Jump to content

Maja- Zagreb

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Riječ je o redovnim sastancima samo za članove odbora. Osobe treće strane ne prisustvuju i Zapisnici nisu dostupni drugima na uvid.
  2. Ima li član Školskog odbora pravo kritizirati rad učitelj/učiteljicu/profesor/profesoricu ili odnos prema učenicima u učionici na svojim internim sastancima bez da je sa profesorom osobno ikada usmeno razgovarao/razgovarala o problemu kada je i ako uočen, uputio/uputila zahtjev za razgovorom ili ravnatelju/ravnateljici, ili pedagoškoj službi škole, već se sve temelji na osobnom (subjektivnom) doživljaju što je dijete ispričalo kod kuće ili se negdje nešto pričalo na kavi? Što bi u navedenim okolnostima moga/trebao napraviti profesor da zaštiti svoj diginitet i zaustavi jedan oblik klevete?
  3. Da, trebalo je obavijestiti roditelje ali zaboravila sam na dodati da se nije točno moglo utvrditi u danom trenutku o kome se djetetu radi jer je e-adresa pod nadimkom, već samo da se radi o jednom od učenika iz određene grupe, koja je za manje od 24 sata ponovno sjela za računala. Tada bi se utvrdilo o kome se radi i dalo mu promijenjeni pass da ga opet samo promijeni.
  4. Dijete od nepunih 12 godina ostavlja na školskom računalu osjetljive podatke (korisničko ime i zaporku) svoje e-pošte, označava da ih računalo automatski zapamti. Nakon što je propust uočen, profesor mijenja zaporku u cilju sprječavanja zloupotrebe od treće strane, a budući da iste podatke dijete koristi za prijavu na Facebook (iako nema 13 godina), mijenja i tu zaporku. Nova zaporka se zapisuje na papir da se da djetetu u roku od 24 sata. Postoje li kakve pravne posljedice za profesora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija