Jump to content

nata31

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nata31 objavio

  1. Imam problem: mijenjala sam svoje vozilo za drugo u salonu i bila sam sama jer je suprug bio na putu u inozemstvu. Prilikom preuzimanja primijetila sam nekoliko nedostataka i na to mi je suvlasnik salona rekao da te nedostatke i ostale koje primijetim kroz vožnju slijedeća 2 - 3 dana će on otkloniti o svojem trošku. Naravno, primijetila sam neke stvari (amortizeri - 600,00kn, brisači - motorić 1.100,00 kn, centralno zaključavanje...) i to prijavila već slijedeći dan suvlasniku. Popravila bi ja to i sama jer su zbilja u pitanju sitnice, ali te sitnice koštaju oko 2.000,00 kn, pa zašto bi. Suvlasnik mi je rekao neka se javi jednom tipu koji će to sve složiti. Javila sam mu se i već sam tri puta bez veze odvozila 200 km zbog popravka koji nisu napravljeni jer svaki put nema dijelova, pretpostavljam da ih suvlasnik ne želi kupiti. Namjeravam mu poslati dopis da mi u roku 8 dana sukladno Zakonu o obveznim odnosima čl. 410. složi auto ili ću ga tužiti. Da li to mogu učiniti? Ako mogu, da li on meni sada nakon mjesec dana može nabrojati nedostatke na vozilu koje je nekad bilo moje, a koje sam mijenjala za njegovo? Hvala!
  2. U čl. 48. st. 1. al. 2. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike navedeno je da isti ima pravo na pomoć zbog : – nastanka teške invalidnosti službenika i namještenika, djeteta ili supružnika, u visini jedne proračunske osnovice. Što se smatram TEŠKOM invalidnošću? Naime, suprug je HRVI 20%, policajac, na naknadi plaće, nije još u mirovini. Hvala na odgovoru!
  3. Moj sadašnji suprug živio je sa svojom bivšom suprugom u kući koja je bila vlasništvo njegovog oca. Kroz 14 godina braka moj sadašnji suprug i njegov otac podigli su nekoliko kredita za obnovu kuće. U međuvremenu je brak razveden i bivša supruga je tražila pravo upisa vlasništva. Budući da kuća nije glasila na mog sadašnjeg supruga, njezin zahtjev je sud odbio. Sada ona traži polovicu novca kojim je povećana vrijednost građevine. U ranijem postupku građevinski vještak je utvrdio da je radovima na kući vrijednost iste uvećana za određeni iznos novca i sad bivša supruga traži polovicu tog iznosa. Budući da i moj suprug dalje otplaćuje kredite koje je podigao za uređenje te kuće, da li se to uzima u obzir? Hvala!
  4. Sumnjam da će sud presuditi u njegovu korist. Bitno je da se sestre tome protive i na tome ustraju. Smatram da bi trebalo pokrenuti pitanje valjanosti darovnog ugovora majke, budući da vjerojatno valjana očeva oporuka nije prezentirana na njegovoj ostavinskoj raspravi.
  5. U Obiteljskom zakonu ne postoji pojam ZAJEDNIČKOG SKRBNIŠTVA ALI... Budući da kćer ima 15 godina, pitat će je na centru za socijalnu skrb, tj. sudu sa kime želi živjeti i ona će se morati izjasniti, a Vi i vaša supruga "po zakonu" izjavit ćete da ste se sporazumjeli da će kćerka boraviti 15 dana kod jednog roditelja i 15 dana kod drugog i da ćete zajedno skrbiti o njoj i tako će ući u brakorazvodnu presudu. Tako nitko ne treba nikome plaćati alimentaciju. Kod mene funkcionira! SRETNO!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija