Jump to content

ante028

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ante028 objavio

  1. pa jel stvarno ne postoji nitko na ovom svijetu tko je slusao ili polagao ispit 21. 05. 2008. i tko ima ta pitanja.
  2. pozdrav svima!!!! molim kolege koje su danas, tj. 21. 05. 2008. god. slusale ispit ili odgovorale, da objave pitanja. hvala na kolegijalnosti. pozdrav svima i sretno.
  3. molim skriptu iz trgovackog. zurno je. hvala vam. glas-domovine@net.hr
  4. molim ako netko zna nesto vise o KOSU da mi javi. odbrojavanje je pocelo. nadam se da ce kolege slusaci i pristupnici (nakon sto se otrijezne) zapisati pokoje pitanje sa svibanjskog roka. pozdrav svima.
  5. inace, vjerujem da su svi koji idu sad na rok pomalo ludi. ja sam danas valjda vise gledao jesu li objavili komisiju nego ponavljao. pozdrav svim supatnicima koji sad izlaze.
  6. molim kolege koji namjeravaju slusati, ili pristupaju polaganju ispita u svibnju, da objeve pitanja. i da, jel tko zna kad ce taj popis ispitivaca za rok u svibnju.
  7. Naravno da se zbrajaju. Naime, primjenom odredbe čl. 414. st. 1. starog ZOO (nemam vremena trazit novu) kojom je propisano da svaki dužnik solidarne obveze odgovara vjerovniku za cijelu obvezu i da vjerovnik može zahtijevati njezino ispunjenje od koga hoće, sve dok ne bude potpuno ispunjena, ali da ona prestaje i svi se dužnici oslobađaju, kad jedan dužnik ispuni obvezu. Ozirom da se ne moze ispuniti od jednog, ide se na drugog duznika.
  8. ne kuzim zasto vas to firma progoni i kako. fiktivno znaci da je na papiru jedno, a u stvarnosti drugo. neprijavljivanje boravišta ili prebivališta je prekršaj. ali to nema veze s vasom firmom niti vas oni mogu prekršajno goniti.
  9. e da, bez odvjetnika ste na najboljem putu za nista ne dobiti!
  10. na predmetnu situaciju primjenjuju se odredbe ZOO-a o opasnoj stvari odnosno djelatnosti. u pitanju je objektivna odgovornost. otidite odvjetniku i naplatite stetu!!!!
  11. ante028

    RKT župa

    moram ponovno replicirati. župe nemaju pravne osobnosti. ne može se usporediti podružnica koja može imati pravnu osobnost sa župom koja je nema!!!
  12. imate pravo na naknadu stvarne stete. dakle i na te racune. kao i na sve ostale koji su u uzrocno-posljedicnoj vezi sa stetnim događajem. uzmite si odvjetnika!!!
  13. prvo, osigurani ste (nadam se) pa ce stetu pokriti osiguranje, ako je ima. vi ceste mozda doibiti malus. i dalje ne brinite jer zato postoje osiguranje. oni ce medicinskim i kombiniranim vjestacenjima utvrditi moze li pri takvoj dinamici prometne nezgode nastati takva obveza. osim toga sud ce naloziti i uvid u zdravstveni karton, ap ce se vidjeti sto je od prije ozljeda. uglavnom, ne brinite za naknadu stete. ali ubuduce ne zaboravite, auto je po zakonu opasna stvar. za stetu trecim osobama (pjesacima i dr.)odgovarate po principu kauzaliteta. tj. vi, odnosno osiguranje morate dokazati da je pjesak svojim ponasanjem doprinio nastanku stetnog dogadaja.
  14. sto nije u zapisniku kao da i ne postoji. trazite ubuduce da se sve sto kazete unese u zapisnik, ili prigovarajte nacinu sastavljanja istog. i uzmite si odvjetnika!!!
  15. pripada vam pravo na nakadu za strah, fizičke boli, trajni invaliditet, naruženost i tuđu pomoć i njegu. koliko, ovisi o dokumentaciji. to je pitanje za med. vještaka, jer pravnik po njegovom ocitovanju moze izracunati visinu stete. osim toga, imate pravo na razliku u visini bolovanja i vase place. kao i na druge racune vezane uz lijecenje. no, najbolje je da se obratite odvjetniku.
  16. ante028

    RKT župa

    ne može jer nema pravne osobnosti. u konkretnom slučaju pravnu osbnost ima nad/biskupija, ili crkveni red. isto treba provjeriti u registru vjerskih zajednica.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija