Jump to content

neptune

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znate li trebam li prije radova zvati vještaka da utvrdi stanje? Trebam li imati neki dokaz ili pismeni trag da izvođač nije htio sanirati štetu? Samo telefonski smo komunicirali u vezi toga i on u biti nije odbio popravak nego zavlači s dolaskom koji obećava već nekoliko tjedana.
  2. Prošlo je malo manje od godinu dana, a izvođač je u ugovoru za adaptaciju naveo da je garancija 2 godine za sve radove koje će obaviti. Vjerojatno ću sam platiti sanaciju jer ne mogu pre dugo čekati, ali me zanimalo da li se kasnije mogu pokriti za troškove sudskim putem. Ako su troškovi odvjetnika i vještačenja u razini radova ili viši onda se ne isplati.
  3. Prilikom adaptacije stana nastala je šteta na parketima uslijed curenja radijatora koje je postavio izvođač. Dogovoreno je da se pričeka da vidimo kako će parket reagirati te da izvođača obavijestim ako budu potrebne intervencije. Nakon skoro godinu dana parket se podigao u jednoj prostoriji te je potrebna zamjena parketa. Izvođač je obaviješten telefonskim putem više puta i svaki puta obeća doći, ali nakon 3 tjedna se nije pojavio. Sa izvođačem je sklopljen ugovor i uplaćen predujam za radove na račun. Ostale uplate nisu išle preko računa, ali imam potpisane potvrde da su radovi plaćeni, osim finalnih radova za koje izvođač nije tražio plaćanje zbog grešaka i kašnjenja. Ima li smisla pokretati postupak za naknadu štete koja je po mojoj procijeni do 8.000 kn? Ima li netko iskustva s time da zna koji je postupak, treba li prvo angažirati odvjetnik ili procjenitelja i koliki su troškovi takvog postupka?
  4. Zahvaljujem na odgovoru. Kako mogu saznati postoji li "ugovoreno pravo preče kupnje"? Pretpostavljam da bi trebao provjeriti s Gradom. Postoje li još neke stvari na koje treba pripaziti kod kupnje stana u suvlasništvu grada?
  5. Nudi mi se kupnja stana od vlasnika koji ima pravo na 50% stana kojeg je dobio u povratu, a druga polovica je u vlasništvu grada. Zanima me treba li kod kupnje biti uključen grad i može li se i po kojoj cijeni otkupiti druga polovica od grada? Da li je moguća kupnja takvog stana stambenim kreditom?
  6. Hvala na informaciji. Znaš li možda kako im mogu javiti da sam uplatio kaznu? Napisali su samo broj fax-a i adresu za poslati podatke o vozaču. Pretpostavljam da mogu onda poslati fax na taj broj
  7. drot13, hvala ti na odgovorima. Znači ne preostaje mi drugo nego platiti i vjerovati im na riječ da se to desilo ako ne želim na sud Nema potrebe da im šaljem podatke o vozaču, znam da sam mogao samo ja voziti. Iako, da više ljudi koristi auto ne bi se sjetio tko ga je vozio baš na taj dan prije 5 mjeseci. Ne znam što im toliko treba za poslati obavijest. Ja za pravo plaćanja samo polovice kazne imam rok od 3 dana, za poslati podatke o vozaču 15 dana, a njima je za poslati obavijest trebalo 5 mjeseci...
  8. Dobar dan, nov sam ovdje i vidim da ima puno sličnih tema, ali nigdje ne vidim da se spominje da nekome nije dostavljen dokaz o prekršaju, pa me zanima više o tome... Danas sam dobio obavijest o počinjenom prometnom prekršaju. Navodno sam prekoračio brzinu ,piše čl. 53. st. 1. kažnjiv po čl. 53. st. 6. (morao sam googlati da saznam koji je prekršaj jer ne piše ništa osim članaka zakona) i to 11.12.2014., dakle skoro 5 mjeseci je prošlo. Na obavijesti ne piše na koji način su utvrdili prekršaj, nisam dobio nikakvu fotografiju kao dokaz niti me policija zaustavila da bi me na licu mjesta obavijestila o prekršaju. Zanima me da li policija smije na taj način slati kazne i uplatnice bez dokaza ili obavijesti kako dokaz posjeduju? Kako oni mogu dokazati da se prekršaj dogodio? Gdje se mogu žaliti? Postoji li neki period od prekršaja u kojem policija treba poslati kaznu? Ne bježim od odgovornosti ako sam stvarno počinio prekršaj, ali smatram da bi policija trebala dati više detalja o samom prekršaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija