministarstvu je, slažem se, da povuče prvi potez.

 6. U reviziji se ispituje je li sud pravilno primijenio zakon, odnosno postoje li neka dvojbena pravna pitanja koja nisu bila ispravno riješena, ili nisu bila riješena i tumačena na način na koji to čine drugi sudovi RH. To je izvanredni pravni lijek i nije žalba u pravom smislu, služi za ujednačavanje sudske prakse. Sudski predmeti moraju jednom biti konačni i ne bi trebalo biti žalbi do unedogled.

 7. Istražitelj je policijski službenik. Mogu se provoditi sve dokazne radnje koje su potrebne radi utvrđenja osnovane sumnje da je netko počinio kaznena djela: saslušanje svjedoka, očevidi, vještačenja...

 8. Sud može razumno zaključiti da je Vaš dokazni prijedlog za saslušanjem državnog dužnosnika, odugovlačeći dokazni prijedlog, slijedom čega sud odlučuje koji su mu dokazni prijedlozi potrebni da bi odlučio o Vašoj prekršajnoj odgovornosti. Na činjenicu da sud nije uvažio Vaše dokazne prijedloge moći ćete ukazivati u žalbi.

 9. Osoba je trebala imati Vašu osobnu ili kopiju Vaše osobne, i na taj način je mogla produžiti policu i registrirati vozilo. U svakom slučaju podnesite kaznenu prijavu protiv te osobe, jer je tu svakako moralo doći do neke vrste krivotvorenja, ili lažnog predstavljanja.

×
×
 • Napravi novi...