Jump to content

ricmi

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ricmi objavio

  1. Radnik je dobio redoviti otkaz 28.09.2007 god.,te se od tada do 21.06.2008 nalazio na bolovanju te od tog dana teče 45.dnevni otkazni rok.Da li ima pravo na godišnji odmor za 2008 godinu?
  2. Moj savjet:imao sam isti problem. Prije nego išta napravite sa stanom-uknjižite ga u zemljišniku tako da dobijete vlasnički list.Za to vam nisu potrebni odvjetnici nego sudski vještak građevinske struke.Kad to obavite /neće biti brzo niti besplatno/ onda možete dalje. Kupcu savjet:ne kupovati ništa neuknjiženo:
  3. Osiguranik CO napravio je štetu na mom vozilu.CO je napravilo izvid štete te kalkulaciju po kojoj bi oni isplatili u gotovini samo 80% iznosa štete.Po kojem zakonu oni nisu dužni na naknadu štete u punom iznosu?
  4. molim da mi netko tko zna objasni proceduru prenamjene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko.Naime ,prostorni plan a ni GUP još nije donesen.
  5. Naplata duga putem zadužnice nije bila uspješna jer dužnik na računu nije imao sredstava.Kako pomoću zadužnice i putem suda isposlovati ovrhu nad nekretnini?
  6. nije mi jasno.zadužnica je stajala na glavnom računu u banci i pokupila oko 2% duga.međutim direktor je potpisao i osobno jamstvo na zadužnici te pristao na pljenidbu sredstava sa svojih privatnih računa.zaposlen je u drugoj firmi u kojoj uredno dobiva plaću-vjerojatno kod druge banke.kakve su mogućnosti da se blokiraju svi njegovi računi na koje eventualno može biti sredstava za povrat duga?
  7. na koji način mogu pravovaljanom zadužnicom blokirati sve račune u svim bankama dužniku?
  8. priča sa zrakom mi se čini malo vjerojatnom.ipak,gdje ste primijetili zrak-na kontrolnom staklu ili kao čudno šištanje koje izlazi iz pipca? u kontrolnom staklu zraka ni slučajno ne smije biti.kada bi se pokazalo da na 100l izađe samo 1dcl zraka tada je taj agregat u teškom kvaru koji nije mogao proći nezamjećen od strane voditelja.takva situacija bi dovela do povećanja količine goriva u spremniku pumpe koji bi se morao svakodnevno mjeriti sondom ili mjernom letvom.kako znamo da voditelji OMV pumpi nemaju ni znanja ni iskustva u poslu s gorivom nego su u pravilu priučeni ugostitelji,sve je moguće.
  9. ostaje nam naplata računa.kako je dodavanje neistočenih litara nemoguće,što je moglo prouzročiti naplatu od 82 l: 1.dodano još jedno istakanje,ali bi na računu stajalo 50l+32l,dakle ne 82l u cjelosti 2.zamjena istakačkog mjesta -tada bi prodavač drugom kupcu naplatio manji broj istočenih litara te time oštetio sebe. 3. ...?
  10. "Sam postupak baždarenja je takav da je tolika greška gotovo nevjerojatna. U obzir dolazi eventualno naknadno mijenjanje postavki, dakle krađa." Naknadno mjenjanje postavki,čega?Računa ili volumetra?
  11. bez uvrede,ali ovo su čista blebetanja.ako je brojilo bilo na nuli a jest,onda se sigurno ne radi o namjeri ili grešci prodavača.ako ste vi uspjeli istočiti 85l i smatrate se zakinutim a nitko se nije žalio na količinu dobivenog goriva tih dana,onda je problem u nečem drugom.vlasnik prodajnog mjesta će sigurno izbaždariti sporni agregat i ako se ustanovi da je tu greška ne brinite se za povrat novca. svaki agregat ima broj.jeste li možda rekli krivi broj pa platili tuđe gorivo?
  12. da.li za vrijeme bolovanja imam pravo na naknadu za prijevoz?
  13. firma mi je dužna kao fizičkoj osobi određeni iznos te je izdala valjanu zadužnicu i sa osobnim jamstvom vlasnika firme.Zadužnica je položena na račun te firme sa kojeg se nije uspjela naplatiti.Kako se vlasnik firme u međuvremenu zaposlio u drugoj firmi(njegova je još aktivna),povukao sam zadužnicu ali nisam siguran što mi je činiti i kako osigurati povrat duga iz njegove plaće.Kako krenuti u ovrhu nad nekretninom pošto je njegova supruga upisana kao vlasnik a nekretnina (stan) je kupljen u braku.
  14. firma mi je dužna kao fizičkoj osobi određeni iznos te je izdala valjanu zadužnicu i sa osobnim jamstvom vlasnika firme.Zadužnica je položena na račun te firme sa kojeg se nije uspjela naplatiti.Kako se vlasnik firme u međuvremenu zaposlio u drugoj firmi(njegova je još aktivna),povukao sam zadužnicu ali nisam siguran što mi je činiti i kako osigurati povrat duga iz njegove plaće.Kako krenuti u ovrhu nad nekretninom pošto je njegova supruga upisana kao vlasnik a nekretnina (stan) je kupljen u braku.
  15. ukratko:ostalo je neisplaćeno dugovanje bivšim vlasnicima što oni i dokazuju nepostojanjem uplate na određeni račun.dok se uplata ne podmiri ne žele ni čuti za bilo kakav ustupak.
  16. kako?biši vlasnik je još uvijek vlasnik po vlasničkom listu a ugovori su neispravni za knjiženje.
  17. ima li se šta drugo za reći osim ove p... o Trojanu i kozjim ušima?
  18. po zakonu o najmu da bi netko iznajmio nekretninu, mora posjedovati vlasnički list.Ovaj najmodavac ga nema Po zakonu o najmu ,najmodavac je dužan plaćati 15%poreza od iznosa najma.Ovaj najmodavac ga ne plaća. Ukratko, ne ponaša kao vlasnik jer to i nije.
  19. Najmodavac više ne posluje u RH.Nije se nikad knjižio ,niti sad može kao vlasnik pa po zakonu ne može biti ni najmodavac.
  20. Naša firma ima ured u stanu(P.P)kojeg je vlasnik prodao firmi B 1970.god.Firma B nije platila puni iznos,nije se knjižila ,došla je u posjed stana ,1990 otišla iz RH te stan iznajmila našoj firmi.Po vlasničkom listu vlasnik je osoba koja je prodala stan firmi B 1970. Mi bi kupili taj stan.Kako i od koga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija