Jump to content

ribica123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Onda je najbolje da pričekam zakon i ne mijenjam ništa, s obzirom da će osobna ionako biti u "mirovanju". Hvala na odgovorima.
  2. Da li u slučaju preseljenja u Sloveniju moram na hrvatskoj osobnoj promijeniti prebivalište ako se istom ne namjeravam više koristiti (dakle, prestajem biti porezni obveznik)?
  3. A s vidika dva prebivališta? Jesam li tu u kakvom prekršaju? Da li mogu imati dva prebivališta?
  4. Da, za svaku uplatu autorskog honorara sam platila porez (dosad sam imala tri uplate - dvije u prošloj i jednu u ovoj godini). Za prošlu godinu sam prema preporuci poduzeća koje mi je uplatilo autorski honorar predala i poreznu prijavu.
  5. Imam slovensku zdravstvenu iskaznicu, nemam hrvatske.
  6. Pozdrav, imam dva državljanstva - hrvatsko i slovensko. Hrvatsko imam od rođenja, dok sam slovensko stekla 2010. izvanrednom naturalizacijom. Prethodno stjecanju slovenskog državljanstva sam na osnovi studentske vize živjela u Sloveniji, a nakon stjecanja državljanstva sam diplomirala, udala se i položila vozački ispit u Sloveniji. U međuvremenu prebivalište na hrvatskoj osobnoj iskaznici nisam mijenjala, odnosno od primanja slovenskog državljanstva hrvatskim dokumentima se nisam uopće služila. Zbog osobnih sam se razloga odlučila privremeno vratiti u roditeljski dom u Hrvatskoj te sam sukladno "promjeni" prebivališta upisala bračni status i promijenila prezime na osobnom dokumentu, kojim sam se počela služila u svrhu stjecanja honorara preko autorskih ugovora u Hrvatskoj. U druge svrhe se hrvatskim dokumentima nisam služila. Još uvijek vozim auto slovenskih tablica, pri prelaženju granice se koristim slovenskim dokumentima i imam isto slovensko prebivalište kao i prije. Dakle, osim u svrhe ostvarivanja honorara preko autorskih ugovora, hrvatskim se dokumentima ne služim. U Sloveniji nisam zaposlena niti primam kakva primanja. Da li sam u kakvom prekršaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija