Jump to content

Rina84

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Isplaćeno je 8000 kn neoprorezivog dijela otpremnine i 34 000 kn oporezivog dijela otpremnine prilikom odlaska u starosnu mirovinu. Zanima me kako izračunati koliki se porez na te 34 000 kn oporezivog dijela otpremnine mora platiti i kakva je procedura - Porezna uprava šalje nalog za uplatu tog poreza ili se osoba mora javiti Poreznoj?
  2. Hvala na odgovoru. Konkretno me zanima da li imamo neka prava prednosti pri zapošljavanju? Ako da, kako to dokazati npr. prilikom prijave za posao? Brat je upravo završio srednju školu i trenutno ne namjerava studirati, ali ako ima pravo da ima prioritet pri zapošljavanju šteta da to ne iskoristi. Vidim i da sam ja to mogla iskoristiti tijekom školovanja, ali nisam bila upućena u to. Sada me zanima da li bi kao prof. hrv. i pov. imala više šanse za upasti na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa pošto ostale uvjete ispunjavam?
  3. Moj otac ima status hrvatskoga branitelja i uskoro bi nakon što navrši 65 godina imao pravo na najnižu braniteljsku imovinu jer u borbenom sektoru proveo 150 dana, a i zato jer je cijeli život radio kao poljoprivrednik na bratovom imanju (dakle nema nikakvih nekretnina na sebi). Zanima me da li ja (1984. godište) i brat (1996. godište) imamo pravo na status djeteta hrvatskoga branitelja i ako da kako ga ostvariti tj. kako dobiti neku potvdu za to?
  4. Super, hvala vam. To sad otvara potpuno novu perspektivu.
  5. Hvala na brzom odgovoru. Znači moram se prijaviti na HZZ, a jedini način da to postignem je da se negdje zaposlim i nakon što dam/dobijem otkaz da se prijavim na HZZ ili?
  6. Ispričavam se ako sam na pogrešnom mjestu, ali jednostavno ne znam kome bi se uopće trebala obratiti. Zanima me da li imam pravo na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa s obzirom da: - imam 31 godinu - diplomirala sam prije 6 godina i - od toga prve 3 godine bila sam na Zavodu za zap. i radila mjesec dana u struci (posao sam našla sama) i imam još 6 mjeseci staža od prije van struke - otprije 3 godine kada su krenula ona prva stručna osposobljavanja nisam upala na osposobljavanje jer sam imala više od 6 mjeseci staža pa sam prestala ići na HZZ jer u 3 godine nisam dobila nijedan poziv za posao od njih, ali i zato jer sam se ozbiljno razboljela?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija