Jump to content

Trek12

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Evo javljam Vam da sam se nakon vaših savjeta upustio u gore opisani projekt i da nisam imao problema sa parkirnim mjestima (dakle nisu mi tražili dodatna parkirna mjesta). Zato vam se još jednom zahvaljujem na vašim savjetima bez kojih ne bi imao hrabrosti upustiti se u isto. Imam još jedno pitanje za vas. Naime, projektant mi je predvidio dva luminara (krovne kučice) kroz koje bi izlazio na već postojeću terasu. U upravnom odjelu za graditeljstvo mi ne dozvoljavaju izradu luminara jer da u GUP-u piše slijedeće: „Nisu dopušteni skokovi u krovnoj plohi. Eventualne krovne terase je moguće postaviti isključivo u srednjoj trećini krovne plohe.“ Mene zanima da li mi mogu zabraniti izradu luminara budući mi je to jedini mogući način za izlaz na već postojeću terasu (nadozid se podiže na 1.2 m)? Inače svaka druga kuća u mom susjedstvu ima luminare, a u gradu se pravdaju da je to sve nelegalno napravljeno. Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru.
  2. Poštovani, zahvaljujem na Vašem odgovoru. Iako ne sumnjam u točnost vašeg odgovora u nedoumici sam zbog parkirnog mjesta jer moj arhitekt tumači GUP na sljedeći način: " Budući da se dosadašnji prostor vodi kao potkrovlje, a novonastali prostor bi se pripojio kao galerija postojećem stanu na drugom katu, time se radi prenamjena prostora te se povećava BRP za više od 5%." Samim time arhitekt mi tvrdi da je moguće da ću čak morati osigurati 2 parkirna mjesta (a koje nemam gdje osigurati) jer u GUP-u stoji ako se BRP povećava više od 5% potrebno je osigurati 2PM/100m2. I u upravnom odjelu za graditeljstvo mi ne mogu dati precizan odgovor jer se uvjek vežu na već spominjani članak GUP-a. Uglavnom ne znam da li se upustiti u navedeni projekt?
  3. Poštovani, vlasnik sam zadnje etaže i potkrovlja na stambenoj građevini tlocrtne površine 100m2, a koja se sastoji od prizemlja, dvije etaže i potkrovlja. Potkrovlje nema nadozida tj. krov je četverostrešni i ide u "nulu", nagib krova je 25 stupnjeva. Ja bih napravio rekonstrukciju potkrovlja tj. podigao bi nadozid do 1.2 m i promjenio krov (inače GUP-om je dozvoljena izgradnja cijele treče etaže). Novonastali prostor bi pridodao kao galeriju postojećoj etaži na drugom katu tj. ne bi povećavao broj stambenih jedinica na postojećoj stambenoj građevini. Građevina je izgrađena prije 1968. godine i ima uporabnu dozvolu, a imam i suglasnosti svih stanara. Zanima me da li mi je potrebna građevinska dozvola ili samo glavni projekt za navedenu rekonstrukciju? Zanima me i da li moram ishoditi dodatna parkirna mjesta budući da u GUP-u piše ovako: „U slučaju rekonstrukcije postojećih stambenih građevina, uz uvjet da se ne povećava broj stambenih jedinica, te rekonstrukcije stambenih i ostalih građevina kojom se povećava BRP do 5%, nije potrebno osigurati nova parkirališna ili garažna mjesta.“
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija