Jump to content

Klorirana

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Klorirana objavio

  1. Hvala Vam na ovoj informaciji, nisam znala da je to moguće.
  2. Hvala na brzom odgovoru! Potvrdili ste moje sumnje vezano za oporuku i nužni dio. Preostaje mi još pokušati sklopiti s ocem ugovor o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju.
  3. Nakon bakine smrti, njen stan su naslijedili moj otac i teta po pola. Teta mi je ponudila njenu polovicu na otkup što mi se učinilo dobrom prilikom. No, tu sad kreću obiteljske ˝drame˝. Budući da sam u braku bez predbračnog ugovora, otac ne želi da moj suprug ima ikakvo pravo na taj stan u slučaju rastave. Suprugu je svejedno i rekao je da će potpisati što god treba da se on tog stana odriče. Otac predlaže da prilikom kupnje tetine polovice, istu prepišemo na njega tako da on bude jedini vlasnik stana na papiru, a da će on sastaviti oporuku da taj stan pripadne isključivo meni. Da napomenem da ne živimo u istom gradu i nemamo namjeru useliti u njega još kojih 5-10 godina, za to vrijeme bi ga iznajmljivali. Čitajući članke po internetu, otac može, a da ja niti ne znam, promijeniti oporuku i ostaviti taj stan nekome drugome jer, ako sam dobro shvatila, važeća oporuka je ona novijeg datuma. Kako bi se bilo najbolje zaštititi u ovom slučaju? Isto pitanje vrijedi i u slučaju da je polovica na moje ime, a pola na njegovo. Na riječ ne vjerujem nikome pa niti njemu. Imaju li u takvim slučajevima njegova vanbračna djeca za koju trenutno ne znam postoje li, ali imam sumnje, ikakva prava tražiti svoj udio u nečemu što je oporučno ostavljeno meni, kao zakonitom djetetu?
  4. Isprike na dizanju stare teme, ali meni bi isto trebala preporuka odvjetnika za nekretnine u Zagrebu, još bolje ako se nalazi u istočnom dijelu, ali nije uvjet. Unaprijed hvala i lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija