Jump to content

klipso

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Za sve one koji imaju istu situaciju nema potrebe da mijenjaju svoju BiH vozačku za RH vozačku. BiH ima ugovor sa Njemačkom tako da se vozačka zamjeni u roku od 30 dana. Potrebno je predati zahtjev za Njemačku VD i priložiti BiH vozačku. Ako je sve ok, nakon mjesec dana obavijestiti će vas da je nova vozačka stigla i da je možete podići. Kad podignete Njemačku vozačku, oni će zadržati BiH vozačku, i poslati je nazad u BiH.
  2. Kakva prava ima osoba A koja ima državljanstvo BiH kada se oženi/uda za osobu B koja ima hrvatsko državljanstvo i koja radi u Njemačkoj. Može li osoba A doći i živjeti u Njemačkoj, i ima li pravo na zaposlenje?
  3. Postovani, imam dvojno drzavljanstvo: drzavljanstvo RBiH i drzavljanstvo RH. Vozacki ispit polozio sam u BiH, i imam samo bosansku vozacku dozvolu. U Njemacku sam usao koristeci hrvatsku putovnicu, a nedugo zatim dobio sam i papir kojim se potvrdjuje moj stalni boravak u Njemackoj (ovo se jos zove i Anmeldebestätigung). I ovaj papir sam dobio koristeci hrvatsku putovnicu. Sada je dosao moment da zamjenim bosanku vozacku dozvolu, za Njemacku, medjutim nisam siguran da li smijem to uraditi jer sam u Njemacku usao koristeci hrvatsku putovnicu? Molim Vas da mi odgovorite sta je najbolje uraditi i da li cu prekrsiti ikakve zakone ako pokazem bosansku vozacku dozvolu prilikom pokusaja zamjene iste za njemacku? Srdacan pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija