Jump to content

pedesetdvijetek

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pedesetdvijetek objavio

  1. Hvala na komplimentu moje debilnosti ! Ali pitanje zastare vezano je sa nastupom pravomoćnosti te žalbene presude. Postoje dvije teorije hrvatskih vrsnih pravnih teoretičara koji se u bitnom ne slažu, a to se zloupotrebljava. Dakle prvi pravni teoretičatri tvrd da je (drugostupanjska žalbena) presuda pravomoćna sa danom kada je donešena od strane žalbenog ( u konkretnom slučaju Visokoprekršajnog ) suda, bez obzira kada je ta presuda dostavljena žalitelju. U tom slučaju zastara nije nastupila i Rubens mi morao platiti kaznu. Drgi pravni teoretičari tvrde da je (drgostupanska) žalbena presuda prabvomoćna kada se uredno dostavi žalitelju. Dakle u konkretnom slučaju pravomoćnost žalbene presude nastupila je poslije dvije godina poslije proteka apsolutnog zastarnog roka od dvije godine (Stari prekršajni zakon - apsolutna zastara je 2 godine, a po novom Prekršajnom zakonu je zastara 4 godine) , dakle Rubens ne bi trebao platiti kaznu. Što bi u tom slučaju trebao napraviti ? Uložiti izvanredni pravni lijek i pozvati se na nastup apsolutne zastare te se suprostaviti pravnim sredstvima izvršenju naplate nakon što dobije posebno rješenje za naplatu prekršajne kazne. Koliko je meni poznato ovu drugu teoriju prihvaća policija upravo radi prekida daljnje pravne zavrzlame i okončanja prekršajnog postupka (koji policiji nažalost nikada ne nedostaju). Anonimac, da li sada zadovoljniji i manje uobraženiji ?
  2. Trebaš pokrenuti kaznenu prijavu počinjenja kaznenog djela krivotvorenja službene isprave (žalbenog Rješenja Visokog prekršajnog suda) Državnom - županijskom odvjetništvu u Zagrebu protiv nepoznate osobe koja radi na tom sudu počinjenog antidatumiranjem Zapisnika održane sjednice povodom uloženog prigovora i nadnevka na tom žalbenom Rješenju. A protiv kojoe osobe ? Najpametnije protiv nepoznate osobe koja radi na Visokom prekršajnom sudu, pa neka Držabvno odvjetništvo utvrdi da li je bilo kakovog muljanja sa datumima i tko je (eventualno) muljao. Ako je sve bilo o.k. kaznena prijava bi ti se trebala odbiti, i to bi bilo to !
  3. Kakav su uspjeh imali kandidati 21. 2. 2008. (četvrtak). Da li je bilo kakove izmjene kod ispitivača ?
  4. Ispravak: Objavljujte dojmove na Legalisu ali neke NE BUDE pesimistično !!!
  5. Ova stranica sa skriptama opdavno ne radi, tj. skripte se nikako ne mogu skinuti, a iz razloga jer autor te stranice Marijachi je položila pravosudni i prekinula mogućnost presnimavanja skripti. Mislim da je ona iz Splita i da ima neku svoju posebnu web stranicu, pa je bolje na taj način doći do nje i njezinih podataka, Stranica je bila vrlo dobra i ukinuta je negdje tijekom proljeća ove godine. Upravo zbog nemogućnosti daljnjeg korištenja te stranice i bespotrebnosti daljnjeg komentiranja, o tome UREDNIK BI TREBAO IZBRISATI TAJ FORUM da ne stvara daljnju zbrku posjetiteljima Legalisa. Jedini način je da netko tko se kuži otvori otvori NOVU WWW STRANICU na koju bi se mogle dostavljati skripte korisne za polaganje Pravosudnog ispita kao i svi potrebni zakoni - obavezno sa pročišćenim važećim tekstom zakonskih odredaba. Dakle onaj koji se razumije u otvaranje i princip rada (primanja i dawnlodiranja sadržaja te stranice) i koji za to ima volje i vremena, neka se poveže sa urednikom Legalisa i otpočne tu proceduru otvaranja stranice, za dobrobit onih koji namjeravaju polagati ovaj ispit, a i oni koji su već položili imali bi korist jer bi na ovaj način mogli doći do zakonskih tekstova.
  6. Zamoljavam kandidate kojima je odobreno slušanje ispita dana 26.9.2007. (srijeda popodne) a koji nemogu ili nenamjeravaju doći slušati isoit toga dana - da mi ustupe termin slušanja ispita toga dana. Bio bih kolegijalno zahvalan ! Za slučaj udovoljenju zamolbi - prigodna zahvalnica ustupitelju slijedi poštom !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija