Jump to content

kraki

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kraki objavio

  1. Molim pomoć, postoji li primjer kako treba izgledati sporazum između dvije građevinske firme čiji je najvažniji dio da jedna tvrtka drugoj može ustupati radnik i strojeve u slučaju potrebe?
  2. Molim pomoć; koji pravilnik o nagradama i naknadi troškova javnih bilježnika u ovršnom postupku je na snazi; da li onaj kojim je u članku 6. za radnje javnog bilježnika u vezi zaprimanja prijedloga za ovrhu....predviđena nagrada ovisno o visini postavljenog zahtjeva iznad 0,00 do 1,000,00 kn visina nagrade je 60 kn, od 1,000,00 do 3,000,00 visina nagrade je 80 kn ili pravilnik koji propisuje da je od 0,00 do 3.000,00 kn visina nagrade 80,00. I gdje bi mogao naći iznose predvidivih troškova ovršnog postupka? Također, ukoliko se radi o ovrsi općenito na imovini dužnika, radi se o pričuvi, a kao vlasnici stana su navedene tri osobe, da li se u ovršnom prijedlogu navode svi oni kao ovršenici ili samo osoba na čije ime dolaze računi za pričuvu?
  3. Hvala! Da li me možete uputiti na mjesto gdje mogu naći koliki su predvidivi i nastali troškovi ovrhe; javnobilježnička nagrada saa pd-om, trošak javnobilježničke dostave sa pdv-om, javnobilj. nagrada za izdavanje potvrde ovršnosti...Imam u starim dokumentima tablicu ali ne znam da li su se u međuvremenu iznosi promijenili. Također, ispod prijedloga za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave stoji mi peterostruko, prilozi 1. Znači li to da moram prijedlog isprintati u 5 primjeraka i kome ga dostavljam? Unaprijed hvala
  4. Molim pomoć, nedavno sam zaposlen u pravnoj službi u tvrtki koja je upravitelj u stambenim zgradama Sada sam dobio u zadatak pokretanje ovršnih postupaka kod neplatiša pričuve. Problem je što kod kolege koji je ranije to radio i po čijim primjerima bi trebao postupati nešto ne razumijem; znači on kao pravnik je izrađivao prijedlog za ovrhu i rješenje o ovrsi u jednom dokumentu, i ispod je potpisan upravitelj. Javni bilježnk je naveden u gornjem desnom kutu, kao i ona tablica sa troškovima koji će nastati kod javnog bilježnika.Pretpostavljam da je slijedeći korak da taj dokument ide bilježniku na potvrdu i daljnji postupak. Nije mi jasno na temelju čega on izrađuje rješenje o ovrsi, nije li to posao bilježnika ili suda? Hvala
  5. A ima li pravo na godisnji iz 2016.,u kojoj je cijelo vrijeme na porodiljnom,i moze li ga iskoristit odmah po povratku,i ovaj iz 2015 i 2016. u komadu?
  6. Poštovani; radnica je na rodiljnom/ roditeljskom dopustu bila od 1.listopada 2015. pa do 30.9.2016. U 2015. nije koristila niti jedan dan godišnjeg za tu godinu, niti je koristila godišnji iz 2016. Zanima me može li sada koristiti i jedan i drugi ili za nj vrijedi onaj rok od 30.06. kao zadjeg datuma do kog je moguće koristiti godišnji iz prethodne godine? Hvala
  7. Hvala! Vidjeli su prijemnik zato što su stajali na na vratima, stoji visoko na polici i uopće nije priključen na antenski sustav jer se stvarno ne koristi. Nažalost, sa tim prigovorom sam očito jako pogriješio, budući da sam naveo da imam prijemnik koji je u poslovnom prostoru i ne koristi se. Što ću sad,da li imam šanse ili bolje da platim 240 kn i postanem pretplatnik?
  8. Molim pomoć, početkom rujna kontrolori hrt su bili u mom poslovnom prostoru, na vratima, nisu ulazili.Vidjeli su tv prijamnik,ugašen.Pročitali su moje podatke ( ime,prezime, obrt,adresu) sa ulaznih vrata. Nakon mjesec dana poslali su mi opomenu po zapisniku na platim 240 kn ili će pokrenuti prekršajni postupak.Napisala sam prigovor , i jučer sam dobila odgovor na taj prigovor u kojem pišu da ga ne uvažavaju i da ostaju pri pokrenutom prekršajnom postupku i svim potraživanjima. Imate li savjet što dalje?
  9. Jedan od suvlasnika u stambenoj zgradi, nakon višemjesečnog parkiranja motocikla tj. naslanjanja na fasadu zgrade uzrokovao je vrlo vidljva oštećenja.Upozoravan je i usmeno i pismeno ali nije pomaknuo vozilo. Pozvali smo ovlaštene osobe, izrađen je troškovnik ( 2500 kn ), ostali suvlasnici odbijaju da se taj iznos naplati iz pričuve i inzistiraju da ga isplati osoba koja je štetu uzrokovala. Naravno, on to odbija. Koja pravna sredstva su nam na raspolaganju?
  10. kraki

    Susjedi

    Vlasnik zemljišta na kojoj se nalazi zgrada je grad a mi (građani) smo vlasnici stanova.
  11. kraki

    Susjedi

    Živim u zgradi (više stanara) koja je sagrađena na gradskom zemljištu. Susjedova parcela koju dijeli zid nalazi se na udaljenosti od jednog metra od ruba naše zgrade. Susjed traži suglasnost za otvaranje prolaza (i dobiva ju) da može proći kroz parcelu na kojoj se nalazi naša zgrada na ulicu x, iako ima izlaz na ulice y i z. Nakon toga probija zid i gradi stepenice koje se pružaju do udaljenosti na 20 cm od ruba naše zgrade. Te stepenice zadržavaju oborinsku vode i nagrđuju okoliš. Dali je grad smio da ti suglasnost bez pristanka nas stanara? Koja je minimalna udaljenost gradnje stepenica od ruba naše zgrade? Kome se mogu obratiti u slučaju da su te stepenice nezakonito sagrađene i koju dozvolu moraju imati? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija