Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  9545
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  172

Aktivnosti reputacije

 1. Hvala
  Ruby_Danderfluff je reagirao na scvrtil6 u Osobna invalidnina   
  Da, HZMO priznaje samo povrede na radnom mjestu i profesionalna oboljenja. Po meni u HZMO nemate više šta tražiti. Podnesite zahtjev za pravo na osobnu invalidninu kod CZSS. Isti će Vas poslati na vještačenje. Iz mojeg iskustva vještak Vas tjelesno ne pregleda već radi na osnovi medicinske dokumentacije i razgovora s njim i socijalnom djelatnicom, zato je poželjno imati svježu dokumentaciju o liječenju. HZMO isplaćuje invalidninu po kategorijama 12-40 % od osnovice 1.598,91, što max. iznosi 640,00 kn. CZSS isplaćuje po težini invalidnosti: TEŽA (600,00), TEŠKA (1,500,00) Ispada da Vam je u međuvremenu, po Vašim liječnicima 2018, poboljšano zdravstveno stanje. Možda je ipak ostala TEŽA invalidnost. 
  Sretno sa zahtjevom
   
 2. Haha
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od G-man u Neplacen racun odvjetnika   
  Neki su imali ideju biti odvjetnici koji se bave samo tužbama protiv drugih odvjetnika  Kladili su se koliko će posla imati.
 3. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od stradivari u nalet na biciklistu   
  Vjerojatno po njegovom iskazu. Podnesite prigovor na prekršajni nalog kad ga dobijete, u konačnici jedino prometno vještačenje može utvrditi kako je došlo do prometne nezgode.
 4. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od stradivari u Razvod   
  Odmah pokrenite postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka pred Centrom za socijalnu skrb. Svaki pritisak i vrijeđanje odmah prijavljujte. Ne preuzimate njegove kredite ako on izgubi posao. Djeca ostaju živjeti s onim roditeljem koji ima bolji odnos s njima, tko je primarno skrbio o njima, a drugog roditelja mogu viđati i taj roditelj mora plaćati alimentaciju.
  Predlažem da angažirate odvjetnika, i to tako da podnesete zahtjev za besplatnu pravnu pomoć u uredu za besplatnu pravnu pomoć u Vašoj županiji. S tom osobom ćete se moći posavjetovati što je najpametnije učiniti, zasad je najvažnije izbaviti djecu iz situacije nasilja, i iako jeste odgovorni što ste ih u toj situaciji ostavili tako dugo, na Vama je odgovornost da ih od nasilja zaštitite. Ovakvih izjava da ste Vi krivi itd., bit će još, i to ćete morati prebroditi s djecom da oni ozdrave od takvog života, jer je život u nasilnom okruženju za njih opterećujući i vrlo negativno djeluje na njihov emocionalni i duševni razvoj. Prebrodit ćete to tako da svakog dana mislite što je najbolje za Vašu djecu.
  Sretno i javite se s konkretnim upitima jednom kad cijeli postupak krene.
 5. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Miljko u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
  Pišite prigovor, nemate što izgubiti. Ali morate i sami sebi reći da ste bili neoprezni i da ste u upravljanje trgovačkim društvom (Vi ni sada ne znate što ste preuzeli, obrt ili trgovačko društvo) upustili bez razmišljanja. Nažalost, sada ćete se teško istoga riješiti. Vi možete s izvatkom iz sudskog registra napraviti sebi pečat, to znate? Vi ste direktor tog društva i možete otići u sudski registar trgovačkog suda i tražiti da Vam izdaju izvadak iz sudskog registra, s time otići kod gravera i napraviti novi pečat.
  Prigovor šaljete u FINU, a FINA prosljeđuje ne trgovačkom sudu, već općinskom sudu.
 6. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od BeniOgi u Mirovina   
  Naravno, možete podnijeti zahtjev za mirovinu i prije isteka godine.
 7. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Darkob444 u Usred parnice ostali bez odvjetnika - što sad?   
  Potvrđujem, nije uobičajeno da se punomoćnici protivnih strana voze zajedno u automobilu, nije uobičajeno da ako stranka to zatraži, punomoćnik ne bude na lokaciji (pod uvjetom da će to moći i naplatiti, naravno, kao i sav trošak), ili da ne ovlasti nekoga da ga zamijeni.
 8. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Gvaka u imam li kakva prava?   
  Nakon što su Vas ovako dva puta izigrali na natječajima, ja bih pokrenula upravni spor protiv imenovanja dviju osoba koje su imenovane na posljednjem natječaju, ako još teče rok od 30 dana.
 9. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je reagirao na black mamba_91 u Ozljeda na radu !!   
  Prije koji mjesec mi je uvažena žalba za nepriznatu ozljedu na radu.
  Ovih dana sam bio u Hzzo-u na raspravi, samnom su sudjelovali majstor koji mi je bio na stroju i direktor proizvodnje u pogonu.
  Ja sam se držao svoje priče da nisam kriv i da je majstor mogao drukčije postupiti, njih dvojica su se držali priče da je moja nepažnja.
  Jel imao tko kakav sličan slučaj ili kakav savjet, mislim šta mogu očekivati od daljnjeg toga postupka?
 10. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od G-man u Kleveta - internet   
  Neke javne koristi od tog postupka nećete imati, tim više što je sporna nadležnost (djelo počinjeno na teritoriju druge države, posljedice nastale na teritoriju ove) i identitet počinitelja. Ja bih radije zaboravila ili nastojala ukloniti kanalima Googlea, jer ovi postupci po privatnim tužbama nemaju prioritet u kaznenom pravosuđu, te se može dogoditi da kroz godinu ili dvije postupak tek započne.
 11. Hvala
  Ruby_Danderfluff je reagirao na Zmijanka u Izdržavanje kazne zatvora Remetinec- pravo na kontakt informacije   
  Lijepi pozdrav.
  Nakon mjesec dana iščekivanja sa jako malo informacija, naučila sam kako funkcionira dobivanje prava na kontakt trećoj osobi u Remetincu.
  Odlučila sam podijeliti to ovdje jer znam da ima još ljudi koji svaki dan očajno gube živce čekajući,jer informacije iz zatvora su površne,a ni na internetu nije bolje, čitala sam satima i satima.
  Nije lako kad je netko tvoj u zatvoru,tako da nadam se da ću pomoći nekome.
  Ovo što pišem odnosi se isključivo na zatvor Remetinec, izdržavanje pravomoćne kazne,nakon odrađene dijagnostike,kada osoba počne izdržavati kaznu. Ovo ne vrijedi  za osobe koje su jos uvjek na dijagnostici i koje su u istražnom zatvoru! 
  Za dobivanje kontakta kao treća osoba, potrebno je prvo da zatvorenik nakog prebacivanja sa dijagnostike na odjel za izdržavanje kazne zatraži da se vas navede za kontakta. Ako ste obitelj,onda je to jednostavno i brzo. Nazove vas njegova savjetnica i pita da li želi biti kontakt,potvrdite da želite i pošaljete mailom svoj rodni list. U roku tjedan,dva dobije se dozvola i zatvoreniku se pusti vaš broj i moze vas zvati, možete u posjetu i slati pakete.
  Ako niste obitelj,ako ste treća osoba,a treća osoba je prijatelj/ica, djevojka, zaručnica,nedokazana izvanbračna supruga(postoji zakonom izrečeno što je dokazana izvanbračna zajednica), onda to traje jako dugo.
  Nakon poziva savjetnica i vaše potvrde da želite biti kontakt, zatvorenika se ispituje o Vama,pitaju ga vašu adresu,datum rođenja,dalje ne znam, uglavnom te osnovne stvari koje bi svatko trebao znati o svom partneru. Ako zatvorenik kaže točne podatke,onda zatvor provjerava na policiji  i sudu  da li se vas može staviti za kontakta. 
  Da bi dobili dozvolu od suda i policije, najbitnije je da ne smijete imati nikakve veze sa djelom zbog kojeg zatvorenik izdržava kaznu,niti imati ikakvu povezanost u kaznenoj prošlosti s njim. Također,gledaju da li vi imate kaznene progone.
  Nakon što zatvor dobije odobrenje od suda i policije,onda se čeka da vijeće zatvora to odobri "do kraja."  Zatvor odobrava na način da mora proći mjesec dana od kad je zatvorenik kod njih (na izdržavanju,tu se ne ubraja što je mjesec dana bio na dijagnostici) i onda gledaju zatvorenikovu ocjenu vladanja,svakih mjesec dana dobiju ocjenu vladanja. Ako je ocjena dobra,napokon nakon minimalno mjesec dana dobijete dozvolu da budete kontakt!!
  Biti kontakt kao treća osoba znaci imati pravo na jedan posjet mjesečno,i blagdanom(ako ga mjesec ima) na cca.sat vremena,u sobi,ne preko stakla. Možete slati pakete i on vas može zvati ako ima novaca. 
  Pozivi su jako skupi,koliko sam shvatila,nisam ovo 100% sigurna,minuta prema mobitelu je 4kn. Mogu zvati kad god su na šetnji. Koliko dugo smiju razgovarati to ne znam, moj ima maksimalno pravo 4 minute. Kada zove piše:privatni broj, tako da provjerite da vam nisu blokirani u mobitelu privatni brojevi. 
  S obzirom da je korona opet zatvorila posjete, imaju pravo na dva puta mjesečno po 20min preko video linka. To je također procedura naravno!
  Prvo zovete savjetnicu i kažete da želite ga vidjeti preko videa. Onda ona njemu odnese pristupnicu za to,pa on to ispiše i vrati njoj. Pa vama na mail dolazi također pristupnica uz koju jos priložite dokumente i morate odnjeti na portu u zatvor. Ne znam da li može poštom,meni je rekla da donesem. I onda opet čekate... A zatvor to i je, čekanje...
  Nadam se da sam nekome pomogla s ovim informacijama jer znam koliko je teško imati tamo nekog kog volite i koliko je svaki dan kao vječnost,a informacija nema. Lako je kad ste obitelj,ali za nas treće osobe to je procedura živaca koja traje minimalno mjesec dana. 
  Lijepi pozdrav svima i čuvajte živce, doći će i taj dan kad će izaći,a do tada sretno i samo strpljivo i snažno u glavi!
 12. Hvala
  Ruby_Danderfluff je reagirao na gala385 u Korisni savjeti za DSI   
  Obzirom da prezirem facebook grupe, stavio bih dojmove s mog nedavnog polaganja DSI za VSS. Dovoljno je odgovoriti jednom rečenicom ili riječju, odnosno, znati o svakom pitanju minimalne osnove. Ja sam isti pripremao ulazivši u detalje kao da učim pravosudni, što je ispalo bespotrebno i koštalo me stresa i zdravlja. Ispitivači su u slučaju moje grupe  pomagali kandidatima i to drastično, pao je 1 kandidat s SSS nakon što je dobio 5 dodatnih pitanja. Ovo su dakako subjektivni dojmovi, obzirom da postoji nekoliko ispitivača koji zahtijevaju veliki stupanj znanja (EU i lokalna). Dakle, ovisi o povjerenstvu.
 13. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Ivana SB u Prekogranična videokonferencija u području pravosuđa   
  Postoji, članak 115. st. 3. Zakona o parničnom postupku. Zbog COVID-a se to stidljivo počinje uvoditi, mada većina sudova tvrdi da nema tehničke preduvjete za provođenje ročišta na daljinu. No zatražite, imate svako pravo na to.
 14. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od IMPC u Pojednostavnjeni postupak za određivanje uzdržavanja   
  Obično su dva postupka, ali ako oboje djece zastupa isti punomoćnik-odvjetnik, onda možda može i u istom postupku.
 15. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od frenki zg u Može li se ugovor smatrati ništavim ako je navedena pogrešna adresa?   
  Možete sporazumno dogovoriti kraći rok, tim više ako oni neće ništa odrađivati u ta tri mjeseca. To što je pogrešna adresa ne znači ništa u smislu ništetnosti ugovora.
 16. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od čudo u Tužba za pravo vlasništva-bez dokaza   
  Morate osporavati kvalitete posjeda, jer nema zakonit, istinit i pošten posjed (posebno pošten). On ni po čemu nije mogao pretpostaviti da mu to pripada, te uz načelo povjerenja u zemljišne knjige. Svakako dajte odgovor u tom smislu, nemate što izgubiti.
 17. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Miki 123 u osobna invalidnina   
  Nema pravo na osobnu invalidninu jer prima invalidsku mirovinu, dakle ostvaruje osobnu invalidninu po drugoj osnovi.
 18. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Borbena7 u TELE2 (Telemach) - promjena uvjeta poslovanja na štetu korisnika   
  Nažalost, kako smo doma bili u istoj situaciji, moram Vas opovrgnuti i reći da mi koji smo primali uplatnicu poštom, da smo uz nju dobili i obavijest kako ograničavaju promet (i danas je pamtim, govorila je nešto u stilu - "Pažljivim promatranjem i ocjenom Vaše potrošnje došli smo do zaključka da je za Vaše potrebe dovoljno 200 GB", što je daleko ispod naših potreba, jer radimo od kuće), i iskoristili smo tu mogućnost raskida ugovora bez ugovorne kazne. Ne znam jeste li Vi primili možda mail u tom smislu ili nešto što ste previdjeli, ali moram reći da su pisane obavijesti zaista slali.
 19. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od akacija u smrt nasljednika prije ostavinske rasprave   
  Pretpostavila bih da ZN/78 ne izjednačava izvanbračnog druga s bračnim, ali ne nalazim tekst tog ZN-a da bih Vam mogla točno reći.
 20. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od akacija u prodaja nasljedstva prije ostavinske   
  Nitko ne može na drugoga prenijeti više prava nego što ga sam ima, kaže pravno načelo. Dakle, ne možete na drugoga prenijeti pravo vlasništva pravnim poslom dok sami još nemate pravo vlasništva.
  Dakle, niti drugi potencijalni nasljednik ne može to učiniti prije ostavinske rasprave, ili to barem nije preporučljivo. Možda ako kupac tako želi, može dati kaparu javnobilježnički polog, pa kapara može pripasti onome tko će na kraju prihvatiti nasljedstvo i kada rješenje o nasljeđivanju postane pravomoćno.
 21. Hvala
  Ruby_Danderfluff je reagirao na Miljko u Placanje prenamjene zemljista   
  Nije bitno šta piše u vlasničkom listu pod kulturom parcele nego u prostornom planu pod namjenom. Ako se u prostornom planu vodi kao građevinska parcela (odnosno nalazi se unutar građevinskog područja) onda nema potrebe uopće ništa mijenjati u vlasničkom listu
 22. Hvala
  Ruby_Danderfluff je reagirao na Jack Butler u Croatia osiguranje, ozljeda na radu   
  Ne zamaraj se s Croatia osiguranjem. Odbili su ti zahtjev jer njihov cenzor nije utvrdio da je zaostao trajni invaliditet što vjerojatno i nije jer nakon slomljenih rebara i natučenja invaliditet ne zaostaje. CO ne odgovara za štetu nego samo za invaliditet do osigurane svote. Ne postoji nikakav rok od 15 dana za žalbu. Potraživanje s naslova isplate zbog invaliditeta zastarijeva protekom 3 godine od isteka godine u kojoj se dogodio osigurani slučaj, odnosno nastup invaliditeta. Ponavljam, nakon slomljenih rebara, inavliditet u pravilu ne zaostaje.
  Allianz je druga stvar. Ono odgovaraju za naknadu štete. Provedite cjelokupno liječenje i podnesite zahtjev za naknadom štete. Angažirajte odvjetnika.
 23. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je reagirao na Miljko u Dokapitalizacija   
  Koliko ja znam plati se procjena vrijednosti tih nekretnina, ide se kod javnog bilježnika s tom procjenom koji sastavlja prijedlog za unos nekretnine u društvo i šalje to na Trgovački sud koji evidentira povećanje temeljnog kapitala. Još se kod njega odmah radi prijenos vlasništva. Kad dođe rješenje sa Trgovačkog onda se povećanje kapitala evidentira u poslovnim knjigama
 24. Sviđa mi se
  Ruby_Danderfluff je reagirao na Miljko u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
  Obuhvaća se cijela godina do dana prestanka društva. Znači 2020. cijela i još onaj dio od 1.1.2021. do dana kada društvo bude brisano iz sudskog registra.
  Rok za predaju GFI-jeva za 2020. vam je do 30.06.2021., a za 2021. 6 mjeseci od dana prestanka društva
 25. Hvala
  Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Pfankuchen u Video nadzor obiteljske kuće   
  Da, možete postaviti kamere i one moraju imati mogućnost brisanja, i morate upozoriti na video-nadzor. Sama ta naljepnica djeluje odvraćajuće na štetočine.
×
×
 • Napravi novi...