Jump to content

nn100

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Za odvjetnika nemam. Dal je moguće sam pokrenuti tužbu?
  2. Tijekom obaveznog vojnog roka zadobio sam ozljedu. I godinama nakon ona postoji. Pokrenu bi privatnu tužbu protiv MORH-a, iako znam da ću izgubiti. Imam lječničku dokumentaciju. Koji je prvi korak? Kako da krenem sa tužbom? Radi se o ozljedi noge koja je trajna, nikada se ne mogu baviti sportom više. Tužio bi ih barem da mi sada plate troškove fizikalne terapije koja ionako ne bude popravila štetu. Nisam prije reagirao jer sam se nadao da vrijeme bude izliječilo ozljedu no nije.
  3. "Kakova sad građevinska dozvola? I kako nije dovoljno? " Mora biti građevinska dozvola tj mora se raditi projekt. Evo primjer kakav sam imao. Čovjek je imao stari objek, spremište za poljoprivredne proizvode. Planirao je napraviti rekonstrukciju, sve obnoviti i pretvoriti to u poslovni prostor. Kako je trebao i WC i sanitarije, trebao je dograditi jednu prostoriju te je zvao mene da mu napravim projekt. Zapelo je na cijeni projekta jer za poslovni prostor moraju se raditi projekti, više njih...u sklopu glavnog projekta. i onda je cijena svih projekata bila velika. Da bi on kao izbjegao sve to, napravio sam mu projekt samo nadogradnje pomoćnog projekta.. on si kasnije sam spojio struju i vodu na obližnji stambeni projekt. No onda je zapelo, nije kasnije mogao prenamjeniti taj projekt u poslovni, službeno jer ni nema logike..ispalo bi da je netko budala koji radi sve po zakonu... sve projekte koje je ranije htio preskočiti radili smo ponovno da se je kompletirala dokumetacija, platio je razliku za komunalni i vodni doprinos. na kraju je sve došlo na isto.
  4. ja sam svoju bivšu uhvatio u preljubu. od 11 mj 2014. nismo skupa ali i dalje živimo u istom stanu. Čekam da me isplati iz stana a ona odugovlači. bi li bilo pametno što prije započeti postupak podijele bračne imovine? problem je u tome da je stan na kredit. 9 godina je otplaćeno, ostalo je još 11.
  5. pitanje je i tko to uopše pokušava tako bolestan zakon progurati. cilj je jasan i više se ni ne skriva a taj je da se zaplaši muškarce u HR hrvatske narodnosti da imaju djecu.
  6. Istina ti možeš u teoriji nastaviti plaćati rate kredita, ali onda ju tužiš za te iste rate kredita, dobivaš ali i sa zakonskim zateznim kamatama. Naslov je izvučen iz konteksta, od strane nepismenog novinara koji živi od izvrtanja istine u naslovu i nema smisla. Istina da je novi obiteljski zakon bio antihrvatski i bolestan sve po nalogu iz vana da bi se zastrašili hrvati da nemaju djece ali je stavljen van snage i za sad se neće vraćati u tom obliku.
  7. Poštovani sa bivšom vanbračnom suprugom sam kupio stan na kredi 2007. godine. do sad je otplaćeno 8 godina kredita, 12 godina je ostalo za otplatili. više nismo par jer sam ju uhvatio u nevjeri (s više njih). ona bi ostala živjeti u tom stanu ali odugovlači sa isplatom. Oboje i dalje živimo u istom stanu. Ja plaćam pola krediti i pola režija. Ima li postupak podijele bračne imovine svrhu te koliko košta i traje? kako ona želi ostati u stanu, za pretpostaviti bi bilo da bi mi trebala isplatiti pola uplaćenog novca za kredit i pola novca utrošenog u opremanje stana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija