Jump to content

Sosten

Korisnik
  • Broj objava

    123
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. To nije isto.Mogu se dogovarati međusobno a i rizik je od korupcije.Dok liječnici su međusobno neovisni.U manjim mjestima se odvjetnici dogovaraju i trguju. Istina u suštini su oba zanimanja humana .Cak što vise odvjetnik pomaže i zdravima i bolesnima.Naravno da to nije masovno.Ali ima slučajeva .Odvjetnička komora svakako nadzire kodeks ponašanja.Na koncu klijent može tužiti punomoćnika.Moramo imati na umu da efikasnost sudova koji su pod velikom kritikom ne ovisi samo o sucima.Dobrim dijelom ovisi i o odvjetništvu.
  2. Slažem se samo imamo premalo informacija.U medicini je to rješeno kroz drugo mišljenje.Čak postoje portali za ocjenjivanje liječnika.Naravno dosta toga se sazna od usta do usta.Dobar glas se brzo proširi a los Joe brže.Ja i dalje mislim ako odvjetnik u Bilanci sporova nije u plusu onda to nešto govori o njemu.Isto tako ne mislim da bi takav morao dijeliti S.troškove sa klijentom.Ali bi bilo pošteno da mu da neki popust.A isto tako obrnuto .Klijent bi trebao nagraditi uspješnog ,marljivog,savjesnog i nadasve stručnog odvjetnika.Suvišno je sad govoriti da ima puno propali teta kao i svakoj drugoj struci.Ali nažalost diplome je zrelo oduzimati.Eventualno licence se mogu poništavati.Možemo se pitati zašto jednostavno sporovi predugo traju,gdje su glavne žrtve klijenti.Znači mi građani.Klijent sigurno zato nije kriv.A tko može biti odgovor je jednostavan.
  3. OK,klijent ga opunomoćuje kao stručno lice da ga zastupa u parnici.Problem je sto punomoćnik može spor izgubiti svojom krivicom.I uredno naplatiti uslugu.Nisu svi punomoćnici istih kvaliteta .Neki zna sve Zakone napamet.Neki se temeljito priprema.A ima i onih koji pristupaju šarlatantski.Znači za gubljenje spora odvjetnik može biti kriv.
  4. Jeli bi bilo pošteno da u sudskim troškovima sudjeluje i odvjetnik koji je izgubio spor.
  5. Poštovani, Supruga mi oboljela od teže bolesti.Ne može se potpisati vlastoručno.Kako mi može dati Odobrenje (Punomoć) za podizanje novca u Poslovnici.Radi se o redovitim uplatama za usluge smještaja. Hvala na pomoći!
  6. Postojeći put nije održavan ,dosta je zapušten .Nekad su mogli traktori prolaziti tim putem .I ja sam spreman obnoviti taj put ne zadirući i bilo čije vlasništvo.Da li trebam i za to suglasnost susjeda. Hvala!
  7. Posjedujem parcelu u suvlasništvu sa susjedom svaki 1/2.Imamo utvrđenu među.Do parcele nema pristupnog puta.Ima jedan put koji prolazi uz parcelu .Tim putem se služi više posjednika.Na svom dijelu parcele imsm klijet.Htio bih napraviti pristupni put kolni tako da nadoknadim susjedu zauzetu površinu ustupanjem svoje zemlje ili financijski.Zanima me je li susjed dužan prihvatiti prijedlog uz neke svoje uvjete ili ga može odbiti.Jednostavno reći neću .Iako se njemu šteta nadoknađuje.
  8. Hvala na odgovoru, Opet ništa bez Suda a to je za stare i nemoćne pretežak posao.Možda bi bilo dovoljno putem neke Inspekcije i vještaka utvrditi stanje i i osloboditi roditelje parničenja .
  9. Što se događa kad roditelji ostare i onemoćaju .Treba im pomoć i liječenje.Kako natjerati djecu da brinu o roditeljima.Ako je više braće i sestara oni se često ne mogu dogovoriti.Kako nadzirati te Obitelji ,koje su to Službe,tko vrši nadzor. Kakve su sankcije,i gube li pravo na nasljedstvo. Hvala na odgovoru
  10. Nameće se i pitanje kad ima više djece ,a ne mogu se dogovoriti što onda.Zatim ako roditelj ima dosta nekretnina i novca tko s tim raspolaže.Može li se neka institucija ili osoba imenovati za skrbnika uz naplatu od imovine korisnika pomoći.
  11. Koje su zakonsk obveze općenito djece prema oboljelim roditeljima.
  12. Moj brat živi u kući sa kćerkom i zetom ,u posebnom domaćinstvu.Koristi svatko jednu etažu kuće.Kuća je u bratovu vlasništvu.Brat je u visokim godinama i pojavljuju se blagi simptomi demencije.To kćerki ide na živce i htjela bi ga se rješiti na neki način da ga smjesti u Jankomir ciljano da mu oduzme pravnu sposobnost. Zanima me odgovornost djece za adekvatno liječenje i brigu oko roditelja.Imaju li djeca pravo na nasljedstvo ako ne vode brigu o roditelju. Hvala!
  13. Slažem se.Samo se u tom slučaju može pozvati stranka i razriješiti grešku.Osim toga to su stručni poslovi koje bi isključivo trebali rješavati pravnici specijalisti.Naravno uz minimalne naknade.I to da bude zakonska obveza .A ne kao sada ako je nešto jednostavno Notar se prihvati posla ,ako je složeno onda odbije.Općenito Sud treba imati savjetnike kako bi građanima pomagali u građanskom pravu.Inače je poslovanje Suda staromodno i zaostalo.
  14. Sve čestice su pod istim brojem ZKuloška.Svatko tko pročita ugovor i Prijedlog uočit će ako je npr.Točan naziv parcele,Točna površina i Točan naziv .A broj je zapravo nepotpun.Recimo parcele idu redom 501 502....i umjesto upisa 503 upiše se 3.Izgleda da samo na Sudu nema logike .Uredu Aneks ugovora ali to košta.A još je interrsantnije da je porez uplaćen i za pogrešno upisanu česticu .Jer sr plaća prije upisa .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija