Jump to content

Stellaris

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sada znamo što mo trebali prije ali nema povratka. Jasan mi je zakon i njegova svrha da ministarstvo ne zbrinjava stambeno nekoga tko je mogao ili može biti zbrinut od strane supružnika ali poanta je u tome da ja nisam u nijednom trenutku bila i njegova supruga i vlasnica stana istovremeno...što znači da on nikada nije imao mogućnost da bude stambeno zbrinut od nekog drugog osim od ministarstva.
  2. Suprug nikada nije stanovao u stanu čiji sam ja bila vlasnik jer je stan darovan mojoj majci prije nego sam njega upoznala. On cijelo vrijeme živi u stanu od ministarstva branitelja i plaća redovito mjesečnu rentu. Ja sam se preselila i prijavila kod njega nakon vjenčanja.
  3. Rečeno nam je da se trebamo očitovati na njihov dopis pa će onda ministarstvo donjeti riješenje. Da li smatrate da trebamo čekati to riješenje da bi podnijeli zahtjev za mirno riješenje spora, ili da to naravimo odmah?
  4. Poštovani, Moj suprug je prije 10-ak godina postao zaštićeni najmoprimac kao HRVI sa četveročlanom obtelji. Nakon nekoliko godina se razveo, djeca (2) su ostala sa njime. Stan nikada nije otkupio zbog financijske nemogućnosti s obzirom da bivša supruga nije radila, a nakon rastave nije ni plaćala alimentaciju. Mi smo se vjenčali ove godine te predali zahtjev za otkup stana. Dobili smo dopis od Ministarstva Branitelja u kojem piše da on više nema pravo na stambeno zbrinjavanje zbog toga što sam ja od 1996.-2013. bila vlasnik stana. Stan sam 2013. darovnim ugovorom prenijela na majku, a tada sadašnjeg supruga nisam još ni poznavala. Upoznati smo sa člancima 37 i 42 ZOPHB no činjenica je da u periodu posjedovanja nekretnine, ja nisam bila član njegove uže obitelji ni član kučanstva, pa čak ni poznanik...iz čega prozlazi da on i njegova djeca u nijednom trenutku nisu mogli koristiti taj stan. Moramo se hitno očitovati na dopis ministarstva pa bih lijepo molila ako znate koji sličan primjer i molim pravni savijet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija